Jump to content

Större Magasin till Ak 4?


Recommended Posts

 • henke changed the title to Större Magasin till Ak 4?
 • Super Administrators

Ja det finns 30, 50 och 100 skott främst på den amerikanska marknaden. 

30 skottsmagasinen är två ihopsvetasade originalmagasin, 50 och 100 skottsmagasinen är trummagasin av plast. 

Dock gillar inte Google att man marknadsför vapendelar varför jag inte länkar annonser. 

Link to post
Share on other sites
 • 2 weeks later...

Jag köpte två stycken på 90-talet när jag var aktiv i hemvärnet.

De är helt värdelösa, patronerna sätter sig och det blir konstanta eldavbrott.

Magasinet är inte heller tätt vilket innebär att sand och grus kommer in i magasinet och ytterligare försämrar funktionen.

Du kan få köpa mina om du vill :)

Link to post
Share on other sites

30-skottsmagasinen är riktigt dåliga och otympliga. Trum-magasinet finns men dessa har ett rykte av sig att inte vara de bästa. Har du tur kan du få tag i turkiska 25-skottsplastmag som ska vara helt ok.

 

Lite off-topic men annars rekommenderar jag starkt de tyska aluminium-magen. Nästan hälften av vikten från de svenska plåt.

Link to post
Share on other sites
12 hours ago, employed said:

30-skottsmagasinen är riktigt dåliga och otympliga. Trum-magasinet finns men dessa har ett rykte av sig att inte vara de bästa. Har du tur kan du få tag i turkiska 25-skottsplastmag som ska vara helt ok.

 

Lite off-topic men annars rekommenderar jag starkt de tyska aluminium-magen. Nästan hälften av vikten från de svenska plåt.

Ja de är lättare men tyvärr så håller de inte för normalt tappande i marken som plåtmagasinen gör. Samt skulle ett plåtmagasin gå sönder kan man alltid byta dem på förrådet vilket blir svårt med alumag. 
 

själv är jag sugen på 10 och 5-skotts magasin

Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Similar Content

  • By henke
   Ny automatkarbin för skarpskyttar, Ak 4D. Det är en ekonomiskt effektiv lösning där man snabbt kan nyttja uppgradera befintliga Ak 4B med det gamla Ak 4 OR riktmedlet Hensoldt 4x24, ny justerbar kolv, nytt handskydd från Spuhr.  Ett benstöd kommer också att anskaffas, dock ej det på bilden. 
   Det nya handskyddet har Spuhr interface och andra saker kan fästas på det, såsom laserpekare, osv. 
   400 Ak 4D kommer att tillföras de reguljära förbanden.  
   Hemvärnet kommer tillföras 5000 av den enklare Ak 4C som enbart har den nya kolven, som kraftigt förbättrar förmågan att kunna skjuta automateld med Ak 4 samt bättre anpassas till skytten.
   ---
   New assault rifle for sharpshooters. This is the new Swedish version of Heckler&Koch Gewehr 3, called Automatkarbin 4D (Ak 4D).
   It's a budget solution to get a more qualified weapon for sharpshooters in caliber 7.62x51 mm NATO.
   It's a standard modernized Ak 4B with picatinny rail that has been fitted with a new handguard and adjustable buttstock from Spuhr. The optics is the old sharpshooter's Hensoldt 4x24 sight that was used on Ak 4A as Ak 4OR. A bipod is also fitted. The handguard can be fitted with all sorts of accessories such as laser designators, etc. 
   A total of 400 Ak 4D will be made available for regular troops. Automatkarbin 4C is an Ak 4B fitted only with the new Spuhr buttstock. A total of 5000 Ak 4C will be made available for the Swedish Home Guard (Hemvärnet). The videos I've seen when Spuhr is shooting full auto seems very promising.
   The old original buttstock made it very hard to get any accuracy in full auto. 
  • By Recon
   Nyligen la Spuhr upp detta på facebook vilket verkar intressant om det är FM som köper in dom.
    
   Ogillar att sprida rykten men hörde en diskussion att AK4 möjligtvis ska göra en återkomst som skarpskyttevapen i FM. Enligt mig behövs då förutom ny kolv ett nytt handskydd, benstöd, avtryckare och inte minst optik. Misstänker att det utvärderas som alternativ till nytt skarpskyttesystem men om någon har mer info skulle det uppskattas.
    

  • By Reed
   Letar efter bättre fickor än det skit som försvarsmakten försett oss med.
    
   Jag skulle vilja ha fickor med fästsystem på, så man kan sätta som två våningar med mag, och så ska gärna den undre våningen vara utan lock, men med en gummirem som man viker åt sidan när man ska ha ut magget.
    
   Snigels duellficka verkar vara perfekt, förutom att det blir sjukt dyrt när man ska köpa 6-8 st så om någon vet en billigare lösning så skulle jag upskatta det!
  • By Fk Bengtsson
   Tjena!
    
   Jag söker dimensioner på plastmagasinen till AK5C/D för tillverkning av magasinsficka. Längd, bred och tjocklek vore tacksamt.
    
   Mvh
   /Håkan
  • By wolfie666
   Tänkte kolla lite vad för tips ni har på att få bra grepp om magasinen?För snabba magsinsbyten mm. Magpul använder jag mig själv av på ak4 mag:en. Bättre än inget men inte optimalt. Dels för att det inte riktigt får plats i fickarna för sv2000. Och att det bygger en del så att de sitter fast och är lite knöligt vid snabba mag byten. Har funderat efter att tittat en del på taktisk skytte från staterna. Att hitta någon typ av grepp tejp istället. Det kommer troligen kräva att mag fickorna "moddas" lite så att magasinen kommer upp lite i fickorna. Alternativt skaffa andra fickor som är godkännda och mer lämpade.
×
×
 • Create New...