Jump to content

Reservingenjör

Nivå 8
 • Content count

  348
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Reservingenjör last won the day on May 18

Reservingenjör had the most liked content!

Community Reputation

12 Good

About Reservingenjör

 • Rank
  Korpral

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  Between placeringar
 • Intressen
  Kampsporter, elektronik, musik, FM

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Ingenjör
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  GU, KADS och ROK på Ing 1, 1980-1982
 • Placering/Tjänst
  Fältarbete/Amröj
 • Övrig militär verksamhet
  Div KFÖ och SÖB 1985 - 2004 inom BrigIngBat och FörbBat.

Recent Profile Visitors

570 profile views
 1. Reservingenjör

  Hjälm 18A

  Därför att vi vill ha ett bättre ballistiskt skydd.
 2. Reservingenjör

  Vem är starkaste armeér i världen

  Den här diskussionen passar inte i detta underforum. Här ska vi diskutera fordon.
 3. Reservingenjör

  Söker feedback ang. långfilm

  Premiär snart, 20/6!! Håll utkik. Jag kan meddela att detta blir en jäkligt bra film. Jag har själv varit med som statist och fått en del insyn i filmmakandet.
 4. @Soldat1314 Det skulle vara intressant att höra lite om din bakgrund och insyn i Försvarsmakten. Ditt språk låter nämligen som om det är översatt av Google translator eller liknande.
 5. Och hur lyder den?
 6. Behövs för att vad? Det måste ju i grunden finnas en målbild för vad försvaret ska klara. Stockholm en vecka? Södra Sverige en månad?
 7. Är det någon som känner till vad detta krav är?
 8. I min värld är det alltid leverantören som skickar en offert till kunden. Kunden gör en offertförfrågan till leverantören.
 9. Det känns ju mycket märkligt att riksdagen slantar upp en hög pengar och sen får FM göra det bästa de kan. Det enda rimliga vore ju att riksdagen beslutar om en försvarsnivå (område och tid), tar in en offert från FM och sen prutar, betalar eller ändrar kravet.
 10. Jo, men vilken förmåga har man beställt? Den måste ju rimligen specas så att FM kan uppfylla den. Det är uppenbarligen inget invasionsförsvar som beställts. Så vad är det?
 11. Valår i år och partierna lovar si och så många miljarder till försvaret. Nu undrar jag varför det alltid diskuteras pengar till försvaret. Varför inte diskutera konkreta tillskott såsom brigader, eldrör, båtar och flygplan? Eller ännu hellre, varför inte konkretisera försvarets uppgift, nämligen vilken/vilka delar av landet ska försvaras hur länge? Vore det inte på sin plats att riksdagen ställer ett konkret krav på FM? Finns det ens ett sådant?
 12. Reservingenjör

  Klocka för tiden i FM

  Denna: Nite Hawk-300T https://www.nitewatches.com/store/gb/hawk/hawk-300t/
 13. Reservingenjör

  Stridsvästsystem 2012

  Hmm... nu är det 2018. Är det någon som vet hur upphandling/leverans ligger till?
 14. och just därför ska värnplikten vara allmän, så att det inte blir någon snedrekrytering. Åt vare sig ena eller andra hållet. Alla sorters människor behövs i försvaret.
 15. Några reflektioner från tiden då vi hade allmän värnplikt: - "Alla" kallades till värnplikt, även de med lindriga funktionshinder - Attityden var därför helt annorlunda än idag: Man gjorde sina månader, vissa under klagan och gnäll, men ytterst få vägrade. Det var något man gjorde helt enkelt. - De som efter värnplikten inte behövdes/platsade i förbandsomsättningarna hamnade i personalreserven. - På så sätt hade vi en befolkning där hälften hade grundläggande militär + befattnings-utbildning. Smaka på den! Så helt oavsett hur stort vårt förvar ska vara, tänk om "alla" kan hoppa in när så krävs? Eller är det tänkt så att när de två nuvarande brigaderna är bortskjutna så är det slut?
×