Jump to content

The Swede

Stabspersonal
 • Content count

  9,316
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  10

The Swede last won the day on June 27 2014

The Swede had the most liked content!

Community Reputation

53 Excellent

About The Swede

 • Rank
  C Pansar
 • Birthday 05/08/1967

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  Mullsjö
 • Intressen
  Modellbygge.
  Pansar i alla former.
  Jujutsu och judo.
  Amerikansk fotboll.
  Samlar även på svensk pansarhistoria samt militära instruktionsböcker och reglementen.

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Pansar
 • Utlandstjänst
  Ja
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  Pansarskyttegrpch 5 Psk/3 Strvkomp. 86-87 P10 Strängnäs.Repövning 1990
 • Placering/Tjänst
  Skytte/Skydd
 • Övrig militär verksamhet
  HvU någon gång på 80-talet, borde vara mellan 1982 och 1986.L108 Libanon C förrådsgrupp (I samma grupp som Buddha och Kvartermästar'n och samma pluton som Fu Kjellberg)BA01 Bosnien StfC Pskgrp 10:e komp.BA03 Bosnien StfC Pbvgrp 8:e komp. (I samma grupp som APC 302 och CV1 och samma pluton som mongot)Arbetade på Ing2 som BfA-instruktör utbildningsåren 02/03 och 03/04Första året på SoT/Ledn. och andra året på Ingplut.Hv mellan 1997 och 2005.

Recent Profile Visitors

4,476 profile views
 1. Pbv-uppropet

  SPHF söker info om pbv 302 inför en artikelserie och en kommande bok. Sitter du på någon intressant info, historia eller bilder? Ta kontakt via länken. http://www.sphf.se/pbv-302-uppropet/
 2. Mitt "lilla" projekt - PBV 302H UDES 08

  Vagnen finns nu i Skövde och kommer tills vidare att tillhöra MSS museiesamlingar.
 3. Vad är det här på Pvpjtgb 1111?

  Kan vara som Hyler skriver. Det finns inte med i I-boken till Pvrbpgb RBS 56 från 1997 så det är nog någon egen modifiering som gjorts på förband (K3)
 4. Fordonsmuseet Arsenalen

  Från Arsenalen: På torsdag 23/10 kl 1830 kommer nya Riksbilkårschefen, Malin Dreifalt, till Arsenalen för att berätta om Bilkåren förr och nu. Fri entré till föredraget. Det blir garanterat väldigt intressant. Malin som normalt jobbar på Länsstyrelsen i Västmanland blev mycket involverad i samordningen av släckningsarbetet för den stora branden i somras. Bilkåren som från början var Kvinnliga bilkåren är sedan några år tillbaka öppen även för män.
 5. Bilder på Bärgningsbandvagnar

  Exakt vilken bärgare som användes när på vilket förband kan jag inte svara för men fakta är att vi köpte in 19 st Centurionbärgare från Schweiz och dessa fick benämningen Bgbv 81C. Dessa var avsedda att användas i väntan på Bgbv 120.
 6. Bilder på Bärgningsbandvagnar

  De första Bgbv 120 levererades till förband sommaren 2003. Initialt försökte man använda Bgbv 90 men det blev inget bra och därför köptes 19 st Centurionbärgare in från Schweiz (Bgbv 81C) för att användas till dess att Bgbv 120 blivit levererad.
 7. Bilder på Bärgningsbandvagnar

  Jo, men bärgaren var ju främst en resurs för stridsvagnskompaniet så därför fick vi bärga oss själva. Dessutom funkar det ofta inte så bra med att försöka dra loss en stridsvagn med en annan vagn utan man måste wincha och då är det bärgare som gäller.
 8. Bilder på Bärgningsbandvagnar

  I första hand så använde man en annan vagn ur den egna plutonen för bärgning. Om inte detta fungerade fick man kalla på bärgningsbandvagnen men då fick man ofta vara beredd på att vänta.
 9. Bilder på Bärgningsbandvagnar

  Bgbv 81 användes av förband med stridsvagn Centurion (81, 101, 102 och 104) Bgbv 82 användes av förband med Stridsvagn 103. Vad gäller ursprungsfrågan, bilder på bgbv så finns det en ny häftig uppfinning på Internet som kalls Google. Genom att skriva in exempelvis bgbv 81 i sökfönstret och sen välja "bilder" så kommer det upp ett helt lass med bilder.
 10. Brobandvagn ny (Brobv 120)

  Helt rätt. Vi sparade ett antal vagnar, osäker på hur många, just för detta ändamål.
 11. Brobandvagn ny (Brobv 120)

  FMV har lagt en beställning på tre vagnar med option om ytterligare sex vagnar. http://www.fmv.se/sv/Nyheter-och-press/Nyheter-fran-FMV/FMV-bestaller-brolaggare/ Jag är ganska säker på att det är brosystem Leguan som avses: http://www.kmweg.com/home/military-bridges/leguan/26-m-bridge/product-information.html http://de.wikipedia.org/wiki/Panzerschnellbr%C3%BCcke_Leguan /The Swede
 12. Nya Bandvagn 410 ( BvS 10 Mk2 )

  Till skillnad från Ford Granadamotorn i bv 206?
 13. Miljardsatsning på Stridsfordon 90

  Nej, det stämmer. B och C har samma stab, A en något enklare.
 14. Berusad soldat i uniform. Överreaktion?

  Enbart bärande av en uniform innebär inte att man kan fällas för "föregivande av allmän ställning". För det krävs ett aktivt agerande där man uttnyttjar uniformen för att påverka andra eller tillskansa sig tillträde eller dyligt.
×