Jump to content

Militära filmklipp på Internet - samlad tråd.


Recommended Posts

 • Super Administrators

Påbörjar en ny tråd för länkning av militära filmklipp som kan vara av intresse på internet


Hittade denna på YouTube,
Min favoritlåt från filmen Team America i ackompanjemang av Irakbilder.
Gillar när de rabblar upp saker från America; SUSHI, Christmas,......BOOKS.
 

 

Link to comment
Share on other sites

 • 3 weeks later...

 

"A video dedicated to the JA 37 Viggen, recorded by the 10th swedish fighter wing, when they abandoned the JA 37 Viggen in favor of the new JAS 39 Gripen. The band playing the song by Queen, "The Show Must Go On", is a cover band consisting of fighter pilots of the 10th fighter wings Viggen squadron"

Edited by henke
Link to comment
Share on other sites

 

Koreansk pannbensträning! Kolla hur de kan hugga i magen med macheta, trampa på glaslampor, rulla i glas, slå sönder saker med pannan och sist men inte minst... spika med pannan! Så borde vi göra i sverige!!

 

 

... :)

Link to comment
Share on other sites

En klassiker.

 

 

:D

Jag undrar om Grabbarna i Ghost vet om det här? :D

 

Klippets historia? :D Nu hänger jag inte med...

Avveckling och utveckling av F10. Filmen gjord år 2000. Man gjorde dessutom en cover av Queens "The show Must go on" och dessutom gjorde den mer suggestiv. Nu blev jag sådär gråtmild igen nu när jag letade fram skivan och lyssnade på "orginalet". ,O

 

.

 

"A video dedicated to the JA 37 Viggen, recorded by the 10th swedish fighter wing, when they abandoned the JA 37 Viggen in favor of the new JAS 39 Gripen. The band playing the song by Queen, "The Show Must Go On", is a cover band consisting of fighter pilots of the 10th fighter wings Viggen squadron"

Det blev en dubbel besvikelse i Ängelholm. Beslut tagit om att utveckla flottiljen med en till JAS 39 division för att senare avveckla den. Personalpolitik när den är som bäst, världens bästa jobb men tyvärr världens sämsta arbetsgivare. :)

 

Dessutom flög man AJS 37, inte JA.

 

J.K Nilsson

Edited by J.K Nilsson
Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...
 • 2 weeks later...

Tyskarnas nya ubåt.

 

Om man tycker JAS Gripen kom lite sent så kan man verkligen säga att dessa tyska ubåtar kom fel. Under hela kalla kriget och fram till denna nya ubåt har de hela tiden bara haft gamla riktigt skruttiga ubåtar. Nu får dom äntligen en som är bra. Många stora ord, och det är klart dom är stolta. Jag kan inte låta bli att irritera mig på att i reportaget presenteras allt detta som något ingen gjort förut. I själva verket är det ju vi i Sverige som varit pionjären på i stort sett alla de saker som utpekas som så unika på denna ubåt.

 

Link to comment
Share on other sites

 

våra kustjägare som krigar :):)

 

Lite "A team" känsla

Och musiken, nej jag fick inte ståhår

Trevligt initiativ förvisso, men det är ju bara ihopklippta sekvenser ur "Blod, Svett och Bajs" samt "Debatt".

Jag vet att det florerar en hel del digitalkameror på förbandet, varför inte dela med sig?

Link to comment
Share on other sites

@ Christer

Så om jag har förståt det hela rätt så är det ingen kurs utan bilderna är från eran övning? Anledningen till att jag frågar är för att jag tyckte ni hade lite smårolig utrustning ;)

 

 

En ganska välgjord film med både lite strid och högvakt. Enjoy

Link to comment
Share on other sites

 • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.
 • Similar Content

  • By Kimster
   Utbruten tråd från Militära filklippstråden/Henke
    
   Eftersom jag personligen känner de som gjort filmen, även vart där och utbildat dem, så vet jag att, de har en annan filosofi rent generellt kring vad för "typ" av videoklipp man kan göra. Men ambitionen mellan svenska CC och finska CC är, mer eller mindre, på samma nivå, även om de inte når upp till samma nivå pga. tidsbrist i deras utbildningssytem. Sen råkar det vara så att finnarna har blivit extremt duktiga på visuella effekter. Allt 3D och sånt där, är de mycket bättre på än svenska CC, idag. Vet lite också hur det gick till att filma delar av materialet i deras reel ovan. Och det gör att man blir mer imponerad över deras förmåga. Mycket improvisation
    
   Men, för att ta upp värnplikts-perspektivet så är det faktiskt ett problem för dem. De har inte tillräckligt med bra tid för att göra dem till bra soldater OCH bra fotografer motsv. Fördelen de har idag är att de får välja och vraka bland inkommande, för utbildning hos CC. Vilket gör att de kan plocka talangerna inom media/foto/grafik etc. Men värnplikten är för kort för att de ska få möjlighet att använda dem när de är som bäst. De kommer t.ex. inte kunna skicka CC-team till insatsområden utomlands pga. värnpliktssystemet. Att ta in "reservare" är inte helt optimalt heller.
   Både där och här är ambitionen att CC-soldaten ska vara duktig och välutbildad soldat inom många områden. Men det kräver tid, vilket de då inte har så mycket av.
    
   Tyvärr ska deras chef och producent gå vidare uppåt i kedjan, och han är mycket av orsaken till deras kvalité. Så förhoppningsvis kommer de bibehålla förmågan och ambitionen.
   Men men, bra killar har dem.
    
   Kan tillägga också att svenska CC skulle aldrig göra något motsvarande. Det skulle bli ett reklamföretags uppgift. Möjligen att de sen använder dokumentärt CC-material till produktionen.
  • By henke
   Vår kanal på Youtube
   http://www.youtube.com/soldfcom
  • By Vildmannen
   Expressen lägger ut en filmsnutt med ICA-lastbil och CV90 och efterfrågar dess ursprung
   http://expressen.se/index.jsp?a=786985
    
    
  • By Darkwand
   http://www.patricksaviation.com/videos/zimolaviation/4376/
    
   Ser väldigt proffesionellt filmat ut, en kommentar säger att det är samma filmare som i Top Gun och det är lite av samma stil
×
×
 • Create New...