Jump to content

employed

Nivå 7
 • Content count

  1,048
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

employed last won the day on July 13 2014

employed had the most liked content!

Community Reputation

43 Excellent

About employed

 • Rank
  1:e Sergeant
 • Birthday 11/23/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  Sverige

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Amfibie
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Annat beredskapsförband.
 • Placering/Tjänst
  Anonymt
 1. Träning inför GMU

  Om något så ska du lägga mest tid på löpträningen. Har du aldrig sprungit milen så kör det. Testa i ett lugnt tempo som du vet du klarar av. Finns massor av bra träningsscheman på internet för effektiv löpträning.
 2. FMV upphandlar combat shirts

  Vem bär tshirt under sin CS? Då försvinner ju hela grejen med den. Sen behöver man enligt mej behöver man enbart en stycke skjorta. Mer kan bli tilldelade om man åker till ett varmt land.
 3. Kroppsskydd 12 - Recension

  @Seledka Why not just look at the manufacture? =)
 4. Alternativ värmejacka

  Inte sagt att värmejacka 90 är dålig. Dock så är den tung och stor. Det är även synd att den inte är vattenavstötande utan nästan tvärtom. xD Under kallare vinter är det absolut ett bra plagg.
 5. Alternativ värmejacka

  Det vart en Arcteryx LEAF Atom LT Hoody efter lite om eftertänksamhet. Varit väldigt nöjd med de Arcteryx prylar jag köpt tidigare så slog till när jag såg att de hade satt ner priset på den. Inte fått tid att testa den ute i fält än. Dock så värmde den bra på väg hem från träningen. Lättaste jackan i kategorin jag stött på.
 6. Alternativ värmejacka

  Med tanke på hur siffror fungerar i FM så har man tur om man får ut den på förbandet 2020-22. xD
 7. Alternativ värmejacka

  Hej Letat efter ett lättare alternativ till värmejackan ett tag nu. Värmejacka08 hade varit ett bra komplement men tilldelas som sagt inte längre. Frågat runt mycket men är inte riktigt helt såld på någon typ eller märke än. Ge gärna egna erfarenheter. Hur ni upplevt dessa i olika situationer från regn till snö, plusgrader till minusgrader, kvalité mm. VH
 8. Framtidens eldhandvapen för FM

  Säga vad man vill om amerikanska företag, men ibland gör de riktigt fula vapen. -_-
 9. Recension av Handskar

  Mechanix Original är för mej den bästa stridshandsken jag använt. Använt allt från Hestra, Magpul, 5.11, Tegeram, FMs, och denna är nog den bästa. Mitt andra par håller dock på att ge upp framme vid pekfingret precis som mitt första par. Detta dock efter 18 månaders kontinuerlig användning. Sen att den är en av de billigaste på marknaden runt 250-300sek gör det bara bättre.
 10. Om krsk90 duger för vissa /T-förband så borde dte ju duga för HV tills annat kommer in. Finns det krsk94 eller 12 så det räcker till HV så tycker jag absolut att de borde få dessa.
 11. Lönt att göra gmu när man är 32?

  Som svar på din fråga. Självklart. Finns dock några saker att tänka på. - GMU har ersatts av GU vilket som kan sträcka sig allt från 6 till 12 månader där man först gör en grunddel som liknar GMU i ca 3månader för att sedan gå över på befattningsutbildning. - Du kommer säkert vara äldst i din kull. För vissa är inte det ett problem. För andra är det ett stort då det är svårare att få samhörighet med sina kollegor. Ordspråket "Man kan inte lära en gammal hund nya tricks" kan också få betydelse. Många blir bekväma på äldre dar utan att de vet om det. Båda kropp och psyke. Alla kan inte ta att en 8 år yngre fänrik står och berättar för en hur man ska ta hand om sina kängor osv. Nog om det. Har träffat många 30+ som gjort GMU och GU samt jobbat med dessa på GSS-befattning. Har man drivet och motivationen så är en GU absolut något för dej. =)
 12. Eksem

  Beror på hur allvarliga de är. Arbetar och arbetat många som får kraftig eksem vid när det är säsongsändring. De smörjer över tid och har inte hört något om större problem för dessa. Testa att springa ute med det nu när de är lite kallare ute för att se hur det reagerar med värmeförändringar, svett osv.
 13. Finns det ens några byggnader kvar för kaserner kvar där? Allt är väl kontor där borta.
 14. Kpist 16A = MP7A1 och 16B = MP7A2

  Varit mycket snack om K-pistens vara och icke vara. Dock så fortsätter den att dyka upp lite överallt. Vore intressant att få se vilka reguljära enheter som får ut den. =)
 15. Framtidens eldhandvapen för FM

  AK4 lever! xD
×