Jump to content

Tony 35E

Nivå 8
 • Content count

  268
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  4

Tony 35E last won the day on February 5

Tony 35E had the most liked content!

Community Reputation

34 Excellent

1 Follower

About Tony 35E

 • Rank
  Vicekorpral

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  Washington D.C.

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Infanteriet/mek
 • Utlandstjänst
  Ja
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  Cykelskytte/P7, Infanteri/Amerikanska Armen
 • Placering/Tjänst
  Skytte/Skydd
 • Övrig militär verksamhet
  Jag gjorde värnplikten som cykleskytte grupp befäl på P7 (när dom hade enheter i Ystad). Efter det så immigrerade jag till USA och tillbringade 26 år i Amerikanska Armén.

Recent Profile Visitors

996 profile views
 1. Tony 35E

  Framtidens eldhandvapen för FM

  Ja, jag hade AK4an som skyttesoldat i P7, och M16 som infanterist i USA, och personligen tyckte jag MYCKET bättre om AK4an. Enda nackdelen var att den var tyngre, men inte så mycket att jag inte hellre vilje ha den.
 2. Tony 35E

  Nordkorea

  http://m.yna.co.kr/mob2/en/contents_en.jsp?cid=AEN20170810000600315&site=0200000000&mobile
 3. Tony 35E

  Framtidens eldhandvapen för FM

  http://taskandpurpose.com/army-officially-launches-competition-new-7-62mm-combat-rifle/
 4. Tony 35E

  Biverkningar av malariamedicinen Lariam

  http://www.nydailynews.com/news/national/army-sergeant-claims-malaria-drug-fueled-massacre-16-afghans-article-1.3396481
 5. Tony 35E

  Nordkorea

  http://time.com/4893717/pentagon-james-mattis-north-korea-warning/
 6. Ja, du och jag håller helt överens. Alla i landet borde ha en hund i jakten (dog in the hunt) eller skin i spelet (skin in the game). Hur många det är varje år spelar ingen roll, så länge som det är samtliga. Inga undantag. Jag inser att det blir alldeles för dyrt, så det kommer aldrig att hända, men ideellt så borde det vara så.
 7. Varfor ar folkforankringen mytisk? Tror du verkligen att folk kanner likadant om forsvar och krig vare sig de kanner nagon I forsvarsmakten eller inte? Vad ar en av orsakerna till att Frankrike har Framlingslegionen? Det ar for att de ar alla utlanningar (teoretiskt satt atminstone). For manga ar sedan laste jag en bok av Bengt Korch. Den heter Skjuta eller do. Han var i Dien Bien Phu med legionen. Nar skadade legionarer blev evakuerade till ett lasarett sa sade en fransk sjukskoterska "Bra, det ar inga av vara pojkar". Varfor kunde hon kanna sa? Helt klart for att legionen inte var forankrad i det franska folket. I USA har 1% gjort militartjanst. Det betyder ju att en otrolig massa amerikanare inte kanner nagon som ar i militaren. Jag vet inte har siffrorna ser ut i Sverige, men jag kan inte tanka mig att de ar mycket battre. Mina tre aldsta barn varvade sig i armen. Av de sa akte en till Irak och en till Afghanistan. Vem tror du ar mer bekymrad over krig? Jag? Eller nagon som inte kanner en enda soldat? Min son som akte till Irak sprangdes upp av en IED i Baqubah Irak pa min fodelsedag i 2007. Han lever fortfarande, men han saknar sina fotter. Han var 19 and det hande. Vem tror du ar mer bekymrad over krig? Jag? Eller nagon som inte kanner en enda soldat? Hur manga behovs det? Alla. Nar jag gjorde lumpen sa gjorde alla man det. Det fanns val nagra undantag, men mycket fa. Det fanns nog ingen i Sverige som inte personligen kande nagon som skulle vara soldat om ett krig brot ut. Andra Varldskriget. Nastan alla i hela varlden kande nagon personligen som skulle vara tvungen att slass. Sa att kalla folkforankringen "mythos" ar ju helt lojligt. Jag har sagt forut, det kommer att beslutas med pengar. En full varnplikt ar alldeles for dry, men beratta inte for mig Hur mytiskt det ar att involvera hela befolkningen i landets forsvar. Det har gjorts forut, och det fungerar. Om du vet att det ar dina barn som kommer att do eller komma hem utan fotter, da kommer du att titta pa forsvaret pa ett helt nytt satt.
 8. Jag haller helt med dig om att varnplikten binder befolkningen till forsvaret, sa att det inte blir nagot som andra folk tar hand om. Men nar du sager att "krig förs på annat sätt idag än för 30 år sedan" sa tycker jag att du har helt fel. Helt klart sa har vi verktyg idag som de (vi, eftersom jag var i militaren 30 ar sedan) inte hade pa den tiden. Men krig ar fortfarande en 19 arig kille som star nagonstans med ett gevar och sager "jag ager den har marken". Allt som resten av oss gor ar att hjalpa honom gora det. Det kommer vi aldrig ivag fran.
 9. Jag har alltid haft svart att forsta vad elit ar i militaren. I mina ogon sa betyder elit att man ar den basta pa nagot. Atminstone sa ar man en av de basta. Sa nar man pratar om elitforband, sa ar det fel (tycker jag) att saga att jagare ar mer elit an artilleri. De gor ju inte alls samma sak. Sa ett artilleri forband borde kunna vara eliten i vad de gor. Eller raknas det bara vem som kan gora mest armhavningar o dyl?
 10. Tony 35E

