Jump to content

1.skalman

Nivå 8
 • Content count

  343
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

1.skalman last won the day on September 26 2013

1.skalman had the most liked content!

Community Reputation

11 Good

About 1.skalman

 • Rank
  Korpral
 • Birthday 06/24/1979

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  Norr om Sthlm
 • Intressen
  Hv och skogsmänniska.

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Infanteriet/mek
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  Värnplikt, 10mån Skyttegruppchef, 1999-2000, Kungl Svea Livgarde
 • Placering/Tjänst
  Skytte/Skydd
 • Övrig militär verksamhet
  FBU UngdomFBU Instruktör (innan de gjorde om allt)Hv

Recent Profile Visitors

249 profile views
 1. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Tack då har jag fått svar på det jag har frågat om tidigare till motorbefälet angående de vita ”fett” fläckarna:-) Ja jag har fått höra att man inte ska rita på PB8orna då det fastnar i lacken.
 2. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Vi får maskera dem men inte dra näten direkt på lacken. Hur är den redan kass?!
 3. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Saken är den att jag inte tycker det är korkat alls då leverantörer av saker och ting faktiskt har reglerat vad som täcks av garantier och rostskyddgarantier. Men åter till vad tråden handlar om den alldeless förträffliga nya fordonet vi fått:-)
 4. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Ok. Trodde det var strömförsörjningsdonet som det pratade om. Ber om ursäkt för min okunnighet där. Skitsnack och skitsnack. Det man får sagt till sig av motorbefälen på regementet är det man har i baken. Har bett om en skrivelse för detta beslut:-). Har som sagt med lacken och rostskyddet att göra. Man kan iaf ha en trevlig ton även om man sitter bakom ett tangentbord:-)
 5. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Den heter PB8 Chefsbil:-) Kraftaggregat ska du få ut tillsammans med Ra180 som monteras på anvisad plats. Laddare till 1183an ska finnas på kompanierna och används med cigguttaget! Annars är det trist att man inte får ut det vi ska få ut. Vi får inte dra maskeringsnät över PB8orna pga att garantin är kvar vilket gör att det är ett onödigt slitage på lacken när man dra nät över.
 6. Medaljer förtjänas. Man får se till vad alla individer gjort under året och därefter skriva en motivering som lämnas tjänstevägen för att slutligen beslutas om bifall eller avslag på batråd. Så funkar det på mitt kompani. Andra kompanier verkar mer eller mindre gödsla med medaljer.
 7. kan man ta med sig ungdoms utrusning hem?

  Glöm inte att torktumla plaggen på högsta möjliga grad. Detta kan återaktivera impregneringen.
 8. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  IBC'n väger inte så mycket. Ställningen väger nog mest på kanske 20kg. Plasttanken ca 5kg. så det blir inte så farligt. Inget motorbefäl som klankat ner hittills på denna konfig. Ser andra som kör utan pall och det verkar knepigt. Sen finns de dem som kör 2 pall plus 2 dubbelkragar per pall och då drar vikten iväg. Sen väger inte alla eurpall 25kg, vissa mer andra mindre:-).
 9. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Absolut. De kommer här. Om jag inte missminner mig är det 18mm formplyfaden är gjord av. Allt för att det ska hålla för packningarna som ska stå ovanpå:-). Det är inte jag som gjort just denna men den är baserad på en prototyp jag gjort. Inget är skruvat i bilen utan bitarna är CNC svarvade för bästa passform och kunna sitta ihop ordentligt. Höjden är anpassad för att få med sig minor i sina originalemballage. Det är 13minans emballage vi gick efter.
 10. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Hos oss har vi valt att ordna släpen på följande sätt: 1st IBC tank inkl stålställning och tanken kapad 15-20cm ner för att få ett lock. Förlmtrl ligger insatsberedd i en egen pall förvarad så över tid. Pallen ställs tvärs över släpet med kortsidorna mot släpets långsidor. Längst bak en extra halvpall med 4 kragar och lock för tillförd mtrl. På detta sätt får en grupp med sig all sin mtrl och kan klara sig själv i skogen/ bebyggelsen. Vi har även ordnat med en extra hylla i bak på bilen för att kunna få med extra am och tilldelade minor. Stridspackningar i bak på bilen och tross i IBC'n. Summa fästanordningar 3st spännband plus lastnät.
 11. 230x230x1mm är de. plast är att föredra dock under GU använde iaf vi masonitskivor.
 12. Cool. För det kan ju vara antingen krsk12 eller sv12 också.
 13. Kan du lägga upp en länk eller bild? Skulle underlätta.
 14. Var trycka egen t-shirt?

  Reklambutiken har jag använt mig av. Snabba och ok kvalitet.
 15. Hjälmdok

  Ja jag vet. Bara det att jag kände mig för att vara lite lustig. Därav skrattsmileyn😅
×