Jump to content

Chassi

Nivå 6
 • Content count

  2,295
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

Chassi last won the day on April 19 2013

Chassi had the most liked content!

Community Reputation

88 Excellent

About Chassi

 • Rank
  Fanjunkare
 • Birthday 11/05/1987

Contact Methods

 • Website URL
  http://
 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  sverige

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Pansar
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Mekskkompani 90 NBG
 • Detaljer Grundutbildning
  Mek strf90 Chassi, 06/07, P-Bat I19
 • Placering/Tjänst
  Mekaniker/Tekniker

Recent Profile Visitors

638 profile views
 1. Varför inte bara förtydliga med å säga att du vill ha tillbaka invasionsförsvaret?
 2. Varför behöver vi just dem akut menar du?
 3. Att tydligheten vad gäller förmågan till nationellt försvar skärpts, vi går ifrån ett "insatsförsvar" till ett försvar med skärpta och förtydligade uppgifter med högre redundans vad gäller personal och förband iom att vi nu ska utbilda krigsförband istället för individer. För de som inte upptäckt det än så är det oroligt i Europa.
 4. Jag tänker snarare att ett elitförband är/kan vara ett förband som är framtaget för en speciell extraordinär uppgift. På så vis skulle man kunna påstå att tex Nordic Battlegroup är en form av elitförband, ett förband uppsatt och tränat för en mer specifik uppgift. Sen finns ju tex SAS, SOG, Delta Force med mera och de är ju alla elit i bemärkelsen att det är väl övade för olika uppgifter, men också att de har utrustning som krävs för olika uppgifter. Att jämföra Jägarförband med artilleri är löjligt då det är svårt att dra med sig artilleriet bakom fiendens linjer likväl som det skulle vara svårt för jägareförbanden att skjuta artilleri, en jämförelse gör sig liksom inte möjlig. Benämningen "Elit" är enligt min uppfattning något felutnyttjad och har getts för stor tyngd när begreppet faktiskt är tillämpbart i många fler fall än vad som görs möjligt på grund av feltolkning av begreppet i sig.
 5. Jag hävdar fortfarande och tycker att det dokument du hänvisar till stärker det jag menar. Att, GSS systemet i sin helhet var anpassat till den modell av försvar man avsåg då, dvs 2010-2011. Men med dagens hotbild och ökat krav på försvar av eget territorium så krävs en annan modell utav personalförsörjning som också innefattar en viss redundans. Men att värnplikten införs eftersom GSS systemet inte uppfyllde kraven eller kom upp i den önskade kapaciteten stämmer inte, jag kanske missuppfattade vad du menade och isf så ursäktar jag mig.
 6. Jag får be dig ta kontakt med armechefen Engelbrektsson då det var han som sa det, har ingen skriven eller elektronisk källa på det.
 7. Där har du fel, införandet av värnplikt har inte att göra med att rekryteringen till GSS/K inte har fungerat som avsett. Gss/t kommer till största del försvinna helt förutom ett fåtal tjänster för att ge utrymme för värnpliktsutbildningen.
 8. Kungsängen skjutfält

  Om Kungsängen skjutfält kan hysa strv 122 är knappast en känslig fråga.
 9. Ja varför återinförs värnplikten?
 10. Får uppfattningen att många här inte vet varför värnplikten återinförs.
 11. Utveckla, Gss K understödjer som instruktörer och kan öva i fulltaliga förband?
 12. Nordkorea

  Med tanke på att USA inte behöver en direkt handling för att sätta in egna medel, USA har länge gjort som man vill och behagar vid flertalet tillfällen. Det hela är bara ett spel som pågått de senaste åren sedan Kim Jong-ill och det är ett spel som regimen vinner på, och det medel omvärlden som oftast sätter till är ekonomiska sanktioner. Frågan är hur länge man i väst kan tro att ekonomiska sanktioner fungerar på länder där samhället inte är uppbyggd på en stark ekonomi.
 13. Nu kan ju iof flygvapnet LV-skydda sig själv i viss utsträckning, däremot så står armen och marinen så gott som utan LV skydd, nu ramlar vi dock utanför tråden.
 14. Kuppförsvarsbiten om det finns kvar bör ju lämpligtvis skötas utav de anställda förbanden.
 15. Östersund är ju iaf närmre Norrland än vad Linköping är.
×