Jump to content

employed

Nivå 7
 • Content count

  1,040
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  8

employed last won the day on July 13 2014

employed had the most liked content!

Community Reputation

43 Excellent

About employed

 • Rank
  1:e Sergeant
 • Birthday 11/23/1986

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  Sverige

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Amfibie
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Annat beredskapsförband.
 • Placering/Tjänst
  Anonymt
 1. Recension av Handskar

  Mechanix Original är för mej den bästa stridshandsken jag använt. Använt allt från Hestra, Magpul, 5.11, Tegeram, FMs, och denna är nog den bästa. Mitt andra par håller dock på att ge upp framme vid pekfingret precis som mitt första par. Detta dock efter 18 månaders kontinuerlig användning. Sen att den är en av de billigaste på marknaden runt 250-300sek gör det bara bättre.
 2. Om krsk90 duger för vissa /T-förband så borde dte ju duga för HV tills annat kommer in. Finns det krsk94 eller 12 så det räcker till HV så tycker jag absolut att de borde få dessa.
 3. Lönt att göra gmu när man är 32?

  Som svar på din fråga. Självklart. Finns dock några saker att tänka på. - GMU har ersatts av GU vilket som kan sträcka sig allt från 6 till 12 månader där man först gör en grunddel som liknar GMU i ca 3månader för att sedan gå över på befattningsutbildning. - Du kommer säkert vara äldst i din kull. För vissa är inte det ett problem. För andra är det ett stort då det är svårare att få samhörighet med sina kollegor. Ordspråket "Man kan inte lära en gammal hund nya tricks" kan också få betydelse. Många blir bekväma på äldre dar utan att de vet om det. Båda kropp och psyke. Alla kan inte ta att en 8 år yngre fänrik står och berättar för en hur man ska ta hand om sina kängor osv. Nog om det. Har träffat många 30+ som gjort GMU och GU samt jobbat med dessa på GSS-befattning. Har man drivet och motivationen så är en GU absolut något för dej. =)
 4. Eksem

  Beror på hur allvarliga de är. Arbetar och arbetat många som får kraftig eksem vid när det är säsongsändring. De smörjer över tid och har inte hört något om större problem för dessa. Testa att springa ute med det nu när de är lite kallare ute för att se hur det reagerar med värmeförändringar, svett osv.
 5. Finns det ens några byggnader kvar för kaserner kvar där? Allt är väl kontor där borta.
 6. Kpist 16A = MP7A1 och 16B = MP7A2

  Varit mycket snack om K-pistens vara och icke vara. Dock så fortsätter den att dyka upp lite överallt. Vore intressant att få se vilka reguljära enheter som får ut den. =)
 7. Framtidens eldhandvapen för FM

  AK4 lever! xD
 8. Så det var inte förbättringspunkter då? Är ny i en grupp så är det också lättare att se vad gruppen gör bra och vad den bör förbättra.
 9. Då kan man ju var den större i diskussionerna och lyssna på personen sen försöka vara så resonabel som möjligt. Säger inte att du var det mot denna person. Skulle säga att man har ett annat utbildningssätt nuförtiden där man förväntar sig att soldater kan fatta egna beslut om situationer skulle ändras. Förklarar man inte syftet med uppgiften så har man svårt att förhålla sig till det.
 10. Nordkorea

  Denna tråd återkommer man till över tid. Dock så är Nordkorea som vanligt mycket snack och lite verkstad. Dock så sitter ju Trump vid rodret just nu. Ett perfekt tillfälle att ta uppmärksamheten från diverse skandaler och rysssnack. Kanske hoppas man på att stressa upp NK så pass att de skjuter först så USA "inte har något annat val" än vedergällning.
 11. Fråga. Kommer det att finnas GU för inriktning direkt till hemvärnet fortfarande?
 12. Stridsvästsystem 2012

  Intressant att de redan lagt ut en ny upphandling på en ny väst. Vore fint om de lyckades göra västarna lättare än vad de är nu. Finns gott om väldigt "lätta" västar och kroppsskydd där ute.
 13. Framtidens eldhandvapen för FM

  BREAKING: Swedish SOG and Special Police units to get LWRCI Rifles BREAKING: Heckler & Koch Gives Up Selling Firearms to non-NATO Members/Partners Väldigt intressanta nyheter.
 14. Framtidens eldhandvapen för FM

  Vad vet du om det? Och även om jag hade eller inte har blivit det, så ser jag verkligen inte vad det har att göra med denna diskussion. Riktigt dåligt personangrepp.
 15. Framtidens eldhandvapen för FM

  Det intressanta är att krsk och övrigt skydd för soldater bara bli bättre och bättre medans ammonution och vapen i princip är detsamma. AKs med 7.62 och DMR har ju fått något genomslag i världen. När exo-skeletten (precis, inte om, när) får genomslag så måste ju massor av vapenföretag gå tillbaka till ritbordet. Hel-automatiska "AG90s" är framtiden.
×