Jump to content

wolfie666

Nivå 7
 • Content count

  634
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  2

wolfie666 last won the day on March 2

wolfie666 had the most liked content!

Community Reputation

16 Good

About wolfie666

 • Rank
  Sergeant
 • Birthday 12/03/1974

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  Stående
 • Intressen
  Massor

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Pansar
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  GU Pansarspaningsoldat 94-95 MekB18
 • Placering/Tjänst
  Jägare/Spaning
 • Övrig militär verksamhet
  FBU ungdom under 80-talet, ÖverlevnadsutbildningHemvärnssoldat insatsplutonen,Gruppchef Insatspluton

Recent Profile Visitors

512 profile views
 1. wolfie666

  Hjälm 18A

  Fast hurvida man utrustar med ”skottsäker” hjälm på bred front är ju ovidkommande när man inte utrustat med skottsäker väst på bred front. Istället har men skydd mot sekundärsplitter
 2. wolfie666

  Midjemåtten på fältbyxa 90

  De strl som finns i uniformsystemet är vad jag vet framtaget genom att man mätt en referensgrupp och därefter tagit fram storlekarna. Det var en ganska stor grupp vad jag hört.
 3. wolfie666

  Kort komarock?

  http://dokument.forsvarsmakten.se/unibest/Mkat/webb/Mkat/Mkat_kap_07/M7360-024000.htm Är det den här du menar? Har för mig att den tagits bort. Men inte helt hundra. Men det finns ju snugpaks sleeka elite. Den har fått bra kritik och är inte snordyr. Själv tillhör jag nu HV insats och köpt en brittisk softie på eBay. Det är identisk den på länken men inte lika dyr. Och måste säga att jag gillar den skarpt.
 4. wolfie666

  Stridsväst 2000 (Sv2k)

  Lite tips var det då. Mina tips är enligt följande. Bär endast det du behöver för striden och för att vårda ditt vapen. Själv har jag dumpat stora flerbruksfickorna. Lockar bara till att lassa på sig med onödiga prylar. Har skaffat en snigel dumpficka och lagt vattenflaskan i stridssäcken. Har blåsan på ryggen mera vatten och inte ivägen. Två magasinfickor liten flerbruksficka för vårdats och lite sjukvårdsprylar. Sedan har jag en adminficka på bröstet. Och det för att jag är chef och behöver kunna komma åt anteckningar kartor mm lätt. Kompletterar med granatfickor när det finns behov. Antingen om jag bär grt eller för rök/spränggranat. En kniv är också fastsatt på lämpligt ställe.
 5. wolfie666

  GMU Amfibie

  Om du inte gjort det innan så börja att gå utan rygga och vikt. Annars Ryggsäck på och gå mycket. Kortare sträckor för att sedan öka vikt i säck och längd du går. Och träna på orientering samtidigt. Kompass och karta. Ät upp dig lite så du inte har för lite fett på kroppen. Går åt en del när man är fysiskt aktiv hela tiden. Meindl kängor är en personlig favorit. Simma mycket och träna på att trampa vatten. Vet inte hur AMF är idag men förr var det en hel del vattenfys. Vänj dig vid rutiner,bädda sängen mm. Låter fånigt men det är bra att det blir en vana så slipper man att känna att även det är en ”börda”. Var mycket ute i naturen. Vänj kroppen vid kyla. För du kommer vara trött, blöt och hungrig. Se till att ta hand om din kropp, ta hand om dina fötter.Lär dig att tejpa dina fötter och ta hand om ev. skavsår. Sedan är det bra att se till att inte skada sig. För då är det kört oftast. Lycka till! Och välkomna till FM.
 6. wolfie666

