Jump to content

Kilo3

Nivå 9
 • Content count

  53
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Kilo3

 • Rank
  Menig 1kl
 • Birthday 04/10/1994

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Kavalleriet
 • Utlandstjänst
  Ja
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  K3 2013
 • Placering/Tjänst
  Jägare/Spaning
 1. Ny pansarvärnsrobot RBS 58

  Någon som hört något nytt om det här?
 2. Ny hjälm till försvarsmakten

  Skyddshjälm 101 är en FAST
 3. Jag tycker att man borde placera en LV-bataljon på gamla LV3. Även om det precis som Krook säger skiljer på freds- och krigsorganisation så får en bataljon som är fredsbaserad på rätt sida av Sverige betydligt kortare mobiliseringstid ffa när det gäller något så tidskritiskt som LV. Dessutom finns det mesta kvar ute på Väddö och det ger en signal om ökat skydd av Stockholm.
 4. Ny taktisk markradio?

  Hittade svar på en av mina egna frågor, den är tänkt att ersätta Ra180!
 5. Ny taktisk markradio?

  Ser schysst ut även om jag nog tycker att man borde köpt in 10W-radion också, eller det kanske var den optionen som löstes ut. Vet du när kommer det förbandssättas? Är det tänkt att ersätta Ra180?
 6. Ny taktisk markradio?

  Någon som har någon koll på det här inköpet/systemet? http://fmv.se/sv/Nyheter-och-press/Nyheter-fran-FMV/FMV-bestaller-taktisk-markradio/ FMV beställer taktisk markradio FMV har beställt taktisk markradio för cirka 146 miljoner kronor. Leverantör är Telefunken Radio Communication Systems GmbH & Co KG i Tyskland. Det taktiska markradiosystemet innehåller en bärbar konfiguration och en fordonskonfiguration. I mars 2016 tecknade FMV, inom projekt Tactical Ground Radio, kontrakt med Telefunken Radio Communication Systems GmbH & Co i Tyskland om leverans av ny taktisk markradio. FMV har nu nyttjat optioner i grundkontraktet och beställt ytterligare radioutrustning, med leverans 2018 – 2020.
 7. Söker reglementen

  Stort tack för hjälpen, får hålla koll på de sidorna och ska titta förbi biblioteket!
 8. Söker reglementen

  Tack för info, hade läst igenom den tråden men tänkte att något borde ha hänt på den här fronten sen 2009. Har du någon koll på KavR?
 9. Söker reglementen

  Hej! Skulle behöva hjälp att hitta två stycken reglementen som verkar vara rätt svårfunna nämligen: KavR Jägargrupp 1980 FskjR Fallskärmsjägarpatrull 1998 (M7741-190081) Oavsett om det är PDF eller i fysisk form så är det uppskattat! //Kilo3
 10. Mali 01 och framåt har den, det är 35 000 levererade (vad jag vet). Det som saknas är att befäl behöver få utb på den så de kan utbilda sin trupp på den, samt att den hamnar på rätt lista/ FMLOG slutar sitta och krama dem i Arboga.
 11. Jag har en annan fråga, varför vill du köra den där typen av plate carrier om du ändå inte tänker ha några plattor? Det är bara 6 rader molle i bredd och bekvämligheten i den där typen av rigg är troligen väldigt låg. Jag håller med ovanstående, vänta på SV12, det är en riktigt smutt väst som man ska vara svårt missformad för att inte kunna få att passa sin kropp.
 12. Det nya Bärssystemet 12

  Nya stridssäcken heter Uppdragssäck 12 och ser ut så här http://snigeldesign.nordicshops.com/product.html/50l-uppdragssack--12
 13. Jägare som allergiker

  Chassi jag vet inte vad du har för bakgrund men jag gjorde SANS-tester och förtester till jägarförband i fjol och på hälsoundersökningen frågade de om allergi, de som svarade att de hade det fick inte bli jägare. Vad jag vet har det alltid varit vedertaget att allergi=nej på jägarförband men vissa ljuger om sina allergier. Du har dock helt rätt i det du säger, finns många andra häftiga tjänster!
 14. Jägare som allergiker

  Är du allergisk så kommer du inte ta dig igenom läkarundersökning och därmed inte kunna bli jägare. De är hårda med det.
 15. Stridsvästsystem 2012

  AM01 är omdöpt till Mali 01 men det stämmer att de har fått ut den och det nya ryggsäckssystemet.
×