Jump to content

709

Nivå 7
 • Content count

  1,182
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  7

709 last won the day on March 31 2013

709 had the most liked content!

Community Reputation

79 Excellent

About 709

 • Rank
  1:e Sergeant
 • Birthday 07/09/1975

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  location, location, location
 • Intressen
  När blir det mat?

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Infanteriet/mek
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  3,5 mån GU grg-skytt Stadsskytte I16 (omogen då för tretton år sedan, slutade i förtid, inget att hymla om längre)
 • Placering/Tjänst
  Skytte/Skydd
 • Övrig militär verksamhet
  Vanilla Hv 95-01 60 h Hv 06-??

Recent Profile Visitors

600 profile views
 1. Svensk atomdriven ubåt 1957-62

  Ännu ett atomprogram i Sverige man inte hört talas om innan... Vad kommer härnäst?
 2. Associationleken

  Lite för ljus militärgrön.
 3. Dagens Glädjeämne

  Idag jobbade jag sista dagen under 2014. Åter den 7 januari. Senaste ledigheten utöver söf och kfö var jul/nyår 2013. Ska bli skönt.
 4. När jag läste så funderade jag mest på det som de svenskar som är mot vår FM undrar; vem ska de sydamerikanska länderna kriga mot? Visst, världen ändras, men seriöst, verkar inte tiden med grannkrig vara över i Sydamerika? Näväl, hellre Gripen som aldrig kommer till bruk än Rafale eller Hornet. Och visst vore det intressant med en hangarfartygs-Gripen!
 5. Allmän JAS 39 Gripen-tråd

  Är det här något seriöst? http://info-news.eu/ukraine-returns-to-the-idea-of-swedish-jas-39-licence-production/
 6. Fäste för Hensoldt riktmedel (fd Ak4OR)

  I vår kassun sen i våras, två per pluton: klicka för större Kul att vi kan ha skarpskyttar i plutonen igen efter fem års uppehåll.
 7. Tänkbar ersättare till Terrängbil 11,13,20

  känns som ganska gravt räknefel från någon, de borde ju vare sig vara okänt hur många PB8 som behövs och hur mycket varje kostar, sen borde ju en mellanstadieelev kunna räkna ut hur mycket summan blir. Sen är ju frågan om tur är rätt ord om ni inte ens har folk till två ? plutoner i er(t) ?. Fick det förklarat som att de i slutändan kostat mer än tänkt, så det blir färre bara. Skrev ju "skvaller". Tur ska läsas tragiskt. Eller sorgligt. Eller tråkigt.
 8. Tänkbar ersättare till Terrängbil 11,13,20

  Skvaller. Eftersom Hv lagt lite för mycket på PB8 så blir det färre än planerat. Så det kommer att vara plutonee runt om i landet som får hålla tillgodo med Tbg11 13 20 ännu några år, oavsett hur trafikfarlig den må vara. Tur vi inte ens har folk till två plutoner, så tgb kan stå och rosta i frid.
 9. 48 bat har nu fått ut sina IGR (gissningsvis hela SSK också) Nya! Med fickor! Både nya comtacen och grisöra så individen kan välja. Jag är nöjd.
 10. Irak exploderar igen?

  Lyssnade på P1 i torsdags och igår och bland annat sades att Irak kanske delas i tre stater. Nuvarande Irak är en relativt ny konstruktion, så vad vore så dåligt med att gamla/andra gränser uppstår? http://sv.m.wikipedia.org/wiki/Irak Livet på jorden gåt vidare.
 11. Jag är också en sån där som hade Ak4 i lumpen. Då var NUUHK och kontroll inte aktuellt. Vet inte hur många varianter på ladda, patron ur, skjutställningar och vapenhantering jag fått lära mig sen 1994. Tyvärr med dagens begränsade tid för nötande (läs inget nötande alls), så får alla spel när jag blandar friskt. Tyvärr, viss ryggmärgsreflex från förra årtusendet sitter kvar, och oavsett hur bra vissa nya taktiker jag provat än är, så fastnar de inte Hylsfångaren är utmärkt på skjutbanan när så många som möjligt ska skjuta samtidigt. Fråga bara Sofie som nästan fick två överläppar när en tomhylsa gjorde ett fint, runt hål, nästan ända in till tänderna. Efter det blev det fångare på och lite större luckor...
 12. Visst kan det kvitta. Bara alla namnbrickor som ska bytas ut, alla Ak4 i kassunen flyttas, listorna ändras, nytt nummer memoreras mm.
 13. Nyligen har insatsplutonernas (även Bev?) listor ändrats så att Understödsgruppen är första grupp, första andra osv. Någon som kan ge en vettig förklaring annan än den de flesta jag pratat med, "någon på Hkv fick en idé"?
 14. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Börjar bli lite OT, men Isåfall har vi några som helst förband alls? Vi har väl inget i brigads ram längre?
 15. Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Nej, Insatskompanierna är snarare stadsskytte-infanteriförband. Det är bara några få skillnader mellan stadsskytte 1994 och Hv Insats idag, t.ex. Stridväst vs 304K och plutonssjukvårdare vs hundförare (hade vi grk? Spelar roll, Hv har snart det också). I övrigt är det nästan samma. Vi hade 20-bil under utbildningen, men i händelse av krig så skulle det bara stå någon sorts buss för att ta oss till Malmö, sen var det tjänst till fots. De gula biblarna, InfR Skyttegrupp och InfR Skyttepluton 1991 är bägge fortfarande högst relevanta för hur vi strider. Så, Hv idag är absolut infantieriförband.
×