Jump to content

Magasinficka för Ak4 magasin till Stridsväst 2000


Reed

Recommended Posts

Letar efter bättre fickor än det skit som försvarsmakten försett oss med.

 

Jag skulle vilja ha fickor med fästsystem på, så man kan sätta som två våningar med mag, och så ska gärna den undre våningen vara utan lock, men med en gummirem som man viker åt sidan när man ska ha ut magget.

 

Snigels duellficka verkar vara perfekt, förutom att det blir sjukt dyrt när man ska köpa 6-8 st så om någon vet en billigare lösning så skulle jag upskatta det!

Link to comment
Share on other sites

Finns ingen.

 

Källa: jag har kollat upp AK4 magfickor några gånger om året sen 2006...

 

Tror du får bita i det sura med Snigels singelfickor eller köpa t.ex. Recons/Snigels vanliga fickor (som har resår inuti för ett eller bägge maggen) och ta bort locket.

 

Jag har två snigelfickor på varandra och det går bra. Inte perfekt eftersom den yttre stickor ner två cm i luften. Jag har trätt in snöre i den yttre för att hålla in den mot kroppen. Går, men inte perfekt. Fortfarande bättre än kronans vanliga fickor.

Link to comment
Share on other sites

Jag kör med 3 st såna här http://www.recon.se/stridsvast-tillbehor/recon-stridsvast-tillbehor/recon-magasinsficka-ak4/ak5-fl locket går att vika ner i fickan så magen är lätt åtkomliga funderar på att köpa 3 till samt ett par singlestacker, men har inte hittat några än, hursom haver så är jag toknöjd med dessa fickoryou just gotta love èm

Link to comment
Share on other sites

Har ni kollat hos airsoft-butiker?

Röda stjärnan militaria brukar ha en del prylar, som som snigel och recon saknar.

 

Sedan bör det finnas en del surplus hos norrmänen.

De slutade ju använda G3(AK4) typ förra året.

Combat-kit och NFM borde ha kvar.

 

Och ja de kanske är i norskt cammo, men då får man spraya dem.

Utgå ifrån att de har norska priser(dyyyyyrt)

 

Kolla med coldskills också, våra skäggiga elitserie-spelare från udden, verkar ju släpa med järnspettet till talibanland, så de kanske har något i gömmorna.

(svindyrt)

Link to comment
Share on other sites

Använder själv några TT Single (OD), vilket verkar vara ungefär vad du letar efter.

 

 

Öppna magasinfickor har vissa fördelar när man snabbt skall ladda om bössan, dock dras de med vissa nackdelar i snöfall och vid diverse horisontala övningar i terrängen.

Det finns trots allt några orsak till att standardfickorna har stadiga lock. De flesta kombinationsfickor jag sett hittills är smäckra men locken är kass.

 

Så mitt råd är att blanda fickor utan lock och fickor med lock för att alltid ha ett omedelbart fungerande magasin tillgängligt även om du av någon mystiskt anledning just lekt 500m lerkana genom terrängen liggande på mage...eller så. Öva på att ladda om från båda varianterna.

 

 

YMMV

 

 

TT = Tactical Tailor, finns svenska återförsäljare.

Link to comment
Share on other sites

Anser att Försvarets magasinsfickor är tillräckligt bra, bara man sätter fast dem på rätt sätt. Öppna fickor är direkt dåliga eftersom dessa är duktiga på att samla skit när man framrycker dolt krypande.

 

Använder båda magasins fickorna + den lilla flerbruksfickan. Totalt 7 magasin får plats, När vapnet har magasin i då har jag en magasins ficka med ett magasin som används som snabb-magasinsficka, vart efter man förbrukat magasinen flyttas nya magasin in i denna ficka och de tomma hamnar i min dump ficka.

 

Gäller bara att hitta rätt placering så fickorna jobbar för en. Locken har jag aldrig haft något problem med utan jag har tränat upp förmågan att snabbt få upp nytt magasin från stängda fickor. Kan man göra framför TV, dock så tittar min fru lite konstigt på mig när jag sitter där och finlirar :rolleyes:

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Jag kör magasinfickorna nu, så jag kan haka upp locket två rader ovanför, men då kan man inte ha något placerat där.

Lilla flerbruksfickan har jag sjukvårdsprylar i.

 

Jag har magpul på ett magasin i vardera ficka, annars får man knappt upp det första. dessutom har jag klippt bort resårbandet på insidan av fickan så man enkelt får ner dom igen utan att dom fastnar.

jag tänkte att man kunde ha 3 eller 4 mag i stängda fickor, så dom är skyddade, och lika många till i rad 2 som är duellfickor. Det recon har är ju duellficka utan lock med fästsystem på, och magasinficka med lock utan fästsystem på.

 

Det innebär att man inte kan haka upp locken i västen ovanför om dom sitter underst, utan att blockera dom övre fickorna...

Link to comment
Share on other sites

http://combatkit.net...mart&Itemid=261

dessa fickor ska kunna ta 2 ak4 mag med magpuls installerade, om du ska ha dom på sv2000 så beställ med malice-clips.

finns alla möjliga camoflage.

