Jump to content

Recommended Posts

  • Replies 132
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

öva till psykologen? då får du vara jävligt duktig på att manipulera folk! nee öva är nog en omöjlighet, iofs kan man förbereda sig genom att tänka igenom svar på troliga frågor innan kanske.

Men det som gäller är att svara precis och totalt ärligt på frågorna, märker psykologen att du tvekar (och det märker han, tro mig) så kommer han ju att börja undra varför.

Det är inga dåliga killar/tjejer som du blir interjuvad av, iaf inte om det gäller det samtal du gör i samband med antagning till MHS.

Link to comment
Share on other sites

Håller helt med Fu Gson

 

Försöker du hitta "rätt" svar så kommer de märka det. De kan ju inte säga om de ljuger för att dölja eller att du försöker hitta rätt svar vilket kan leda till tråkiga följder. Om du nu skulle hitta på något så fungerar det ofta så att en psykolog ställer samma fråga två gånger fast på två olika sätt som kanske inte verkar höra till sammans men det finns ett "psykologist samband" Så om du svarar ja på första frågan och nej på andra så är ju det rätt så obra, det vissar att du ljuger.

 

Jag kan tillägga att det inte är något fångförhör. När jag var inne så fråga de typ om vänner, om familj, kompisar, intressen, om jag kunde tänka mig en chefs roll. Kändes bara som vanlig vänlig konversation och helt plötslig så var vi klara.

 

Summa av allt, tala sanning, det lönar sig!

 

EOD

Link to comment
Share on other sites

EOD: Precis min mening, ofta kan samma fråga ställas 2 ggr utan att man själv fattar det, dom är duktiga dom jävlarna :D

 

Min uppfattning om psykologerna på mönstringen är lite sämre, känns som att dom kör med Formulär A, skilda föräldrar? svarar man ja så snackas det i princip bara om det, hade en polare som enbart snackade om sin relation med sina skilda föräldrar. Vet inte om man får ut så mycket av det.

 

På tal om ljuga så har jag en bekant med ett rätt hyggligt straffregister, psykologen frågar han om han varit i kontakt med polisen, nee då svarar polaren. Hmm, säger hon, säker på det? Japp   då tar hon fram ett utdrag ur polisregistret med alla hans synder!  he he,  slutsats, ljug inte, det märks!

Link to comment
Share on other sites

Psykologen som intervjuade mig verkade sjukt uttråkad, han satt nästan och sov. Rätt ballt dock att han utformat ett speciellt Roschertest som man använder för uttagning av stridpiloter världen över.

Link to comment
Share on other sites

På tal om psykologer och stridspiloter. Amröjare för utlandtjänst hade tydligen samma krav på psyket som piloter, så en dag var det bestämt att psykologer skulle komma till jobbet för att göra en ny psykoanalys för Amröjare. De skulle ut till sprängplatsen och på vägen ut säger en utav Kn:erna att,

- Det vi vill ha bort är ju den här matchostämpeln, spränga sönder saker och göra lite som de vill.

 

När vi kommer ut till sprängplasten så står en utav instruktörerna med en egentillverkad "pentylkossa" bestående av pentylstubin och sprängdeg… Fint fastsatt i hjälmen. Den andra instruktören säger i samma stund.

- Idag ska vi elda krut och det gör vi av en anledning. Det är så jävla häftigt!!

 

Tror inte att psykologerna fick någon bra bild av Amröj den dagen….

 

EOD

Link to comment
Share on other sites

Hehehe... Balla befäl på amröj helt enkelt verkar det som. Men vad tusan är en "pentylkossa"?? En modell av en ko i sprängdeg eller?? :) LOL!

 

Men allvarligt talat. Att "lura" psykologen på mönstringen är nicht svårt... Om man nu är i behov av det alltså. Det kanske inte handlar om att "lura", men det går alltid att "försköna" sina egna bedrifter så psykologen ser mer positivt på en. Tro inte att det är jag ensam om att ha gjort det och är konstig. De flesta jag känner som lyckats "tillskansa" sig befälstjänster har ju brett på stort om sina färdigheter och erfarenheter. Men det är ju som i arbetslivet; det gäller att kunna "sälja sig själv" som det heter.