  Alternativ värmejacka

  Har köpt en brittisk softie. Den är kompakt och varm. Utan luva vilket jag uppskattar. Billig och min levererades med en vattenavvisande kompressionspåse. Annars har ju snugpak sleeka bra renommé.
 7. Jag undrar hur man tänkte nu under Aurora. Och vad jag har uppfattat av högdjuren så gjorde HV den uppgift vi ska göra. Men de som åkte från mitt kompani och några som tillhör Göteborgs bataljon. Hade krsk 94 eller t o m krsk 12. Om nu skyddsnivå är tillräcklig på krsk 90 så borde man ju ha det,eller? Nu anpassade man ju sig för uppgiften men det är dock ett faktum att krsk 90 suger. Bökigt att skjuta med och inte alls anpassat för den rörlighet man behöver i den morderna striden och skyddar inte mot finkalibrig eld. Nu har jag inte testat krsk 12 men inbillar mig att det är långt smidigare än krsk 90. Tyngre ja, men man motiveras utav vetskapen att det är ett advekat skydd mot både splitter och finkalibrig eld. Då kommer i varje fall jag bära det och se till att jag fysiskt klarar av det. Att en del bär på krsk 90 i all verksamhet är enligt mig tokigt.
 8. wolfie666

  Varför är regnstället grått?

  Nja det är inte så viktigt som man tror. Men visst det gör en del. Men inte så avgörande att man prompt måste ha det på all utrustning. Det finns nog t o m en tråd här på forumet om just detta. Det finns en hel del om just camouflage mönster och dess inverkan.
 9. wolfie666

  Varför är regnstället grått?

  Vet inte om ni fått någon uppdaterad version av regnstället men det är grönt isch. Hur som helst så är det rörelser som röjer inte att det är enfärgat. På längre avstånd och om man utnyttjar terrängen på rätt sätt. Så syns man inte så bra. Och oftast är det konturer och dåligt maskerade ansikter som röjer. Vet inte hur länge du varit inne och om ni kommit till den delen i utbildningen. Hur som helst när regnstället behövs. Så är sikten dålig även för fienden.
 10. Mycket handlar om mental styrka. Att kunna pressa sig även när man är hungrig,blöt,sovit lite och tidspress. Men träna gärna med ryggsäck så du vänjer kroppen.
 11. Packning på 20kg och mer och då har du ju resten med. Vapen och väst mm. Ja det är Meindl kängan jag syftar på.
 12. Ja du, som gammal spanare så kan jag säga. Du kommer få springa gå och kräla mycket och länge. Med tung packning i oländig terräng. Du kommer troligtvis få den nya kängan tilldelad. Men om du har egna kängor så kolla med dem om du kan ha dem. De talar om vad som gäller. I rekrytfasen kan jag tänka mig att det blir en del exercis på asfalt och grus. Under befattningsfasen blir det nog mer skog och elände med packning på 20 plus kg. Och långa förflyttningar,läs mil.
 13. wolfie666

  Jänkarnas färdigbandade ammunition

  Referensen till tygbanden och laddramen till k-pisten var mest att vi har haft det så förr. Att det går fort att ladda magasin och banden ifrån askarna är ju en sanning med modifikation. Särskilt om man ser till den färdigbandade 7,62 till jänkarnas m240b. Och visst det finns fördelar med banden till 58:an. Om det hade funnits tillräckligt många att tillgå.
 14. wolfie666

  Jänkarnas färdigbandade ammunition

  Vet inte hundra om det är så fortfarande. Men såg något klipp på youtube där de visade hur jänkarna förpackade ammunitionen. Färdigabandad 7,62. 40 mm grtammo i "färdiga" tygbälte. Och 5,56 i laddramar för att snabbladda. Känns som att de har tänkt ett steg längre än oss. Vet att det fanns för till k-pisten och gamla ksp med tygbandad ammo. Är det någon som vet varför vi inte gör så också?
 15. När det locket tillverkas. Så formsprutas delarna i två delar. Sedan monteras de med tråd och för evigt förenas. Så det är inte meningen att dela på locket. Utan att förstöra det.
×