 

testa en rabattkod som jag fick förut:

17mai = 17% discount

.Weekend = 25% discount.

SV = 40% discount.

 

om det är någon som beställer där så säg till mig så kan vi sambställa, deras frakt är lite dyr nämligen

Edited by Swedish_kitsune
Link to comment
Share on other sites

När ni ändå är inne på att köpa eget material måste ja fråga hur det kommer sig att många i långtbortistanstyrkan köper egna västar. Är sv2000 så dålig för utlandstjänst? Jag fattar inte grejen!

 

Är det så många då?

 

Tycker det mesta man ser är ombyggda varianter på SV2K, eller de fåtal västar som faktiskt är inköpta av "firman" över disk.

 

Däremot köps det väl egna fickor i högervarv, då är mer påtagligt där nere, att fickorna funkar dåligt.

eller numera även för våra yrkessoldater.

 

Jag har ett par AK4 fickor från recon, som jag är riktigt nöjd med.

Tyvärr säljs de inte längre, men de saknar knappar och krokar, som firmans har.

Utan de har bara kardborre-knäppning.

 

Fördelen är att de även sväljer AK5ans plastmagg, och håller dem på plats.

Jag har aldrig provat bära dem med locken öppna, då stabstjänst, inte är så actionfylld.

Men tror inte de är utvecklade för detta.

 

Men AK4-magg med magpull funkar utmärkt vid tex skyddsvakt.

 

 

Link to comment
Share on other sites

När ni ändå är inne på att köpa eget material måste ja fråga hur det kommer sig att många i långtbortistanstyrkan köper egna västar. Är sv2000 så dålig för utlandstjänst? Jag fattar inte grejen!

 

Det är väl kanske lite den här skillnaden med att jobba med grejerna dygnet runt i ett halvår jämfört med ett par helgövningar per år...

Link to comment
Share on other sites

Tycker man ser väldigt lite egenköpta västar efter sv08/sv12 kommit på plats. De jag pratat med verkar rätt nöjda med den faktiskt.

Sen finns det alltid folk som vill vara spörschal.

 

On topic:

Efter att haft magasin i både magasinsfickorna, och en flerbruksficka liten i över fem år så har mina blivit slappa och fina. Jag har även skurit bort lite sidor på locken så det går lätt att öppna och stänga.

Man behöver inte gå över ån efter vatten.

Link to comment
Share on other sites

Snygg lösning där rip, ser smidigt ut.

 

Jag har upptäckt att 4 mag inte räcker långt. Tro mig, jag är ingen som öser iväg ammunition överallt utan att träffa, men upptäckte på senaste stridsskjutningen hur fort man gör av med 3-4 mag, och sen då?...

 

Jag har dragit ihop västen så mycket det går, så bätet överlappar västen ca 4-5 cm. Stora flerbruksfickorna sitter på varsin sida om stora spännet, på västen har jag en sjukvårdsficka och en ficka för panlampa på höger och magasinfickorna på vänster (högerskytt)

Sen har jag ett par grimlock's på höger höft, och en dumpficka på vänster höft (båda sitter "bakom stora flerbruksfickorna)

 

Jag har beställt 4 alumag till, och en dumpficka http://www.rodastjarnan.com/stridsutrustning-magdump-od-mil-tec-12519

 

Tänkte åka upp till storstaden sen och kolla på dessa http://www.rodastjarnan.com/stridsutrustning-condor-molle-trippel-m4-ficka-od-13269 och http://www.rodastjarnan.com/stridsutrustning-condor-molle-enkel-stacker-m4-ficka-od-13330

 

Då blir det en rad med tre öppna fickor, och en trippelficka nedanpå det. Sen blir det troligtvis en benplatta med 2 magfickor och nån verktygsficka för lampa och multiverktyg. Då har man mag med sig även när västen är av.

 

Det är airsoft-grejjer, men kan inte var så mycket sämre än annat jox...

Link to comment
Share on other sites

@Reed

 

Överväg det där med benplattan väldigt noga, framför allt som du ämnar att placera bortåt kilot på låret.

Dessutom avseende hård materiel.

 

Från mitt hörn av verkligheten bär de flesta dagliga brukare av pistolhölster hölstret väldigt högt på låret eller t o m på bältet även om det brukas safarilandhölster i höger och vänstervarv.

Fler tjänsteår (i samma tjänst) innebär i stort sett alltid en högre placering av hölstret.

Något säger mig att det finns åtminstone en anledning i bakgrunden...

 

 

BTDT, det föll bort.

Jackfickor fyller behovet du nämner, i värsta fall gör även byxans sidofickor det (utan att addera extra vikt/pryl som ska vänjas in/bökas med).

 

@RiP: Snyggt.

 

@Hajjper: Modifiering i form av förstörelse av tilldelad materiel...