 

Det är dessutom ganska lätt att i förväg räkna ut vilka frågor psykologen kommer att ställa en, samt vilka svar som är fördelaktiga eller inte.

 

Har man ett fett straffregister hjälper det nog inte om man är bra på att "tala med folk"...

 

Slutsatsen man kan dra av allt detta svammel är att det helt klart är "moraliskt" bättre att tala sanning, MEN att det är långt ifrån omöjligt att tuta i psykologen ett och annat. Man bör väl inte säga att man är elitsimmare och se ut som en pinne...men ni hajar vad jag menar.

 

Psykologen jag hade på mönstringen som exempel var ganska duktig, men det var lätt att genomskåda killens försök att få en att försäga sig eller föreställa osäker.

 

Hmm... Nu har ni kanske fått en skev bild av mig, men jag är realistisk, på gränsen till cynisk.

 

 

Här föjer även en lista på saker som kan vara meriterande hos psykologen:

 

1. Sommarjobb är alltid en merit. Har man lyckats få ett sommarjobb eller liknande tidigare är det en stor merit. Gärna något som inneburit en ledande roll. (I mitt fall instruktör i windsurfing.)

 

2. Betyg. Har man bra skolbetyg får man oftast ett plus i kanten hos psykologen. Dett är dock inget som påverkar stort.

 

3. Föräldrar som INTE är skilda. Alltid en fördel, eftersom alla psykologer verkar tro att bara för att man har skilda föräldrar så är man en potentiell idiot... (Inte i mitt fall, men jag har hört skräckhistorier om folk som mönstrat.)

 

4. Flickvän. Det visar att man är mogen och kapabel nog att sköta om ett intimt förhållande.

 

5. Gott humör. Eftersom man bara har en chans att imponera på psykologen. "First impression lasts" är regel hos psykologen! ;)

 

 

Såja, nu har jag tråkat ut er... Kom gärna med kommentarer om det behövs.

 

 

 

 

Hälsningar, Foxtrot Lima

Link to comment
Share on other sites

Kan hålla med dig till viss del F.L

Även jag bredde på sanningen lite, men några vita lögner har inte skadat nån och mina vitsord visade ju på att mina lögner inte var helt orättfärdiga. :)

 

Förtroendeupdrag slår jävligt högt enligt min erfarenhet, elevråd och sån skit imponerar kraftigt!

Sen om man vart ungdomsledare i idrottsklubb eller liknande är även detta stort + i kanten

Link to comment
Share on other sites

Kan hålla med dig till viss del F.L

Även jag bredde på sanningen lite, men några vita lögner har inte skadat nån och mina vitsord visade ju på att mina lögner inte var helt orättfärdiga. :)

 

Förtroendeupdrag slår jävligt högt enligt min erfarenhet, elevråd och sån skit imponerar kraftigt!

Sen om man vart ungdomsledare i idrottsklubb eller liknande är även detta stort + i kanten

Nej, det är ju sant! :) Förresten så sa en bekant till mig (som f ö gör FOK:en på I 19 i Boden för tillfället och ska in på MHS-Ö) att de tagit del av en undersökning om att de "bästa" ledarna också varit de som varit duktigast på att ljuga.

 

Någon hade testat på ett antal försökspersoner och det visade sig att personer som innehade ledande positioner var "duktigare" på att ljuga... ;) Säger ju en del om våra "ledare". Hm... Skumt att de visar sådant för elever på YOP... ??? :D

 

Just det, förtroendeuppdrag smäller högt, precis som du säger. Elevråd är ett STORT plus! ;)

 

PS. Av någon skum anledning fick jag även reda på att om man tycker om djur så räknas det också som ett plus. Psykologen frågade om jag hade husdjur och jag svarade att det är klart. "Jag älskar djur", sa jag (har en katt ju! ;) ) och han svarade att "det var ett plus ju"... :D DS.

