Jump to content

APC-mannen

Nivå 6
 • Content count

  939
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About APC-mannen

 • Rank
  1:e Sergeant
 • Birthday 12/30/1975

Contact Methods

 • Website URL
  http://www.medalj.nu/ribbon/build/{D9BCA227-4063-4CBB-BFF3-2FE32828101E}.png

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  C:\
 • Intressen
  NIL

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Pansar
 • Utlandstjänst
  Ja
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  Gjorde min värnplikt 95/96 på P4 i Skövde som PB/pbvgruppchef (pbv 302).
 • Placering/Tjänst
  Vagnsbesättning
 • Övrig militär verksamhet
  Bosnien/BA10, SISU-förareSWERAP/SR02, stf pbvgruppchef Kosovo/KS01, stf pbvgruppchefVar tidigare med i Hemvärnet i Borås1 Nijmegenmarsch -94
 1. APC-mannen

  BA10 Återträff?

  Nu har det gått 10 ytterligare år. Hur är det möjligt?
 2. APC-mannen

  BA10 Återträff?

  20 årsjubileum blir det. Delta Sierra skickar ner en liten delegation i maj månad. Blir intressant att se om man känner igen gamla camper och check points!
 3. APC-mannen

  Vad hette byxorna?

  Hade glömt av grötstället, men faktum är att under min GU på P4 95/96 bar vi denna oerhört fula "uniform" under de första 8 veckorna, eller vad det var. Riktigt kass var det, som att springa runt i en pyjamas. Snacka om att det syntes lång väg att vi var nyinryckta.
 4. APC-mannen

  Frågor om GMU.

  Livet som anställd soldat då; är det ungefär som det var på utlandstjänsten (för de som kan jämföra alltså)? Dvs. man är kollega med alla på förbandet, och inga "lumpen-fasoner" förekommer.
 5. Fattar jag detta rätt? Jag muckade 1996 som sergeant efter 12 mån värnplikt. Om jag idag skulle gå med i HV, skulle jag alltså om jag så ville kunna sy på pixstjärnan och kalla mig sergeant även om jag t.ex. är grg-skytt?
 6. APC-mannen

  Frågor om GMU.

  Har inte postat på det här forumet på åratal, har helt enkelt inte varit speciellt intresserad av Försvarsmakten och dess verksamhet på länge. Sedan jag kom hem från KS01 år 2000 har jag inte haft speciellt mycket med FM att göra, gjorde ett försök att engagera mig i HV nån gång kring 2001, men jag tyckte då att det var alldeles för oseriöst och riktigt kass utrustning, så det kändes inte motiverande alls. (Vet att att det hänt mycket med HV sedan dess, det är inte det jag vill diskutera nu...) Jag har alltså varit bortkopplad från FM under 10 år, var lite aktiv här på SoldF fram till c:a 2006 om jag minns rätt. Hursomhelst, nog med historia. Ville bara berätta varför jag verkar helt rudis och att mina frågor nedan är helt seriösa eftersom jag är nyfiken. Jag har ingen inblick alls i hur det här systemet med anställda soldater egentligen funkar. Om man idag gör GMU på något förband, är det i princip som GU under värnplikten? Dvs. man får räkna med att under den första tiden utstå en hel del från befäl, långa dagar, inget att säga till om, ingen fritid osv. (ni som gjort lumpen vet vad jag menar) Eller är det mer "bara" en utbildning under typ 07:30-16:00 måndag till fredag? Om man efter en månad känner att det "inte var kul med GMU", kan man i princip lämna FM på studs och fara hem? Dvs. har man någon form av förpliktelser mot FM, eller är det som vilken anställning som helst (dvs. det enda arbetsgivaren egentligen kan göra är att hålla inne lön) Samma frågeställningar gäller även de som är anställda soldater. Hjälp mig att förstå!
 7. APC-mannen

  BA10 Återträff?

  Nu har det gått 14 år, kanske vi ska planera 15-årsfesten nu
 8. APC-mannen

  BA10 Återträff?

  Så här 12 år efter BA10 kan man ju konstatera att någon 10-årsfest blev det ju inte... //3518 Delta Sierra C-Coy
 9. APC-mannen

  Koncentrationsläger

  Ska åka till Katowice och Auschwitz i juli. Någon som varit där och har tips som kan vara bra att veta, allt ifrån taxiresan från flygplatsen, till hotelltips och hur man enklast tar sig från Katowice till Auschwitz.
 10. APC-mannen

  Kända svenskar i utlandstjänst?

  COY frågas?
 11. APC-mannen

  Kändisar...

  Läste nånstans att Henrik Hjelt är reservofficer.
 12. APC-mannen

  Projekt KP

  @Skenberg: Har du hört mer vad som hände med "din" KP? Vore intressant att höra om den blev fixad nån gång.
 13. APC-mannen

  Efterlysning

  Underbart att slippa sväva i ovisshet... Man kan ju alltid leka med tanken att pebborna smältes ner och blev till något som man idag har i sitt hem. Kanske mitt järnspett? Jag antar att pebborna levde ett hårt men fint liv på GU-bat i Skövde. Du verkar ju ha tillgång till något register, hittar du något på 204333?
 14. APC-mannen

  Efterlysning

  Jag är envis. Jag bara måste få veta vad som hände med dessa fordon.
 15. Besökte Storråberget igår. Mäktigt var ordet...
×