Jump to content

Harzdorf

Nivå 9
 • Content count

  27
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  1

Harzdorf last won the day on December 4 2017

Harzdorf had the most liked content!

Community Reputation

3 Neutral

About Harzdorf

 • Rank
  Menig

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Gör GMU nu.
 • Placering/Tjänst
  Vagnsbesättning
 1. Kroppsskydd 12 - Recension

  En svensk tiger.
 2. När får man ut M/87/daglig dräkt?

  Så det borde alltså gå att få ut den vid behov? Då ska jag kolla med mina befäl.
 3. Som rubriken säger, undrar jag när ni fick ut eran dagliga dräkt, om ni nu fick ut den. Var det under befattningsutbildning, vid muck eller kanske vid anställning? Undrar själv då jag inte sett röken av den på 4 månader
 4. Comtac XP i FM

  Skillnaden mellan Com-Tac XP och XPI är, vad jag märkt,att man använder en röst istället för pip, t.ex. power on istället för att det piper, och attman har tillgång till en meny för att ställa in olika inställningar.
 5. Varför är regnstället grått?

  Men M/90 splittermönstret ska väl ändå ge en fördel när det kommer till maskering och annat? Annars vore det ju helt onödigt att använda M/90 till den vanliga fältuniformen.
 6. Nånting jag undrat sedan jag ryckt in är varför regnstället vi har på oss är grått. Det känns som man förlorar rätt mycket på att ha ett enfärgat regnställ som täcker hela kroppen och gör att man lyser upp. Varför är regnstället inte gjort i t.ex. M/90, eller något sorts olive drab?
 7. Framtidens eldhandvapen för FM

  Har fått den infon från någon som inte är direkt involverad i framtagandet av det, så det kan såklart bara vara rykten. Själv så känns det som om det tilläget bara skulle lägga på onödig vikt å ett redan för tungt vapen.
 8. Vad gör man som vagnchef på 122?

  Såsom jag(som ska göra utbildning till Vagnchef/Förare Stridsfordon på P4) fått det förklarat för mig kommer du under befattningsutbildningen bli utvald av befäl till antingen vagnchef eller förare, beroende på vad du är lämplig för. Du kommer nog inte växla emellan de olika befattningarna. Vagnchefen är den som ger ut order till resten av besättningen, och kommunicerar med resten av plutonens vagnar.
 9. Framtidens eldhandvapen för FM

  Jag har fått höra att man är i färd med att ta fram en ny version av Ak 5. Denna ska tydligen både inkludera nytt RPS men också bajonettfäste efter britternas användning av bajonett i Afghanistan.
 10. Roliga citat och uttryck från befälen

  Kan även bekräfta att dessa utryck är vid liv hos era grannar. Några utryck som jag samlat på mig. Lt J till rekryt som tappat bort KLAS : "Du är en dålig människa, men det ska vi åtgärda." Fk P: "Totalt jävla underkänt" och en bra förmåga att säga "MANÖVER" mitt i en mening till grannplutonen, för att sedan direkt plocka upp meningen igen. Sgt C: "Att springa är ett flyktbeteende"
 11. Automatkarbin 5 David

  Ok, då vet jag! Tack för svar!
 12. Automatkarbin 5 David

  Såg du om stridsfordonsfolket också hade det?
 13. Automatkarbin 5 David

  Nu såhär 10 år senare undrar jag vilka som har Ak 5D? Ska rycka in som vagnsbesättning, så skulle vara trevligt och veta om jag kommer få ut det här vapnet.
 14. Förberedelser mentalt inför GU

  Känslan av att aldrig kunna vara själv ska tydligen vara det som ska vara den största omställningen. Kanske naivt men för mig låter det inte jättejobbigt, men det kanske är lätt för mig att säga nu.
 15. Det är mycket prat här om hur man bäst förbereder sig fysiskt, men hur ger man sig själv de bästa fördelarna psykiskt inför GU? Hur underlättar man bäst för förändring från civil till militär, och vad kommer att vara jobbigast mentalt under de första månaderna?
×