 

 

Hälsningar, Foxtrot Lima

Link to comment
Share on other sites

Angående det där med att ha skilda föräldrar så är det inget problem. Jag har det och psykologen var väldigt intresserad..

 

- Hur kändes det när dina föräldrar skiljdes? bra eller dåligt?

- Dåligt som fan, givetvis.

- Ja, det kan jag förstå, blev du ledsen?

- Ja!?!

- Ja, det kan jag förstå..  (fler dumma frågor)

 

..och efter att vi hållt på så ett tag så tyckte han att jag var mycket lämplig som befäl, och jag kunde bli KB/PB.. fan vet på vilka grunder..

Link to comment
Share on other sites

En kompis polare mönstrade och fick ett dåligt utlåtande av psykologen. Detta såg han doch först när han kommit hem. Så han ringde och skällde ut psykologen efter noter, och fick omdömet höjt. ???

Link to comment
Share on other sites

+

Har haft förtroendeuppdrag. Så som: Varit med i scouterna/friluftsfrämjandet och samordnat grejer för dom yngre. Är med i elevrådet på skolan. Samt en massa annat liknande.

 

-

Saknar empati, var elak mot djur som barn. Har inga kompisar. Gillar ej förenings liv. Tycker att det är jobbigt att umgås i grupp. Tycker ej om sin familj. Brusar upp väldigt lätt.

 

Summan av det hela är. Har du några konstiga grejer som dom hittar så kommer dom att fråga dig. Ger du då ett konstigt svar så kommer dom att börja nyssta i det. För vissa tar psykologmötet 5-10 min andra kan förmodligen ha behov av att sitta där för resten av sitt liv. När du väl är i gröntjänst kommer du att märka vilka det är. Och dom finns, tro mig. Det är alltid några som trillar igenom pliktverkets nät. Det kommer du att märka under GUn. Men det hör till (tyvär). Det är dom killarna som du kommer komma ihåg och förmodligen/förhoppningsvis skratta åt när Ni ligger där i tältet med en vecka kvar till MUCK.

 

Så håll ögonen öppna efter folk som håller på med lite obehagliga grejer under GUn. Kanske är A:son inte helt frisk. 10 vådaskott? Iofs löst men ändå. J:son som grät sig till sömns varje dag på första fältveckan? K:son som gick upp mitt i natten. Ifall du har någon person som inte verkar ha alla hästar i stallet, i din grupp. Så bör du rapportera detta till något befäl. Han/hon kanske har problem hemma. Eller någon annan stans som gör att han inte är lämplig för att göra lumpen.

Link to comment
Share on other sites

När jag mösntrade hade jag några dagar tidigare varit med i en solarieolycka.

 

Detta hände en torsdag och jag skulle mönstra på måndag.

Psykologen satt och små drog på mungipporna så jag tror hon inte lyssnade ett skit på vad jag svarade, utan hon var mer intresserad över hur det hade gått till.

 

Mvh

Vlad

Link to comment
Share on other sites

Ett litet tillägg i diskussionen. Man får nog göra skillnad på psykologsamtalet på mönstringen och det man har när man sökt til yop, åtminstone tyckte jag det var en otrolig skillnad. Nu var de mer nogranna och koncentrerade och snackade inte bara en massa skit.

Link to comment
Share on other sites

Ok ok jag ska förtälja historien.

 

Det utspelades en torsdag i December månad 96.

 

Jag har lite eksem på min gudakropp (nog sagt).

 

Genom åren har det kommit massor med hjälpmedel till detta.

Jag Bor utanför Borås och Läkarna ville att jag skulle pröva detta nya solarium. Dom menade att jag skulle komma i till dom och sola i ca 30sec och sedan hem igen 3ggr i veckan.

 

Jag menade på då att det är inte försvarsbart att åka bil i en timma plus diverse färdtid ca 15-20 min. för att sola där. lösningen var att jag skulle ta med mig ett liknande solarium hem. (jippie). Jag fick instruktioner av en kvinna med finsk brytning (jag fattade inte mycket av vad hon sa).

