Jump to content

TwelvGaugeApostl

Nivå 9
 • Content count

  10
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About TwelvGaugeApostl

 • Rank
  Menig
 • Birthday April 3

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Amfibie
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  5. AmfBat, 95-96, Båtchef
 • Placering/Tjänst
  Båt-/Fartygsbesättning
 • Övrig militär verksamhet
  HV
 1. Tips och kritik: Träning inför mönstring

  Det där ser ju bra ut. Kläm in lite simpass/vattenfys så är det nog gröna gatan!
 2. Om nu fördröjningsstrid mot mek. inf-förband är en växande del av HV:s insatskompaniers uppgifter, då är väl Krsk90 långt bättre än ingenting för att skydda mot luftbriserande 30mm akan/indirekt eld från snabbskjutande GRK? Det är ju inte duellskytte mot marininfanterister vi ska vara inställda på, då har något gott fel i planeringen och vi kommer nog tvåa i det läget, hur som haver. Eldöverfall via FARB/minstrid, GRG samt P-skott är modellen för att inte lida den onda döden - tycker Krsk 90 är ett utomordentligt gott komplement för HV:s räkning i de situationerna. Att skyddet inte väger mer än 4 kg är ett oerhört plus, underlättar definitivt tillbakaryckning till ÅSA 1, 2 för lönnfeta och otränade "soldater" som helst vill gå upprätt in- och ut ur eldställningen. Sedan kan man väl tänka sig att man har ett gäng 94:or för bevakningsuppgifter etc då vi ska vara synlig post.
 3. När gjorde/gör du din Värnplikt/Civilplikt

  95-96, PB-AMF, KA4, Båtpluton. Tiden då de tvenne Mats härskade, både på havet och på berget!
 4. Förberedelser mentalt inför GU

  Jag tror en stor del av chocken för mig (amfibie -95) var att jag var tvungen att underordna mig andras agendor hela tiden. Man får inte ställa frågor utan är tvungen att anhålla om att ställa frågan. Ofta nekades man detta och då fick man vara kissnödig en stund till etc. Den klart snäva värld som man var tvungen att forma sig in i, var helt ovillig att justera sig efter mig, mina tankar, behov, känslor osv - detta var nog den största omvälvningen. Hade aldrig spelat i lagsporter, kan tänka mig att det hjälper om man gjort det men chocken var otrolig. Vänskapsbanden som skapas mitt i detta emotionella kaos blir dock något av det starkaste du kanske någonsin kommer få uppleva. Lycka till och håll ut, ge aldrig upp utan tänk på alla tusentals människor som alla gått igenom samma sak. Kunde de så kan du, förr eller senare är du på rätt sida berget och då är det utförsåkning som gäller. Ingenting är svårare än att du kan klara det - värt varje svettdroppe.
 5. Automatkarbin 4

  "Hemvärnet kommer tillföras 5000 av den enklare Ak 4C som enbart har den nya kolven, som kraftigt förbättrar förmågan att kunna skjuta automateld med Ak 4 samt bättre anpassas till skytten." - vet man vilka som kommer tilldelas AK4C?
 6. Hur anses gmu soldater?

  Som jag skrev, hon var helt ny och kritiserade allt en etablerad grupp gjorde, ifrågasatte allt GrpC gjorde och hamnade på kant med samtliga i gruppen. Har man en sådan hållning så får man hoppas att alla i plutonen väljer vara "den större" och anpassar sig efter den nya... Eller kan den nya anpassa sig efter gruppen, men det är väl inte modernt längre. Jag vet hur jag vill framstå när jag är ny, har funkat hela mitt vuxna liv.
 7. Funkar bra som isolerande termiskt lager. I vårt kompani så har vi i princip alltid krsk90 på - man lär sig leva med det till slut och något gör det väl för att skydda en. Om inte annat ser man ju rätt krallig ut när man har allt på sig
 8. Automatkarbin 4D - Skarpskyttevapen

  Är kolven ute för HV-förband än? Har Kolv Kort nu och på LG hade de nästan slut på dessa.
 9. Hur anses gmu soldater?

  Tror det beror på person. Hade en tjej som nyss gjort GMU som anslöt HV precis när jag gjorde det. Hon hade svar på precis allt och klankade på alla oss stötar. Osäker som person och hon tog ut det. Jag låg på en AmfBat för 20 år sedan men körde båt, hade med andra ord inte markstrid som specialitet och är villig att lyssna och lära mig allt möjligt nytt. Stora skillnaden är väl att vi gamla värnpliktiga fick ibankat i oss att följa order och därför inte ifrågasätter saker och ting. Kan vara generationspryl men är man en ödmjuk person så blir man varmt mottagen i HV - det kan jag närmast garantera.
×