Jump to content

92PER02

Nivå 9
 • Content count

  51
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About 92PER02

 • Rank
  Menig 1kl
 • Birthday 05/31/1992

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Flygvapnet
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  2013
 • Placering/Tjänst
  Säk/MP
 • Övrig militär verksamhet
  Ungdomsutbildning

Recent Profile Visitors

657 profile views
 1. 92PER02

  Det nya Bärssystemet 12

  rucksack 34L verkade jäkligt smutt nån som vet vad det är för användingsområde tänkt för den?
 2. 92PER02

  Stridsväst 2000 (Sv2k)

  Varför jag bär västen högt, är för att jag upplever att västen inte rör på sig då, Samt att det blir lättare in och ur fordon. Jag upplever också att jag får en bättre skjutställning då västen inte nuddar ben eller knän vid Knästående skjutställning. Även i liggande skjutställning upplever jag att den sitter bättre Slutsatsen: Västen rör sig mindre.(flyttar in ens 1cm när jag hoppar/springer) lägre profil. lättare att hitta magasin, eftersom inget flyttar sig . Västens nederkant är ungefär 2cm över naveln.
 3. 92PER02

  Stridsväst 2000 (Sv2k)

  Hej kamrater. Då jag uppdaterat min väst på nytt så kommer här lite bilder. Befattning: Hundförare Min tjänst innebär mkt varierande arbete, fotpatruller,fordonspatruller till marscher med LK100. Därför har jag valt att kitta min väst som en chestrig med spänne på ryggen. stridsvästen sett framifrån. stridsvästen sett från sidan. närbilder på hur jag gjort västen tightare med 3mm bungeecord. totalt: 6 + 1 magasin 2 granater sjukvårdsficka alltmöjligtficka tournique ficka spårlina förvaras i dumpen.
 4. 92PER02

  min stridsväst

  min väst.
 5. 92PER02

  Stridsvästsystem 2012

  rättar in mig i ledet. västen är lånad från någon på ajb om personen tillhör mali01 vetefan. källa: pratat med personen på bilden. btw: någon som vet när vi gss/k i norrland kan tänkas få ut den?
 6. 92PER02

  Stridsväst 2000 (Sv2k)

  tillägg samt endast en Hgr i fickan oavsett ifall det får plats fler.
 7. 92PER02

  Stridsvästsystem 2012

  det är SV12 på bilden. AJB har fått den tilldelad. tjejen här väl lånat pojkvännens mest troligt, pga att hon kan.
 8. 92PER02

  Brist på ordning på förbanden

  känner att jag behöver förtydliga mig. angående mina tidigare inlägg, det är en självklarhet att man ställer upp i en ren uniform på morgon. men kl 1400 då TS kommer förbi är kanske inte uniformen ren längre. dagens soldatvardag är fullproppad (varjefall min befattning) skor putsas fortfarande, uniformer tvättas. det är bra ordning på förbanden. en soldat som precis kommit innanför grindarna efter en övning kommer vara smutsig och tro mig hen kommer vilja tvätta sig, byta uniform så fort det ges möjlighet. jag önskar att jag kunde köpa uniformer och kläder som fick nyttjas. jag önskar att jag kunde få ut en ordentlig vinteruniform. eller bra skidor.
 9. 92PER02

  Brist på ordning på förbanden

  Hur påverkar då dessa "låtsas" befäl ordningen på förbanden? Vad är det som inte fungerar? Fungerar gör det, men saker och ting kan ju alltid bli bättre. Det jag ville förmedla till TS är att idioter finns överallt, och hur länge nymuckade spec off blir kvar på förbandet det återstår att se. för har de taskig attityd så kan de precis som soldaterna få sparken. Om 40 soldater inte tycker om sin chef kommer ju personen ifråga inte vara chef länge. nej men nivån för lägsta acceptabla nivå har nog sänkts. man utför hela tiden arbeten som gör att man blir smutsig, och så länge jag inte får ut kläder så man kan ha en i tvätten och en på sig. så får folk accceptera att min uniform stundtals är lite skitig. vi har större problem i försvaret än att alla ska gå runt i full parad konstant. Det är ju ändå arbetskläder vi har på oss.
 10. 92PER02