 

Jag är en van solarium användare så det skulle inte vara några problem.

 

Ok jag kom hem med skiten, riggade upp den blängde igenom det ass tråkiga häftet man fick med, jag viste att en film skulle börja strax så jag tänkte att jag solar snabbt och sedan studsar in i duschen. Jag ladde mig ner och vred igång åbäket och tänkte f-n va kallt det är måste vara något fel med skiten. Jag solade fram och baksidan (jag skar ner tiden på baksidan för tidsbrist inför filmen).

 

Under filmen kände jag att det var irreterat på bröstkorgen, tänkte inte så mycket på det utan efter filmen gick jag och lade mig.

 

Jag vaknade upp på natten av att jag låg och svettades enorma mängder. Gick upp och öppnade 3 fönster men f-n det blev inte bättre ändå,  plus att jag var otroligt törstig. Jag gick till köket och drack kopiösa mängder vatten. då kände jag att huden var sträv, jag gick till toan tände lampan och såg el Diablo i speglen. Jag lovar om Porche teamet hade sett min röda nyans så hade dom varit avundsjuka.

 

Jag rusade in till mitt rum och läste i det förbanade häftet att om man solar för länge kan man bli "röd och öm"

 

Jag gick och lade mig igen. Jag vaknade upp på morgonen av ett gigantiskt skrik (min mor hade upptäkt mig).

 

Herregud vad har du gjort skrek hon.

Nyvaken som jag var fattade inte vad hon menade. Då kom smärtan, jag kunde f-n imig inte röra på mig, varje rörelse kändes som om någon stod med en ciggarettändare och elda på mig.

 

Sedan när nyheten hade löpt bland kamratleden så kom dom och hånade och skrattade åt mig som jag var en lång komedi serie. Inte f-n kunde jag jag försvara mig då jag satt som ett kolli i soffan. På söndagen då jag tog min första dusch så luktade det bränt kött.

 

Helgen gick och varje dag genom behandlig blev det bättre.

Då var det dax för mönstringen.

 

Jag ömsade skin rätt rejält nu. det kvittade hur mycket jag försökte få bort skiten så var det lika mycket till på samma ställe.

 

Jag kom in till psykologen som redan då drog på läpparna.

Jag förklarade vad som hade hänt och ny fick hon ta i för att hålla sig för skratt.

 

Så gick det till.

 

Lite fakta:

Man ska sola ca 30 sec första gången. men en erfaren solare ska kunna sola längre.

jag solade 15 min på framsidan och 7 min på baksidan.

Jag tackar någon högre makt att jag solade med kalsonger.

 

Det posetiva var att jag fick bort all eksem utbyte mot enorm smärta.

 

Mvh

Vlad

Link to comment
Share on other sites

Guest super Matrosen

inför mönstringen hade jag tänkt igenom vad jag behövde famhäva för att få bättre omdöme av psykologen. Väl inne hos psylologen slutade det med att jag bara talade om som det var och bredde på lite i vissa frågor. Det hela handlar om att verka självsäker och veta vad han vill ha för svar på frågorna. Sitt inte o tänk efter för då fattar han att något är skumt.

 

Han frågade de vanliga frågorna..

Är dina föräldrar skilda.

Nej sa jag dom är gifta sedan 25 år tillbaka.

 

Har du blivit mobbad i skolan som yngre.

Nej aldrig.

 

Hade du bra betyg  i skolan.

Ja sa jag...hade VG i snitt.

 

Har du haft något förtroende uppdrag i skolan.

Javisst sa jag..medlem i elevrådet.. (vilket jag iofs inte var hehe)

 

Så ställde han en skum fråga som jag dock snabbt fann ett svar till.

 

Har du varit med om en kris situation.

Ja sa jag..min farsa o min syrra var väldigt nära att dö i en trafik olycka för ett par år sedan. Farsan låg i koma ett tag.

