Jump to content
Sign in to follow this  
Engmar

p7, spaningssoldat

Recommended Posts

Hallå där! Har blivit antagen som spaningssoldat i p7 hos skånska pansarregementet. Även om jag är otroligt motiverad och förväntansfyld så har jag här några frågor jag hoppas kunna få besvarade:

 

1. Vad har P7 för rykte om sig? Är det en bra utbildningsplats för sin framtida karriär inom FM. Hört och läst mycket om andra förband men det är relativt tyst om P7..

 

2. Ska tjänstgöra som spaningssoldat i mekaniserad bataljon efter utbildningen. Är detta ett fysiskt krävande jobb som FM påstår? Är det en tjänst där man får ligga ute i några dagar på o-plats o.sv..

 

3. Finns det någon här som har erfarenheten av att ha bytt förband. Låt säga att den bytt från en vanlig tjänst mot en jägartjänst och kan berätta hur det gått till?

 

Jag har nämligen haft som mål otroligt länge att ta mig in hos jägarna på K3. Men efter att ha sökt två gånger utan att nå rätt nivå på intelligenstestet(Resten i topp) så känner jag att jag först och främst vill få in en fot i FM och arbeta där. Så får jag i ett senare skede försöka söka mig mot detta mål(om jag nu inte stormtrivs som spanare).

 

Vore otroligt tacksam för svar från alla förhoppningsvis framtida kollegor!

 

MVH// Engmar

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Hallå, eftersom ingen svarat kan jag ta en del i alla fall.

 

1. Kan inte uttala mig då jag inte har någon erfarenhet därifrån.

 

2. Spaningssoldat är generellt en utmanande befattning både fysiskt och psykiskt, räkna med att vara i fält en hel del med både fast och rörlig spaning. Den är enligt min högst personliga åsikt en av dom roligaste befattningarna i FM.

 

3. Om du vill till 31. eller 32. bat på K3 är processen sån att du söker en annonserad tjänst, blir du kallad åker du dit på tester i några dagar och sen får du besked om du blivit antagen eller inte. Beroende på din tidigare utbildningsnivå och erfarenhet bestäms hur mycket utbildning du behöver innan du hamnar på skvadron.

All erfarenhet som spaning kommer att underlätta för dig men du måste fortfarande förtjäna din plats oavsett var du kommer ifrån men det finns en hel del från andra förband där. Sen kan det vara bra att veta att dom två bataljonerna på K3 har olika inriktning.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Sign in to follow this   • Similar Content

  • Guest faebo_tarzan
   By Guest faebo_tarzan
   Hejsan,
   jag har fått befattningen Spaningssoldat, FK900, och skall rycka in på P4 nu i augusti 2004. Jag har läst de flesta inläggen ang. tjänsten och den verkar rolig och passande. Jag har några frågor som jag gärna skulle vilja ha besvarande.
    
   Om jag skulle vilja fortsätta inom armén, är det möjligt med tanke på att jag blev just 'soldat', och inte plutonchef eller nåt sånt. Jag kan tillägga att jag på mönstringen hade tjänstbarhet A, och fyllde kraven till chefsbefattning.
   Just det att jag bara ligger inne 7.5 månader tycker jag är lite för kort.
    
   Hur tas dom olika befattningarna ut? Är det dom som är bäst på sina områden som får sina befattningar eller är det slumpvis?
    
   Gör spaningssoldater nån sorts prov, baskerprov?
    
   Sen undrar jag också hur många spaningsoldater det utbildas per år?
    
   Sen den stora frågan är hur hård utbildningen egentligen är, behöver man verkligen köra samma hårdträning som KJ, FJ innan inryck? Om utbildningen akn liknas vid en jägartjänst, borde inte vi också få t.ex kängor att gå in i också?
    
   Tacksam för svar
   MVH Richard
  • By Thoreau
   Hej!
    
   Efter min mönstring har jag blivit preliminärt inskriven som spaningssoldat på I19 i Boden.
    
   Det jag är nyfiken på är hur livet som värnpliktig är i Boden? Är det någon som har genomfört värnplikt eller liknande på denna befattning och plats som kan berätta om deras erfarenhet?
    
   Tack så mycket.
  • By Soffnisse
   Behöver hjälp att välja mellan P4 och P7. Kommer söka GU som skyttesoldat och undrar vad skillnaden är på dessa förutom det geografiska.
  • By Draupner
   Påbörjar snart min anställning på P7 men har ett mindre problem då jag har en hund. Finns det någon möjlighet att hålla hund på regementet i rastgård motsvarande avsedd för civila hundar eller kommer det vara så att jag kommer få lösa problemet på annat sätt?
    
   Vidare kan ni gärna dela med er av hur ni eller andra officerare/soldater har löst jobbet på regementet och passningen av hunden. Söker främst svar från personer med erfarenhet av P7 men övriga lösningar från andra regementen är givetvis välkomna. Ligger tråden fel ber jag er att flytta den.
×
×
 • Create New...