Jump to content

Recon

Nivå 7
 • Content count

  582
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  13

Recon last won the day on June 19

Recon had the most liked content!

Community Reputation

16 Good

About Recon

 • Rank
  Sergeant

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Kavalleriet
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Placering/Tjänst
  Jägare/Spaning

Recent Profile Visitors

434 profile views
 1. Spärrtiden för psykisk funktionsförmåga är 18 månader så du kan inte göra omprov inom den perioden. https://jobb.forsvarsmakten.se/siteassets/02-vagen-in/grundutbildning/antagningsordning-for-militar-grundutbildning.pdf
 2. Recon

  Framtidens eldhandvapen för FM

  Befäl har en tendens att sprida obekräftade rykten även om dom jobbar med relevanta saker så jag väntar på "slutrapport studie avseende skyttegruppens beväpning" vilken inte är klar än. Att titta på .300 BO verkar väldigt mystiskt då det är motsatsen mot vad västvärlden tittar på nu, en patron som funkar ur korta pipor, är långsam och lätt signaturdämpas vore korkat att välja. Det som dom flesta västländer tittar på i patron alternativ(av dom som vill byta) är mer flackskjutande patroner i 6-6.5mm. En AR plattform vore logiskt då det finns stor marknad av tillbehör så dom inte skjuter sig själv i foten med FN FNC/AK5 där dom fick utveckla nästan allt själva. Sätter dom som krav att PDW ska komma från samma familj som AKny är dom korkade rent ut sagt men konstigare saker har hänt. Ett exempel är "framtiden är elförsörjda rälsar, det kommer vara det viktigaste!"
 3. Recon

  Automatkarbin 4 C/D - Skarpskyttevapen

  Stora volymer och den sista AK4:an levereras när den första AKny levereras....
 4. https://omni.se/uppgift-may-har-beordrat-brittiska-ubatar-mot-syrien/a/ddpbGo "Uppgift: May har beordrat brittiska ubåtar mot Syrien Storbritanniens premiärminister Theresa May har beordrat brittiska ubåtar till Syrien, enligt uppgifter till The Telegraph. Handlingen är ett svar på den misstänkta kemgasattacken i Syrien. Ubåtarna ska placeras ut så att det från dem går att skjuta robotar som når Syrien. Enligt tidningens källor gör man ”allt nödvändigt” för att kunna avfyra robotar mot militära mål. Ett angrepp skulle kunna inledas redan torsdag kväll, enligt tidningens uppgifter."
 5. Du kan räkna på försäkringskassans hemsida alternativt kontakta dom och 30 är ingen ålder! http://www.rekryteringsmyndigheten.se/18ar/grundutbildning-med-varnplikt/formaner/familjebidrag/
 6. Recon

  Vad bör jag göra? (befattning)

  Spärrtiden för psykisk funktionsförmåga är 18 månader så du kan inte göra omprov inom den perioden. Om du blivit placerad redan kanske det kan funka att begära uppskov tillräckligt länge så du går över spärrtiden. https://jobb.forsvarsmakten.se/siteassets/02-vagen-in/grundutbildning/antagningsordning-for-militar-grundutbildning.pdf
 7. Recon

  Lastbilsförare

  Som tillägg till ovan så erbjuder vissa regementen möjlighet att ta C/CE kort under fordonsutbildningen där man kompletterar med dom civila bitarna men vet inte hur det ser ut på ditt regemente.
 8. Recon

  Försvarsmakten köper Aimpoint CompM5 och MPS3

  Eftersom leverans av siktena börjar i år och leverans av AKNY börjar tidigast 2025 så ska dom förmodligen sitta på AK5 tills vidare
 9. Recon

