Jump to content

Anskaffning av attackhelikopter MI-28?


Guest Hades

Recommended Posts

Guest Hades

Hej.

Jag har hört ryckten om att Sverige antagligen ska köpa in  MI-28 attack helikoptrar nån som vet om det är sant/falskt??

Läste detta i nått nummer av Flygrevyn.

Link to comment
Share on other sites

Jag är inte så insatt i ämnet för ja har inte läst just den artikeln men jag vet att sverige håller på o har utvärderat en massa olika  Attack-helikoptrar t.ex AH-64 o några till men anskaffningen kommer att göras ungefär 2010 så det är ett tag kvar anledningen är att de ska ingå i den nya LBB organisationen som jag har försått. det mesta finns att läsa på Helikopterflottiljen hemsida!

Link to comment
Share on other sites

Guest Storm

Varken ahkp eller tphkp kommer att ingå organisatoriskt i LBB. Alla hkp kommer att ingå i speciella hkpbat. När nödvändigt kommer tphkp att transportera LBB. Likaså kommer ahkp i vissa fall att understödja LBB. Attackhelikoptrarna kommer att tillhöra en hkpbat som ständigt ingår i 1:a mekaniserade divisionen.

Link to comment
Share on other sites

 • henke changed the title to Anskaffning av attackhelikopter MI-28?

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Similar Content

  • By A2Keltainen
   Jag har suttit och funderat på besättningsstorleken i strv respektive strhkp. Strv har som bekant nuförtiden oftast en besättning på tre eller fyra man. Strhkp har däremot nuförtiden oftast en besättning på två man. I diskussioner om det optimala antalet man i en strv-besättning så är det rätt så vanligt att folk tycker tre är för lite, och nästan alla tycker att två man är för lite. Den första frågan är då varför strhkp kan klara sig med två man medan det krävs fler man i strv? Är det enbart därför att strhkp är flygande och detta medför ett ännu större tvång än i strv att hålla besättningen liten som en följd av viljan att hålla fordonets massa (vikt) så liten som möjligt? Den andra frågan som dyker upp i mitt huvud är om några av de faktorer, som gör att strhkp kan klara sig med två man, kan föras över till strv, så att den åtminstone kan klara sig bra med tre man? Jag tycker mig ha sett ett exempel på detta i hur vissa länder (Frankrike) med tre mans strv-besättningar håller en fjärde besättningsman i trossen. På detta sätt så kan vinna de fördelar en man mindre i strv medför, samtidigt som man har extra hjälp med underhåll, posttjänst och andra liknande sysslor under de stunder man inte är i strid eller förflyttning.
  • By darkjak
   Hej.
    
   Jag håller på att knåpa på ett dataspel och funderar hur en svensk attackhelikopter hade kunnat se ut. Spelet utspelar sig på 90-talet, så det rör sig om en design från kalla kriget.
   Min tanke är att den skulle vara mindre än t ex Apache, samt "primitivare". Kanske en Hind som i storlek mer påminner om en amerikansk Cobra?
    
   Vad är era tankar?
   Om detta inte passar i den här kategorin kan ni gärna flytta tråden.
  • By nsky_517
   jag och en kompis på jobbet snackade idag, och han berättade att sverige nyss skulle köpt(när vi lisar våra 122:or...) in ett par Apache. tyckte detta lät YTTERST tveksamt! är det någon som vet mer?
  • By Maskirovka
   Den amerikanska marinkåren använder sig ju av Super Cobra attackhelikoptrar. Dessa operar då från jänkarnas amifibiefartyg som kan liknas ett hangarfartyg med plats för en marinkårsbataljon med utrustning. Min fråga är följande; är inte Super Cobran en väldigt opraktisk helikopter till detta då den har medar och inte hjul? Hur förflyttar man helikoptern enkelt på flygdäck och i hangarutrymmena?
    
   Det gäller väl egentligen alla helikoptrar med medar. Hur förflyttar man dom enkelt när de är på backen?
  • By Private Haze
   Jag läste nyligen Operation Garbo och i den så framgår det att den svenska försvarsmakten fick erbjudande om att köpa 120 stycken AH-1 Cobra till löjlift låga priser men att det hela avslogs på grund av politiska skäl, man ville inte handla med USA unt so weiter. Istället fick vi nöja oss med ca 20 stycken MB105 eller HKP9. Eftersom Garbo är en skönlitterär bok med vissa saker tagna ur verkliga händelser så funderade jag på om detta hade någon som helst verklighetsförankring?

   Jag har hittat trådar om Apache i FM men jag tycker att "muddering death" är värd sin egen tråd i detta sammanhang. Dessutom känns det på nåt sätt fel att lyfta fram en tråd som varit vilandes i mer än två år.

   Så kan forumsexpertisen delge mig något om Cobrans eventuella möjligheter till karriär inom arméflyget?

   PH
×
×
 • Create New...