Jump to content

Chassi

Nivå 6
 • Content count

  2,381
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Chassi last won the day on November 8 2017

Chassi had the most liked content!

Community Reputation

91 Excellent

About Chassi

 • Rank
  Fanjunkare
 • Birthday 11/05/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  sverige

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Pansar
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Mekskkompani 90 NBG
 • Detaljer Grundutbildning
  Mek strf90 Chassi, 06/07, P-Bat I19
 • Placering/Tjänst
  Mekaniker/Tekniker

Recent Profile Visitors

1,207 profile views
 1. Chassi

  Vem är starkaste armeér i världen

  Bland inte äpplen och päron, antingen får man mäta siffror rakt av eller faktisk effekt. USA är oavsett jämförelse (förutom i rena jämförelsetal avseende prylar och manfolk) den starkaste militära makten, både teknologiskt, ekonomiskt och uthållighetsmässigt samt logistiskt. USA är utan tvekan det enda landet i världen idag som klarar av att deltaga aktivt i två större konflikter i två länder i två av varandra oberoende världsdelar, samtidigt som tillräckligt mycket resurser finns i det egna landet för att försvara sig mot en ev angripande stat. Dra nu inte in kärnvapenkortet för det är inte relevant vid jämförelsen. Det man inte får glömma heller är att majoriteten av världens länder har militära organisationer där strukturen till största del är tänkt för försvar av det egna territoriet, däribland både Israel, Tyskland, och Ryssland, dvs försvarsmakter. USA har förmågan att med några få undantag och inom 24 timmar angripa vilket land som helst med ett regn av kryssningsrobotar och eller diverse bombflyg/stridsflyg. En ytterst offensiv militär förmåga, men som även fungerar för territoriellt försvar. Allting beror på vad man jämför med. Hur USA inte ens hamnar bland topp 5 i din lista över starkaste arméer i världen är för mig oförklarligt, det ger ett skimmer av nonchalans över dig. Många militära makter i världen har mycket folk och utrustning, men där är oftast inte heller kvalité den genomgående faktorn, varför de förbanden ofta saknar kvalificerat ledarskap, ny materiel, underhållen materiel, kvalificerade system, välövade och tränade förband. Istället är målet kvantitet, dels för att lösa andra nationella problem vad gäller folks sysselsättning i samhället, men inte sällan är det militära också ett verktyg för tokiga ledare att skapa kontroll över det egna landet och dess invånare. Jag håller med om att Israel är en stark makt på lokal nivå, förutsatt att omvärlden fortfarande håller dem om ryggen. Utan det stöd Israel får från omvärlden skulle dem vara nära nog lika nedgångna och utsatta som dess grannländer.
 2. Chassi

  Vem är starkaste armeér i världen

  Beror på hur man räknar. USA är dock den överlägset starkaste militära makten överlag, i hela världen. Det finns ingen som kan mäta sig med USA resursmässigt och ekonomiskt.
 3. Chassi

  ..:: Bataljonsfakta / Styrkeinformation ::..

  Va? Prata svenska människa.
 4. Chassi

  Vad betyder preliminärt inskriven?

  Alla befattningar är ju i regel preliminära tills du blir slutgiltigt inskriven och får inryckningsorder. Vad sökte du för befattning?
 5. Chassi

  Tgb 30/40 Remo?

  Det ska mig veterligen vara korrekta uppgifter, fordonet är ju till stor del byggt på standarddelar och fortfarande finns en del nya grejer i förråd likväl som det finns en del nytillverkade delar som fungerar. Ett rykte säger att man även har kommit över "hittat i förråden" hundratalet (nya/oanvända) flak till Tgb 30/40.
 6. Chassi

  Fiktion: Svensk attackhelikopter

  Sjömålsrobot modell Rb 17 tror jag på isf, eller liknande lätt robot.
 7. Rymmas inom antagen försvarsinriktning.
 8. Jo visst. Det kan dock inte fungera riktigt så som reservingenjören tycker, inte enligt mig.
 9. Njae. Det är FMV som har sagt summan ca20-25 miljarder för att få det som "behövs" och med vetskap om att man antagligen inte tilldelas den summa man äskat om. Därför lägger man normalt ribban lite högre, vad det egentligen kostar det framgår utav offerten från industrin i USA.
 10. Det vore ju märkligt om försvarsmakten ska skicka en offert till riksdagen när riksdagen är kunden?!
 11. Svara på det psykologen frågar, men gör inget utdragen historia om din syn på våld. Psykologen vill ju höra att du vill göra karriär i försvaret, även om du själv kanske inte satsar på det. Säg det dem vill höra.
 12. Chassi

  Skyttesoldat skaraborgs regemente

  En ganska tråkig och enformig tjänst.
 13. Ska bli intressant att se vad du får för betyg hos psykologen. Jag tror att, om du är för ärlig och med tanke på vad du säger här (så som jag tolkar det) så kan psykologen döma ut dig helt.
×