  "MÖP:ar göres icke besvär"

  Om nagot sadant hander under grundutbildningen sa kallar drillsergeanterna dig for "hero" eller "combat". I militaren sa ar det en ganska rejal forolampning. Och sedan far de dig mycket kvickt att angra att du sade nagot. Jag har aldrig hort om ett uttryck i USA som ar liknande MOP.
 11. Tony 35E

  Kvinnliga veteraner i Östergötland sökes

  Om blågul vill ta bort min kommentar för att den är off topic, sa förstår jag det. Men jag måste fråga, "Har du dödat någon?", vad för något hemskt projektnamn är det? Jag tror inte jag känner en enda veteran, kvinna eller man, som skulle delta i det projektet frivilligt. Till att börja med så låter det inte professionellt. Men viktigare än så, de som har dödat någon kommer inte att vara intresserade i att prata med någon som inte har bättre förstånd än att nämna sitt projekt något så okänsligt. Kom ihåg att det är riktiga människor som har upplevt mycket svåra saker. För de som inte har dödat någon, då ser ju titeln ut som om deras erfarenheter inte räknas som tillräckligt "dåliga". Jag vet att de som följer SOLDF har många olika erfarenheter och bakgrunder. Jag har aldrig sagt att äran är i tjänsten (the honor is in the service). Med andra ord, det viktigaste är inte VAD du gör, men HUR Du gör det. Men fråga ALDRIG en krigsveteran (combat veteran) om han/hon har dödat någon. När ni känner varandra tillräckligt bra sa kommer nog de erfarenheterna ut sa småningom. Och inget "projekt" kommer att få någon att bli ivrig att tala om det med för dem obekanta folk.
 12. Tony 35E

  Hjälm som stoppar AK47

  Det verkar som om det företaget inte existerar längre. Men den hjälmen "uppfanns" av ett företag som heter Decipherst. Nu verkar det som om vad Decipherst brukade göra hanteras av ett företag som heter M9 USA. Alla de företagen startades av de samma två killar, Brace Barber och Jamin Micarelli. http://www.army.mil/article/23192/fort-lewis-soldiers-celebrate-234-years-of-army-history/ http://www.m9usa.com/index.html Problemet är ju att det är ju nästan omöjligt att undvika TBI (hjärnskakning) oavsett av vad du har på huvudet. Man kan ju göra en hjälm som man kan slå med en slägga, men din nacke är ju inte tillräckligt stark för att undvika TBI. Det finns väldigt många sanna historier om soldater som tog en AK kula på hjälmen och överlevde (en stackare från 82nd hade det hända två olika gånger). Helt klart är TBI bättre än en kula i huvudet, men det är förklaringen varför militären (åtminstone i USA), inte hoppar så kvickt på nya sådana material.
 13. Tony 35E

  Boktips - MÖPENS BOKLISTA

  "Tonight we die as men". Den handlar om 3/506 PIR. Band of Brothers handlade om 2/506 PIR.
 14. Så försvarsmakten har inte deras egen lag (typ UCMJ), men är "bara" ansvarig för samma lagar som alla andra svenskar? Hur fungerar det med att få soldater att följa uniforms regler och dylikt?
 15. Jag är ledsen att vi inte kan ge tummar upp eller "like" kommentarer längre, jag skulle ha gjort det med den här kommentaren.
×