  Brist på ordning på förbanden

  Jag tror det mesta grundar sig i, att mer skall hinnas med under kortare tid. du har en pluton Gss/k som förutom sin egna utrustning skall ta han om 2 T plutoners utrustning, för att den inte ska förfalla. vapen skall ständigt inventeras. Mörkerhjälpmedel räknas och hylsor plockas. fordon vårdas samtidigt som plutonen skall utbildas. det saknas befäl osv. vill du ha soldater som ser bra ut kolla på befälen, bär de mössa? ja då bär alla soldater mössa. finns gott om höjdare på diverse regementen, som ser ut som en säckpotatis när de går till matsalen. jag vill hävda om det finns något problem med moral och putts och studs så är det oftast i de högre graderna det ser för jävligt ut. jag tvivlar starkt på att staben tex klarar sina fysprov. vi har numera ett anställt försvar, inga trattbasar finns längre som ansvarar för att lägga fram pennor. Städningen är utlejd mm. sen att de tjänar mer, men gör ett sämre jobb det kan man tänka på... Självklart finns det låsas befäl som gjort sin GMU FOK och spec off och som tror att de är något speciellt. men faktum kvarstår kompetens sitter inte på armen eller kragen, den sitter i huvudet och att folk följer dig är något man förtjänar och det är något dessa snabb officerar kmr märka av. Det finns jävligt putsiga och studsiga Gss/K de jobbar på livbat. Putts och studs det fokuserar man på nån gång då och då, då man ska gå Högvakt.
 11. 92PER02

  Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Ett utomordentligt fordon för uppgiften. Med lämpliga anpassningar. Detta kommer fungera skit bra självklart skulle vi allra helst alla ha galtar med tak skyttar men de pengarna finns inte. Jag tycker att många diskussioner här på forumet bottnar i en vilja i att kunna göra mer än vad man ska. Jag tror mig veta hur mitt förband skulle nyttja närliggande hv-förband och det handlar inte om pansarstrid, nej det tar armen hand om. Det handlar om att ha köttmuren runt viktiga objekt, bränsledepåer, vapendepåer, VCP och staket patrullering. Och det jag vill ha sagt med det här är att det är dags att förstå uppgiften, dagen då HV möter tungt motstånd så är kriget redan förlorat för att fienden redan har slagit våra tunga förband och rullar in på bana Helge men fram tills dess är den huvudsakliga fienden sabotageförband SF mm och då handlar det om att ha personal på plats för att slå, hindra, störa grupp till omgångs storlek. Därför bedömer jag PB8 som ett mycket bra fordon för uppgiften och skulle antagligen fungera för säkerhetsförbanden också. Ni har fina nya fordon va glad för det själv kör man en sprint som har varit med sen Kosovo (som fungerar 20 mil innan den ska in på verkstad igen.) det är tur vi har HV annars skulle vi aldrig kunna skydda en flygplats.
 12. 92PER02

  Nya Bandvagn 410 ( BvS 10 Mk2 )

  angående hurvida hv ska ha splitterskydd kan ju nämnas att inte ett enda fordon i flygvapnet har det inte ens markstridsförbanden. ser hellre att tex flygvapnets lastbilar får splitterskydd och säk än HV. vist vore det nice med splitterskydd till alla men vi måste vara realistiska och se att pengarna finns inte.
 13. 92PER02

  Stridsväst 2000 (Sv2k)

  jag har fått min tilldelad från förråddet, men annars lär väl snigel ha någon identiskt produkt..
 14. 92PER02

  Stridsväst 2000 (Sv2k)

  Tänkte det var dags för mig att visa min rig. min befattning är Hundförare. från vänster: (framifrån) Flerbruksficka stor (Hundleksak,munkorg,vatten,spork) Fällkniven F1 Snigel enkelmagasin ficka med en snigel multificka 2 (multitool)utanpå Snigel enkelmagasin ficka Snigel enkelmagasin ficka med en snigel multificka 3 Long (TQ) utanpå Snigel enkelmagasin ficka med en Granatficka utanpå Snigel enkelmagasin ficka med en Granatficka utanpå Flerbruksficka liten (vapenvård, pannlampa, överlevnads ask,extra koppel, maskeringsfärg,myggmedel) Snigel flerbruksficka small (sjukvårdsmateriel) Snigeldumpficka med blixtlås (spårlina+sele och vattenskål) Har även en carbinhake för handskar och koppel mellan granatfickan och TQ bär den högt på bröstet och har funkat riktigt bra. ber om ursäkt för den kass upplösningen ber mod om hjälp att krympa mina kassa bilder alt ta bort dem efter som jag inte förstår mig på detta.
 15. 92PER02

  Stridsväst 08 - detaljer och bilder

  okej det var ju synd, har det blivit nya leveransdatum också? 2016? eller kommer det till hösten?
×