Jump to content

griffon

Nivå 7
 • Content count

  750
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

griffon last won the day on September 19

griffon had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About griffon

 • Rank
  1:e Sergeant

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Ej gjort grundutbildning/GMU.
 1. "Ingen" vill längre ha amfibiska hjulfordon

  Jag är tveksam till påståendet att ingen "vill" ha, men helt klart är det så att många väljer tyngre pansar i stället för flytförmåga. Vad USMC har för krav på ersättningen vet jag inte, vi får vänta och se.
 2. Inte första gången jag hört det på senare tid att det inte har varit ett krav, men mellan 1:00-1:10 i youtubevidion 'DSEI 2017: Piranah 5 8x8 - General Dynamics' är det ett mer allmänt påstående: "...but today people don't want that requirement..." som förklaring till varför femte generationens Piranha inte är det. Det är kanske inte något som behövs väldigt ofta, men är det verkligen inte längre "bra att ha", och i så fall behövdes det inte förr heller fast man inte visste bättre?
 3. Konstruerad för att kunna placeras ut med fallskärm och hämtas med helikopter. 2+6 man, 150 sjömil, diesel+vattenjet 30 knop / batterier och propellrar 4 knop https://www.jfdglobal.com/products/swimmer-delivery/seal-carrier/ och
 4. ljuddämpare

  "Aktiv bullerdämpning" vilket finns t ex i headset och kabinen på Saab 2000 så principen att använda motfas är ju helt riktig. Men att montera mikrofoner och högtalare på ett gevär i stället för en vanlig dämpare...?
 5. Allmän JAS 39 Gripen-tråd

  "Baserad på" JAS 39C (fast just det här är en uppenbar plastmodell i skala 1:1) med ett möjligt fortsatt liv som Gripen Aggressor:
 6. Är det fortfarande så att det är Luftwaffe som sköter Belgiens incidentberedskap utanför kontorstid?
 7. 18 nya Stridsbåt 90 beställda

  http://www.fmv.se/sv/Nyheter-och-press/Nyheter-fran-FMV/FMV-bestaller-18-stycken-nya-Stridsbat-90-HSM/
 8. Österrike har fått ett pris för 18 Gripen http://www.reuters.com/article/us-austria-eurofighter-idUSKBN19S0ZN
 9. Ingen alls. Men jag vet att det handlar om 20 små skepp sänkta på grunt vatten för att skapa ett hinder. http://www.academia.edu/14143380/The_Great_Northern_War_underwater_A_Swedish_ship_barrier_of_1715_in_Northeast_Germany
 10. Är hagelgevärets era kommen?

  Nja, det är nog så att de är "förvånansvärt" pricksäkra. Operatörer med hagelgevär verkar föredra automatkarbin i stället för en ask slugs för längre håll.
 11. Irans flygvapen och flygindustri

  Separat noshjulsstyrning som på t ex Draken, alltså.
 12. SAAB bygger nytt skolflygplan

  Om man inte räknar bort helikopter har det redan hänt. En annan väg att gå är drömmen om en Gripengemensam grundläggande flygutbildning, som i så fall skulle hållas i Sverige. Vilket skulle ha fördelen att Flygvapnet skulle slippa köpa skolflygplan. (Men T-X är väl inte riktigt tänkt som första flygplan, även om det antagligen fungerar?)
 13. A26 - Nästa svenska ubåt

  Håller med. Kan Finland få köpa JASSM och ATACMS är det svårt att förstå vad som skulle vara så speciellt med Tomahawk att snälla länder som ber att få köpa skulle få avslag i förväg.
 14. SAAB bygger nytt skolflygplan

  Behov: Nja, om det inte är självklart att köpa nåt i den klassen om det inte vinner TX kan man ju undra. Var: USA, kanske?
 15. F-35 Lightning II - Joint Strike Fighter - JSF

  7% / 100 uppdrag är faktiskt rätt bra när man annars räknade med 2-4% per attackuppdrag.
×