Jump to content

Leaderboard


Popular Content

Showing most liked content since 01/22/2018 in all areas

 1. 1 point
  Till dej och andra som söker krävande tjänster i FM. Många säger att de har pannben för att sedan bli chockade när de väl är inne i GU. Troligen har man aldrig upplevt det man får uppleva i FM. När man är hemma och gör jobbiga saker så får man komma hem, bli torr, käka, skita på en toalett, sova i säng och ha full koll på sitt schema för nästa dag. När dessa saker suggestivt tas ifrån en under GU så börjar man tänka över sina livsval mer än en gång. Detta är ännu mer påtagligt under jägartjänst där möjlighet till återhämtning och bli torr är ännu mer begränsade.
 2. 1 point
  Vad som är värt kan bara du avgöra då det är du som känner din kropp bäst. Har du en bra träningsnivå nu (tränar 3-5 ggr i veckan styrke- samt konditionsträning) så är det absolut en bra idé att vänja sig att gå med lite packning. Du ska ha eloge för att du tar det seriöst och inte nöjer dig med att bara "klara det". Har du god träningsvana och vill bli allroundtränad så kanske FMSF träningsprogram kan vara nåt. Färdigt, gratis och enkelt att följa. Du tränar styrka, kondition och marsch med packning 5 pass/veckan (titta längst ner till höger) https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/vagen-in/befattningar/specialforbandsoperator/konkurrenskraftiga-resultat/ Men glöm inte bort att mer inte alltid är bättre. Det händer att man ser rekryter som kommer till GU med skador. Dessa får så gott som alltid problem för att dom missar utbildningspass. Var ärlig mot dig själv. Våga ta i, träningsvärk är bra, "riktig" smärta är dåligt. Mitt råd att inte köpa onödigt dyra grejer kvarstår. Har du en ryggsäck du kan fylla med små sandvikter eller dylikt duger det utmärkt i början. Ska du köpa kängor så köp ett par Marschkänga 90. Absolut inte de bästa men utan att genomfört den hör övning amfibie själv skulle jag inte bli förvånad om du som rekryt skall genomföra den i tilldelad mtrl. Då har du ett par ingånga kängor direkt så slipper du sitta som en tönt med skavskår första veckorna på luckan som många andra.
 3. 1 point
  Flottans Män nr 2 2013 Sid 38: Jag förutsätter att föredragshållaren visste vad han talade om. Kan det vara möjligt att man är på väg tillbaka till marina namn igen på våra ubåtar, och att de två ubåtarna av A26 typ kommer att benämnas Svärdfisken-klass? Detta skulle i så fall verkligen vara ett steg i rätt riktning. En annan möjlighet är ju att man (oavsett de planerade svenska namnen) kommer att benämna A26 som "project Swordfish" internationellt. Liknande när försäljningen av Sjöormen-ubåtarna i två steg till RSN och modifieringen av dessa kallades project "Riken I" resp. "Riken II". /Per
 4. 1 point
  Jag har alltid haft svart att forsta vad elit ar i militaren. I mina ogon sa betyder elit att man ar den basta pa nagot. Atminstone sa ar man en av de basta. Sa nar man pratar om elitforband, sa ar det fel (tycker jag) att saga att jagare ar mer elit an artilleri. De gor ju inte alls samma sak. Sa ett artilleri forband borde kunna vara eliten i vad de gor. Eller raknas det bara vem som kan gora mest armhavningar o dyl?
This leaderboard is set to Stockholm/GMT+01:00
×