 

Detta svaret sa jag utan att röra en min. Verkade lika glad o trevlig som vanligt för att övertyga honom om att jag inte hade tagit skada av det:)

 

Sedan berättade jag också att jag nyss flyttat hemifrån till en egen lägenhet närmare gymnasiet. Detta imponerade nog grymt mycket och visade på mognad och ansvarskänsla.

 

Sedan så ställde han några frågor till. Men det verkade som han var rätt nöjd med mina svar för vi var klara efter 5 min o jag fick högsta omdöme:)

 

 

//johan

Link to comment
Share on other sites

Har bara drabbats av mönstringspsykologen hittills, och det var ingen kul upplevelse.

 

Hur bestämmer dom det här med befälslämplighet t.ex. och hur fastställer dom betyget (1 t.o.m. 9)?

 

Jag tyckte det verkade djävligt korrupt då jag fick värdelösa betyg av psykologen och måttlig befälslämplighet!

Jag anser att jag är en ledargestalt och en born ledare. (samtidigt är jag tacksam att det finns dom som håller med mig! )

Link to comment
Share on other sites

Kanske är just den attityden som gjorde att du fick lägre betyg?? ??? Det hjälper inte att sitta hos psykologen och snacka stort och brett om hur bra ledare man tycler att man är. Man måste kunna backa upp det med tidigare arbetserfarenhet, förtroendeuppdrag, personliga relationer till andra etc.

 

Hehe... Måste bara tillägga att en sak som jag tyckte var ganksa smart från min sida. :) Det var så att psykologen då frågade om jag hade sysslat med saker som kunde vara meriterande, och då svarade jag bara att "man ska väl inte sitta här och ösa beröm över sig själv?" halvt allvarligt, halvt skämtsamt. Psykologen svarade: "Joo...hehe...det är nu tillfället ges ju". Och pang så avfyrade jag några salvor med munlädret. :) ;)

 

Man måste ju ge sken av att man är ödmjuk! :D :D LOL!

 

 

Skämt och sido, Foxtrot Lima

Link to comment
Share on other sites

Guest Lindman

Kolla psykologen hela tiden i ögonen.

Svara säkert på frågorna.

Tänk inte för mycket, är du lämpad så är du lämpad.

Skämta gärna till det lite, gjorde jag iallafall. ;)

Inkasserade även jag, högsta omdöme.

 

Men, som jag tror många tycker, är hur psykologen kan bedömma ens lämplighet på en så relativt kort tid?

Jag satt ändå lång tid där inne, ca 30 min, men det är ju mycket han inte vet om mig som person.

Antar att de försöker få ett helhetsintryck, hur man för sig i konversation mm.

 

Håller mycket med Foxtrot Lima om att första intrycket är det som gäller.

 

Lycka till med era framtida psykologsnack! ;)

Link to comment
Share on other sites

Guest Lindman

Personligen "bullshitade" jag inte. De saker jag sa var helt sanningsenliga förutom en sak. Jag sa att jag satt i elevrådsstyrelsen vilket jag ej gjorde. Var enbart med i elevrådet som klassrep.

 

Och jag gör värnplikten för Kung och Fosterland.

 

Pengarna är bara en bonus, ingen nödvändighet.

Link to comment
Share on other sites

jag fick igentligen inte göra lumpen. Men jag överklagade och fick rätt. Det tråkiga var att jag inte hade så mycket kunskap om Fm, jag fick inte många alternativ heller. dom ville bara att jag skulle välja mellan inomhus tjänster.

 

Sad but true..

 

Mvh

Vlad

Link to comment
Share on other sites

Personligen "bullshitade" jag inte. De saker jag sa var helt sanningsenliga förutom en sak. Jag sa att jag satt i elevrådsstyrelsen vilket jag ej gjorde. Var enbart med i elevrådet som klassrep.

 

Och jag gör värnplikten för Kung och Fosterland.

 

Pengarna är "bara" en bonus, ingen nödvändighet.

Ja, oookej då, om du ska märka ord. "Förskönade" är en bättre beskrivning. :D

 

 

Hälsningar, Foxtrot Lima ;)

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
×
×
  • Create New...