  Mönstring

  Ni övertänker saker. Att satsa på att klara mönstringen med 7 hjälper er väldigt lite, träna bara regelbundet och progressivt hela tiden med vettig kost och återhämtning. Ska ni klara er på ett jägarförband ska träning tillhöra vardagen, mönstring och extramönstring ska bara vara ett steg in INNAN utmaningarna börjar.
 10. Dom frågorna kan bara ditt förband svara på. Det behöver vara ansvarigt befäl med, bana måste bokas, ammunition måste beställas, vapen ska låsas ut alla ska ha lön osv för att försäkringar ska gälla så det kräver en del organisation. Vill du ha mycket träning rekommenderas civilt alternativ.
 11. Recon

  Mönstring

  Just nu ligger det ute annons för fallskärmsjägare: https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/lediga-tjanster/12529/fallskarmsjagare-till-323fallskarmsjagarskvad/ Samt kustjägare: https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/lediga-tjanster/14939/kustjagare-attackdykare-prickskytt/ Där kan du se vad som är meriterande, oftast tidigare tjänstgöring som jägare/spaning. Värt att notera är att för fallskärmsjägare behöver du ha jobbat som GSS/K ett år utöver din utbildning. Den uttagningen kräver en väldigt hög nivå där även fysmonster som redan jobbar inom försvarsmakten misslyckas. Alla jägartjänster är hårda, det är en väldigt olika vardag där grundutbildningen är väldigt jobbig men är det lättaste du kommer att göra på förbandet. Om du vill rikta in dig på sjukvård på ett jägarförband så får du hoppas på att bli Combat Life Saver(CLS), därifrån efter utbildningen kan du söka vidare till jägarsjukvårdare där en del av utbildningen är på civila sjukhus.
 12. Recon

  GMU

  Pannben och vettig grundfysik löser det mesta! Det går alltid att söka tjänster på K3 efter att ha slutat, om du ska tillbaka till samma bataljon(dvs grundutbildad på samma bat som du söker till senare i livet) så är det lättare då du oftast kan kliva rakt in i skvadronen. En annan variant är att du söker en tjänst som GSS/T efter din utbildning och jobbar/pluggar civilt tills du är sugen på att komma tillbaka, då får du en del tid på regementet varje år och är redan anställd på bataljon om du sen vill växla till GSS/K. Gällande snack om K3 är det svårt att svara på då jag inte riktigt vet vad för saker du syftar på. Om du menar att utbildningen är hård så stämmer det då dom utbildar med jägarkrav med allt vad det innebär men mina erfarenheter har varit bra. Man svettas, fryser och blöder en del men inget som är omotiverat eller utan syfte.
 13. Recon

  GMU

  Soldat på 31a lätta är med jägarkrav, kan vara bra att ha i åtanke. Du kommer inte klara den kompletterande prövningen om du inte klarar dom kraven. Just nu ligger det ingen annons uppe för 31:a men 32:a har samma krav https://jobb.forsvarsmakten.se/sv/lediga-tjanster/11817/k3-32-underrattelsebataljon-rekryterar-underr/ Skillnaden är att 32:a har underättelse som huvuduppgift medans 31:a har strid som huvuduppgift med hög förflyttningsförmåga på bat nivå.
 14. Recon

  Mönstring

  Träningen ser bra ut inför mönstringen, tänk på att cyklingen är med ökat motstånd hela tiden som det är på mönstringen. Det är kort om tid att att göra stora framsteg på en månad men om det är jägarsoldat du vill är det bara att satsa på det! Tänk på att du kan alltid göra om den fysiska ommönstringen efter sex månader om du inte skulle klara det alternativt försöka få en tjänst som är meriterande som t.ex spaning medans du ökar din fysiska status. Klarar du mönstringen och kan söka till kompletterande prövning så byt ut cykling mot löpning och att vänja dig att gå med packning men ta det i den takt du klarar så du inte skadar dig då det är alltför vanligt. Lycka till!
 15. Recon

  Kpist 16A = MP7A1 och 16B = MP7A2

  Du kanske tänker på när dom använder lokala FX lånevapen vid utbildning utomlands? https://www.forsvarsmakten.se/sv/aktuellt/2013/11/bordningsstyrkans-traning-i-medelhavet/
×