Edited by Munin
Link to comment
Share on other sites

Byggde precis om från väst till oket, har haft egeninköpta fickor köpta från Ebay, men bytte tillbaka till kronans för dom andra var bara smäck. Kör nu med 6 mag, 2st Flerbruksficka liten med två mag var i samt två Magasinfickor med 1st mag i, 1st Magasinficka på vänster bröst som innehåller pannlampa, multiverktyg, och lite annat smått, den fick även fungera som granatficka på senaste SÖFen fast utan dom andra sakerna i, 2st Flerbruksficka stor en på vardera sida samt vätskeblåsan på ryggen. Anskaffningen utav dom extra fickorna har gjorts på förrådet med mina rådjurögon, fungerade även på vapenförrådet när jag bad om extra mag:) Skall bara införskaffa en ny dumpficka då den gamla var lite liten, siktar på Snigels dumpficka 10. http://www.snigeldes...?id=315〈=se

 

2012-11-18165247.jpg2012-11-18165518.jpg

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Tycker det där ser lite klumpigt ut. Är "förstauppgiften" strid så fungerar det kanske att ha väskor överallt, men har man befattning i stab, signalist, eller som jag bla fordonsförare så är det lite besvärligt att sitta i en bil med västen på.

Link to comment
Share on other sites

Det är airsoft-grejjer, men kan inte var så mycket sämre än annat jox...

Jo de kan det, vissa tillverkare med airsoft som största målgruppen tillverkar grejor som är ganska tveksam i hållbarhet, skall man dessutom titta på NIR kvaliteér och annat så blir det oftast än mer kass [för verksamhet som riktar sig mot "skarp" tjänst]

Vill man bara lattja och leka milis så är det ju fritt fram såklart, men annars tycker jag man gör sig en otjänst. Köp inte det billigaste du hittar... Det ger [oftast] bara ett sämre referensvärde.

Link to comment
Share on other sites

Det blir mycket väskor om man har mycket utrustning, vägde in på 120kg + på senaste SÖFen, 100kg mig säg ca 5kg kläder resten stridsväst med fullt innehåll, ingen splitterväst :)

 

Får man lov att fråga vad det är för utrustning som medbringas? Det ser rysligt överlastat ut :)

Link to comment
Share on other sites

Holy crap, hur tänkte du när du placerade fickan högt på vänster axel? :}

Kniven känns även den lite malplacerad. Det skall inte vara lättare för buset än för dig att ta kniven. (tänk skyddsvakt)

 

Angående hjälm i fordon så finns det ett riktigt bra reglemente framtaget (Strid från lätta fordon IIRC). Någon händig kan säkert scanna in det, om det är tillåtet.

 

@Munin

Jag modifierar hellre locket på mina magasinsfickor jag fått ut (vilket nu är ett antal) och använder dem istället för att låta de ligga i garderoben och köper nya. För det andra lär jag slita ut dem och alla blivit tilldelade ny utr innan de lämnas tillbaka. Nu är de perfekt inslitna. Lite som när man får ett märke av snusdosan på bästa jeansen. Men du har inte ens sett hur de ser ut förmodar jag. Krävs inspektion på nära håll för att det skall upptäckas. Och funktionen är bara förbättrad, inte någon tveksam ninja-lösning vissa trådar är fulla av..

Link to comment
Share on other sites

Med risk för en ovanstående ninja-lösning (har inte testat själv, köpte hellre egna) men en kamrat sa att om man plastar in/gör trämallar av 2 mag, petar ner den i magfickan och arbetar med den i varmt vatten så skulle den slita in sig bättre, personligen ser jag med skepsis på den metoden...Någon som känner sig manad att prova? :rolleyes:

 

Min väst som den ser ut idag

IMAG0166 1

 

 

Och med innehåll

IMAG0167

Edited by Renown
Link to comment
Share on other sites

Det finns en tråd för SV2K-systemet, så försök hålla det till Ak4-magfickor här.

 

 

@Renown: en i kompaniet gjorde faktiskt så med sv2k-duellfickorna. Det blev ju inte så att maggen trillade ur, men han fick faktiskt in ak4-mag i sitt.

 

En annan lämnade iväg det till en skräddare och fick insytt två kilar. Utvändigt så är det sv2k, så ingen klagar.

Link to comment
Share on other sites

Stridsväst får man ha i bilen, hjälm får man INTE ha. Däremot ska man se till att bältet ligger mellan fickorna (så nära kroppen som möjligt), och att det inte är några hårda saker mellan bältet och kroppen.

Dom krocktest försvarsmakten gjord påvisar att påverkan av bilbältet blir mindre om man har kroppsskydd på sig vid en kollision. Efter som jag har mycket fordonstjänst så har jag anpassat västen efter detta.

 

2sharp: Jag har hellre väskor som fungerar och syns lite med ir-förstärkare än att fienden ser en idiot som står och sliter sig röd pga att maggen sitter fast i fickan och medföljande fippel. Väskorna ska självklart fungera bättre än försvarets skit, och vara hållbara nog. Ingen har pratat om det billigaste, det handlar om att hitta en lösning som är bättre!

Link to comment
Share on other sites

  • henke changed the title to Magasinficka för Ak4 magasin till Stridsväst 2000

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...