Jump to content

Chassi

Nivå 6
 • Content count

  2,334
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  9

Chassi last won the day on November 8

Chassi had the most liked content!

Community Reputation

90 Excellent

About Chassi

 • Rank
  Fanjunkare
 • Birthday 11/05/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  sverige

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Pansar
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Mekskkompani 90 NBG
 • Detaljer Grundutbildning
  Mek strf90 Chassi, 06/07, P-Bat I19
 • Placering/Tjänst
  Mekaniker/Tekniker

Recent Profile Visitors

910 profile views
 1. Nordkorea

  Ja en sak är ju säker, varken Sydkorea, Kina eller Japan skulle önska en Amerikansk attack på Nordkorea utan att själva ha accepterat det, en vedergällning från Nordkorea tvekar jag till skulle slå mot i huvudsak amerikanska mål, snarare mot dess allierade. Ingen mår dock bra utav ett nordkorea i kaos, varken nordkorea självt eller dess grannar, Nordkorea har ju i princip fått världen till den punkt att vad som än händer så är det till fördel för Nordkoreanska regimen mer eller mindre.
 2. Nordkorea

  Nu har nordkorea skjutit ytterligare en missil. Boten på det är ytterligare sanktioner, man kan ju undra vad för något mer man kan dra in på det landet?
 3. kan man ta med sig ungdoms utrusning hem?

  Ja egentligen, tvättmedel utan tvål om du hittar något, annars spelar det inte någon större roll. Du kan tvätta dem i vanligt vatten för oftast sitter det bara lätt smuts i tyget, en gång om året kan du tvätta dem med lite tvättmedel.
 4. kan man ta med sig ungdoms utrusning hem?

  Du kan normalt sett byta in trasig eller icke funktionsduglig utrustning till närmaste servicepunkt, i en del fall utgörs det utav ett regemente där du då normalt sett behöver få besökstillstånd, i en del fall är detta löst på annat vis. Tvätta utrustningen kan du väl ändå göra hemma, följ tvättråden. Din ungdomsledare har säkerligen mer information om rutiner och sådant, ta kontakt med han/henne.
 5. När får man ut M/87/daglig dräkt?

  Ja det duger normalt inte med "vill ha" behovet utan när du vid något mer formellt eller finare tillfälle kan komma representera föband/Försvarsmakten så föreligger behov.
 6. Argentinsk ubåt saknas sedan 15 Nov

  Ja så tokigt det kan bli.
 7. När får man ut M/87/daglig dräkt?

  Har inte sett röken av den på 10 år, vänta lite till så får du se :P
 8. Argentinsk ubåt saknas sedan 15 Nov

  Om nu U-båten förstördes så snart efter olyckan så kan man ju undra vem som skickar ut nödsignaler eller sysslar med mystiska samtal i havet?
 9. Ny sjömålsrobot beställd - Robot 15 Mk3/F-ER

  Ja ok, det man vidare kan spekulera i är om batterierna som ju till antalet är synnerligen ytterst få faktiskt blir förbandssatta(?) eller enbart blir krigsplacerade, jag tycker inte den frågan är solklar ännu. Ska det bli något så bör vi ju iaf framgent införskaffa ytterligare ett halvdussin enheter.
 10. Ny sjömålsrobot beställd - Robot 15 Mk3/F-ER

  Länka gärna en källa på det Meteor som information
 11. Ny sjömålsrobot beställd - Robot 15 Mk3/F-ER

  Vad jag senast uppfattat så är det inte tänkt att de aktiverade Kustrobotbilarna ska användas i förbanden utan de genomförs tester och valuering inför ev nyinförskaffning eller utveckling. Att plocka en robot från ett fartyg eller flygplan och placera det i en lastbil är ingen jättesvår åtgärd rent tekniskt.
 12. Strf 90 - Stridsfordon 90 (CV90)

  Det tillför ju även en del kraft vad gäller luftvärn samtidigt som du får en ökad förmåga vad gäller strid mot markmål. LVkv90 är mångsidig, men ja siffran kan verka rätt skev.
 13. Luftvärn - nuvarande och framtida behov?

  Man får ju förstås räkna in fler aspekter än rent tekniska, en faktor är att det redan finns en del användare utav patriot i Sveriges närområde. Dels den transatlantiska "kopplingen" och att det som det verkar så köper vi ju systemet från US army (till ett avsevärt lägre pris) och inte direkt från industrin, sen det faktum att vi själva vill exportera materiel, kanske det blir ett inköp av träningsflygplan saabboeing till följd av detta.
 14. GRKPBV90

  Vagnarna var färdigbyggda men saknade torn när beställningen stoppades, en anledning var bla att Finland hoppade av AMOSprojektet och ist köpte NEMO, den andra orsaken var att Alliansen inte ville ha något försvar.
 15. GRKPBV90

  Njae inte helt riktigt. Systemet Mjölner testades redan på 80 (?) 90 talet och då med bla IKV91 som plattform, det blev dock ingenting mer utav det men systemet i sin helhet var ju färdigutvecklad, därför har det gått mycket fort att bygga ihop mjölner med strf90 chassin utan torn. AMOS var ju faktiskt beställd och höll på att byggas när det stoppades runt 2008, det är därifrån dessa chassin kommer ifrån, AMOS chassin var färdiga det var bara tornen som fattades. AMOS hade varit mycket trevligt och nödvändigt, särskilt någon några vagnar som åkt till svenskarna i Afghanistan hade säkerligen kunnat bidra med mycket understöd. För att se det positiva i situationen så är Mjölner ett välkommet tillskott, och förhållandevis billigt i jämförelse med AMOS.
×