Jump to content

Recommended Posts

Hej,

Har några frågor angående GU med inriktning närskydd hos TrängR.

 

1. Hur fungerar en närskyddstropp på ett logistikkompani? (Söker lite mer information än vad som står på försvarsmaktens hemsida)

 

2. Vad kan jag förvänta mig när jag väljer denna inriktning, är det ungefär som flygbassäk fast här skyddar jag logistiken istället för flygplan?

 

3. Vet ni ungefär vilka krav som krävs hos rekryteringsmyndigheten när det gäller cykling och isokaien?

 

4. Sista frågan, med närskydds inriktningen, är det samma sak som eskortpluton eller är det en annan pluton som man får söka sig till efter GU?

 

Vänligen Anton

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Kan bara hänvisa dig till var du kan få svar på iallafall fråga nummer tre: maila rekryteringsmyndigheten, de svarade så fint på min fråga antagningskrav men för en annan tjänst.

 

Sen har försvarsmakten en chattfunktion under dagtid på deras hemsida, de kanske kan ge en liiiite djupare bild av befattningen. Men det är ju FM som skriver då så allting kommer säkert låta helt underbart.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Yes, får väl kolla med rekryteringsmyndigheten gällande fråga tre.

Haha ja att de förskönar en tjänst är inget nytt, men med ett källkritiskt öga så går det nog :p

Tack för svaret ändå

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
 • Similar Content

  • By Soffnisse
   Behöver hjälp att välja mellan P4 och P7. Kommer söka GU som skyttesoldat och undrar vad skillnaden är på dessa förutom det geografiska.
  • By N3K
   Hej SoldF!
   Jag ska i september påbörja min GMU med befattningsutbildning efter de, inriktning Mekaniserad spaning på P7.
    
   Jag har sökt och letat men finner väldigt lite info angående spaning och vad den befattningen innebär, ännu mindre Mekaniserad spanare. Jag undrar även vad jag kan förvänta mig, både under utbildningen och fortsätta möjligheter efter mina första 9 månader.
    
   Den lilla informationen jag har lyckats få tag på, har gett min en bra känsla men man kan aldrig förbereda sig för mycket. Telekrigdsoldat lockar mig ganska mycket också, så om någon här har en inblick, egen erfarenhet eller bara vet något om de två befattningarna, så tar jag gärna del av de.
    
   Tack på förhand
   N3K
  • By Antoninngul
   Tjena,
    
   Tänkte bara kolla ifall det fanns några fler här som ska börja sin GU nu i juli, närmare bestämt den 24/7 i Karlsborg på K3.
   Jag börjar som sjukvårdssoldat och GB, men har egentligen ingen aning om vad det innebär. 
   Det vore en kul grej ifall det skulle vara fler som började som skrev här, så man har lite koll om vilka man kommer möta och hur GU på K3 faktiskt fungerar. 
    
   Ses.
  • By Gunnar granat
   Som rubriken lyder, hur ser ni på soldater med endast gmu i ryggen! Är de ivägen eller är de lika kompetenta som alla andra med lite utbildning? 
    
   Klarar de av att bli mer än skytte soldater? 
    
   Förstår att detta är individuellt men rent generellt? 
    
   //GG
  • By Narva
   Hej på er!

   Om några dagar bär det av till mönstring och man känner hur stressen börjar ta form. Egentligen var planen att jag skulle mönstra i maj. Således hade jag haft ganska gott om tid för att träna upp den fysiska förmågan inför testerna. Nu kände jag mig dock tvungen att omboka testerna för att ens ha en chans att komma in. Detta på grund av att det är först till kvarn som gäller för befattningarna.
    
   Jag har kört ganska all-round, nyss avklarat GU-F och givetvis en del spinning. Jag vill dock påstå att det inte alls är så mycket som jag i min värld föreställer mig att man ska ha.
   Till kroppen är jag ganska smal och lång, har inte någon superbra råstyrka att tala om. 

   Befattningen jag har sökt har inte jättehöga krav har jag förstått men som sagt, ändå galet nervöst. 

   Någon som har lite idéer kring vad som "typ" krävs för att klara nedanstående. Om man skulle jämföra det med ett spinningpass eller antal kilo i marklyft?

   4 av 9 på cykeln
   3 av 9 på Isokai
    
   /Narva
×