Jump to content

Viktoria111

Nivå 9
 • Content count

  14
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Viktoria111

 • Rank
  Menig

Profile Information

 • Kön
  Kvinna

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Ej gjort grundutbildning/GMU.
 1. Missnöjd med befattning

  Ja eller hur! Jag orkar faktiskt inte ändra, utan kör på det här nu så får jag om jag fortfarande är intresserad efter genomförd utbildning söka mig vidare då. Jag är 99:a och blev kallad
 2. Missnöjd med befattning

  Fick 7 hos psykolog, 6befällämplighet, 5på datatestet. Tjänstbarhet B, pga mitt vänstra öga
 3. Missnöjd med befattning

  Jag fick en 6:a på cykel och 5:a på styrka (var typ 4N ifrån en 6:a...)
 4. Missnöjd med befattning

  Är inte helt säker. Jag sa till personen jag pratade med att jag hade funderat på skyttesoldat/MP/sjukvårdssoldat och då sa han ”logistiksoldat”. Jag frågade honom om det fanns något annat att välja på och då sa han samma befattning på annan ort. Jag får kanske lite skylla mig själv som inte stod på mig ordentligt... Men nu blir jag gruppbefäl, vilket jag tycker låter roligt, så det blir bra!
 5. Missnöjd med befattning

  Okej, tack så mycket! Det är inte så att jag nervärderar befattningen på något vis men var bara inte inställd/förbered att gå hem med den. Jag tror att det kommer bli bra!
 6. Missnöjd med befattning

  Tänkte mer på att byta befattning till något annat. Att efter genomförd utbildning gå från logistiksoldat till exempelvis skyttesoldat, är det rimligt?
 7. Missnöjd med befattning

  Sjukvårdssoldat eller MP hade varit kul, eller något inom markstrid kanske skyttesoldat eller liknande, men det får jag satsa på efter GU. Vet ni om det är lätt att efter genomförd GU (i mitt fall som logistiksoldat) att söka till någon mer fysisk befattning än den man hade under GU?
 8. Missnöjd med befattning

  Okej, tack för bra svar! Hur tränar man bäst inför, är det mycket marscher och kondition eller ska man fokusera på styrketräning (förstår att man ska vara uthållig men hur mycket marscher är det under utbildningen?)?
 9. Missnöjd med befattning

  Tack för svar. Ja, jag har läst men tyckte jag inte hittade så mycket information. Vad är det för fysiska krav som ställs på en logistiksoldat? Är det möjligt att efter 11 månader söka till en annan befattning eller måste man göra om utbildningen då?
 10. Missnöjd med befattning

  Hej! Jag var och mönstrade idag och blev inskriven som logistiksoldat (GB) på A9 i Boden. Såhär i efterhand är jag lite missnöjd då det inte verkar vara en fysisk krävande befattning, är det någon som har mer information om vad en logistiksoldat gör, och hur mycket fysiskt det är? Jag sa till han jag pratade med att det verkade roligt att bli sjukvårdssoldat och då tyckte han att logistik passade, men känner mig tveksam.. Finns det någon chans att ändra befattning? Eller kan man göra det efter påbörjad utbildning? tacksam för svar!
 11. Mönstring

  Jag tror att det skulle passa mig, jag gillar fysiska utmaningar (och psykiska) och att verkligen testa gränsen. Sedan tror jag det skulle vara en bra/nyttig erfarenhet. Börjar bli nervös inför mönstringen. Är mest nervös inför cyklingen, någon som har gjort cykeltestet som kan förklara lite? Har läst att det anpassar sig till sin vikt. Hur bra kondition krävs egentligen för en 7:a? Jag skulle säga att jag är vältränad men har inte tränat så mycket kondition det senaste året.. väger ungefär 63/64kg
 12. Mönstring

  Funderar på kustjägare men har inte riktigt bestämt mig än. Tror jag iallafall ska satsa på att rikta in mig på sjukvård. är det någon som är jägarsoldat här eller bara vet lite om det som vill dela med sig lite?
 13. Hej! Tycker det är kul att läsa detta, ska själv mönstra om ungefär en månad. Är det så att man behöver få minst en 7:a på alla tester för att kunna göra kompletterande test till jägare? Vad betyder en 7:a på Isokai, hur mycket Newton drar man då?
 14. Mönstring

  Hej allihopa! Nu är det såhär att jag ska mönstra om ungefär en månad och jag undrar lite om vad som krävs för att bli jägarsoldat. Jag har hört att man ska få minst en 7:a på alla tester? Hur mycket ungefär ska man ta i t.ex. marklyft för att det ska motsvara en 7:a? Vet att det inte går att jämföra så men på ett ungefär... Min träningsplan ser ut ungefär såhär: 5-6träningar i veckan. fokuserar på ben axlar och rygg och såklart cykling. Tänkte cykla minst två dagar/veckan och sedan resten styrketräning. Kör mycket tungt och få reps. Tankar/åsikter? Tack på förhand för svar!
×