Jump to content

Harzdorf

Nivå 9
 • Content count

  31
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Harzdorf last won the day on December 4 2017

Harzdorf had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About Harzdorf

 • Rank
  Menig 1kl

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Infanteriet/mek
 • Detaljer Grundutbildning
  P4
 • Placering/Tjänst
  Vagnsbesättning

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Harzdorf

  Automatkarbin 4 C/D - Skarpskyttevapen

  Har hört att det är stf grpch som ska få ut Ak 4D, iallafall i pansarskyttegrupper.
 2. Harzdorf

  Skyttesoldat skaraborgs regemente

  Vad är det du siktar på? Heltidsanställning efter GU, eller deltid? Jag skulle personligen rekommendera pansarskytte, då stridsuppgifter är roligare än spaningsuppgifter enligt mina erfarenheter, vilka inte är överdrivna inom spaningsområdet.
 3. Harzdorf

  Skyttesoldat skaraborgs regemente

  Är vagnsbesättning på Strf 90 på P4 Skaraborgs Regemente. Pansarskyttesoldaterna, som du lär bli, åker bak i min vagn. Du kan förvänta dig en tjänst med snabba fysiskt intensiva moment som närstrid, när du gör avsittning från vagnen och strider tillsammans med den till fots. Också långa moment av att göra ingenting när du sitter i vagnen. Du lär ha kul, pansarskytte har den roligaste uppgiften som huvuduppgift,nämligen anfallsstriden. Det blir mycket skjutande och strid jämfört med andra förband. Hamnar du på Skånings kompani, grattis!
 4. Harzdorf

  FMV upphandlar M90-uniform

  Antar att det handlar om att bära upp de brister som finns.
 5. Harzdorf

  Kroppsskydd 12 - Recension

  En svensk tiger.
 6. Harzdorf

  När får man ut M/87/daglig dräkt?

  Så det borde alltså gå att få ut den vid behov? Då ska jag kolla med mina befäl.
 7. Som rubriken säger, undrar jag när ni fick ut eran dagliga dräkt, om ni nu fick ut den. Var det under befattningsutbildning, vid muck eller kanske vid anställning? Undrar själv då jag inte sett röken av den på 4 månader
 8. Harzdorf

  Comtac XP i FM

  Skillnaden mellan Com-Tac XP och XPI är, vad jag märkt,att man använder en röst istället för pip, t.ex. power on istället för att det piper, och attman har tillgång till en meny för att ställa in olika inställningar.
 9. Harzdorf

  Varför är regnstället grått?

  Men M/90 splittermönstret ska väl ändå ge en fördel när det kommer till maskering och annat? Annars vore det ju helt onödigt att använda M/90 till den vanliga fältuniformen.
 10. Nånting jag undrat sedan jag ryckt in är varför regnstället vi har på oss är grått. Det känns som man förlorar rätt mycket på att ha ett enfärgat regnställ som täcker hela kroppen och gör att man lyser upp. Varför är regnstället inte gjort i t.ex. M/90, eller något sorts olive drab?
 11. Harzdorf

  Framtidens eldhandvapen för FM

  Har fått den infon från någon som inte är direkt involverad i framtagandet av det, så det kan såklart bara vara rykten. Själv så känns det som om det tilläget bara skulle lägga på onödig vikt å ett redan för tungt vapen.
 12. Harzdorf

  Vad gör man som vagnchef på 122?

  Såsom jag(som ska göra utbildning till Vagnchef/Förare Stridsfordon på P4) fått det förklarat för mig kommer du under befattningsutbildningen bli utvald av befäl till antingen vagnchef eller förare, beroende på vad du är lämplig för. Du kommer nog inte växla emellan de olika befattningarna. Vagnchefen är den som ger ut order till resten av besättningen, och kommunicerar med resten av plutonens vagnar.
 13. Harzdorf

  Framtidens eldhandvapen för FM

  Jag har fått höra att man är i färd med att ta fram en ny version av Ak 5. Denna ska tydligen både inkludera nytt RPS men också bajonettfäste efter britternas användning av bajonett i Afghanistan.
 14. Harzdorf

  Roliga citat och uttryck från befälen

  Kan även bekräfta att dessa utryck är vid liv hos era grannar. Några utryck som jag samlat på mig. Lt J till rekryt som tappat bort KLAS : "Du är en dålig människa, men det ska vi åtgärda." Fk P: "Totalt jävla underkänt" och en bra förmåga att säga "MANÖVER" mitt i en mening till grannplutonen, för att sedan direkt plocka upp meningen igen. Sgt C: "Att springa är ett flyktbeteende"
 15. Harzdorf

  Automatkarbin 5 David

  Ok, då vet jag! Tack för svar!
×