Jump to content

Grenadier

Nivå 8
 • Content count

  412
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  3

Grenadier last won the day on August 17 2013

Grenadier had the most liked content!

Community Reputation

28 Excellent

About Grenadier

 • Rank
  Korpral
 • Birthday 08/23/1979

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  Östergötland
 • Intressen
  Film<br /><br />
  Spel<br /><br />
  Hemvärnet<br /><br />
  Mc<br /><br />
  Bågskytte

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Ingenjör
 • Utlandstjänst
  Ja
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  GrpC Amröj ING2 99/00
 • Placering/Tjänst
  Fältarbete/Amröj
 • Övrig militär verksamhet
  KS04 2001; AmröjsoldatHalmstad Hv.Komp 2006-2008; GruppchefHalmstad Insatskompani 2009 - 2010 ; Gruppchef301:e Insatskompaniet 2011 - ; Gruppchef

Recent Profile Visitors

360 profile views
 1. Grenadier

  Veteranstöd - Har du dödat någon?

  Besök sidan och lyssna på svenska veteraners historier. “Har du dödat någon?” är en pågående videoproduktion där svenska krigsveteraner får chans att berätta om deras upplevelser både under sin mission men även under hemkomsten. Utgivare: Vi är en projektgrupp ifrån Linköpings universitet Facebook: https://www.facebook.com/hardudodatnagon/ Instagram: https://www.instagram.com/hardudodatnagon/ Youtube: https://www.youtube.com/channel/UC374ACFKl1_SmdHd3WBdYnw
 2. Hej på er. En kompis till mig jobbar med ett projekt de döpt till "Har du dödat någon". De intervjuar veteraner om deras tid innan, under och efter missionen i syfte att visa på hur veteraner tas om hand när de kommer hem igen. De har haft svårt att hitta kvinnliga veteraner som vill sitta framför kameran, så nu frågar jag här. Om ni kan eller känner någon som kan ställa upp på en bandad intervju på Campus Norrköping senast tisdag kväll så pma mig. Projektet finns Facebook om ni vill se hur upplägget ser ut.
 3. Grenadier

  Vad skulle en Nordöst-pakt innebära?

  Vi bordar M/S Fiktion och seglar ut på havet Fantasia. Sverige och Finland bestämmer sig efter noga övervägande för att inleda en militärallians med Ryssland istället för NATO. Vilka politiska, militära och ekonomiska effekter tror ni att detta skulle få?
 4. Grenadier

  MARKUS

  Om jag fattat det hela rätt så har ryssarna Ratnik, fransmännen Félin, tyskarna har Gladius och britterna FIST, men MARKUS hittar jag inte ett pip om sedan flera år tillbaka. Någon som vet vad som hände med det svenska projektet?
 5. I skogen är nog risken störst att du får en hylsa från grannen i ansiktet. I bebyggelse studsar hylsorna gärna mot väggar. Har själv tagit en egen hylsa rätt i plytet när jag suttit och kampat i en byggnad. Jag hade gärna sett att man skruvar loss pungen och bara kör med metalldelen så att hylsorna trillar rakt ner.
 6. Grenadier

  Söker feedback ang. långfilm

  Kollade på teasern, vart kan jag skicka pengarna?
 7. Grenadier

  Blogg Pärlkastaren - Ibland saknar jag kriget

  ...och där hittade jag texten. Pärlkastaren heter bloggen och Ibland saknar jag kriget heter inlägget. http://parlkastaren.com/2015/05/21/ibland-saknar-jag-kriget/
 8. Vänder mig till er då mina egna sökningar på the internetz kammat noll. För ett tag sen flimrade en text förbi i mitt flöde på fejan som jag tyckte var mycket bra, men innan jag hann gilla eller på annat sätt notera texten var den försvunnen i ett träsk med gulliga kattungar, barnkläder till salu och tips om artiklar om militära prylar. Texten beskrev känslan av att sakna det militära livet och hur det civila jobbet och livet kändes lite tomt. Är det någon som känner igen detta och kan tipsa om var jag hittar texten?
 9. Grenadier

  "Kalashnikov" ADS för eldgivning under vattnet

  Intressant är ju att det står i artikeln att man har en ammunition för under vatten och en för landbacken. Gäller att man gissar rätt om var man får sammanstöt då.
 10. "Ryska Kalashnikovgruppen visar på vapenmässan Idex-2015 automatkarbinen ADS, som kan skjuta både på land och under vatten." http://www.nyteknik.se/nyheter/innovation/forskning_utveckling/article3881597.ece Varför skulle man vilja skjuta AK under vattnet? Jag kommer bara att tänka på följande filmsekvens när jag hör detta...
 11. Grenadier

  Framtidens eldhandvapen för FM

  Inget nytt på Ak6-fronten?
 12. Grenadier

  Avreageringstråden

  Polisanmäl. Spara eventuella samtalslistor och elektroniska textmeddelanden. Det är på gång. Men att det skall behövas över huvud taget... och allt pga pojklagshockey. Suck.
 13. Grenadier

  Avreageringstråden

  Personer som inte kan bete sig som civiliserade människor. Hur kan man tycka att det är en bra idé att börja hota en barnfamilj med att man ska elda upp deras hus och knäcka deras barn. Allt för att personen inte kan hantera ett majoritetsbeslut och hittar en syndabock att rikta all aggression mot. Var är alla HA-kontakter i Stockholm när man behöver dem? >(
 14. Sea-Gripen, är det den som skall byggas på Kockums?
 15. Grenadier

  Framtidens eldhandvapen för FM

  Så utredningen fastslår alltså inte vilket vapen som blir ak6, utan bara när det behöver införas. Då är frågan när det bestäms vilket vapen som skall köpas?
×