Jump to content

Spanings soldat krävande uppgift


Guest Recone one specialist

Recommended Posts

Guest Recone one specialist

Jag varit riktig spansold gamla skolan 1985.För er som vill ansöka.betänk detta.Är du fysiskt och psykiskt stark.har du hög motivation och sammarbets förmåga.kan du ligga i knäppetält flera dygn och få lite sömn och mat samt hålla modet uppe i svåra förhållanden.50 kg ryggsäck och sovsäck samt utrustning.3 mil inne i fi land.och ej röja gruppen.vinter som sommar.Det kräver vilja och seghet.Tack för ordet.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You are posting as a guest. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL. • Similar Content

  • Guest faebo_tarzan
   By Guest faebo_tarzan
   Hejsan,
   jag har fått befattningen Spaningssoldat, FK900, och skall rycka in på P4 nu i augusti 2004. Jag har läst de flesta inläggen ang. tjänsten och den verkar rolig och passande. Jag har några frågor som jag gärna skulle vilja ha besvarande.
    
   Om jag skulle vilja fortsätta inom armén, är det möjligt med tanke på att jag blev just 'soldat', och inte plutonchef eller nåt sånt. Jag kan tillägga att jag på mönstringen hade tjänstbarhet A, och fyllde kraven till chefsbefattning.
   Just det att jag bara ligger inne 7.5 månader tycker jag är lite för kort.
    
   Hur tas dom olika befattningarna ut? Är det dom som är bäst på sina områden som får sina befattningar eller är det slumpvis?
    
   Gör spaningssoldater nån sorts prov, baskerprov?
    
   Sen undrar jag också hur många spaningsoldater det utbildas per år?
    
   Sen den stora frågan är hur hård utbildningen egentligen är, behöver man verkligen köra samma hårdträning som KJ, FJ innan inryck? Om utbildningen akn liknas vid en jägartjänst, borde inte vi också få t.ex kängor att gå in i också?
    
   Tacksam för svar
   MVH Richard
  • By Thoreau
   Hej!
    
   Efter min mönstring har jag blivit preliminärt inskriven som spaningssoldat på I19 i Boden.
    
   Det jag är nyfiken på är hur livet som värnpliktig är i Boden? Är det någon som har genomfört värnplikt eller liknande på denna befattning och plats som kan berätta om deras erfarenhet?
    
   Tack så mycket.
  • By Engmar
   Hallå där! Har blivit antagen som spaningssoldat i p7 hos skånska pansarregementet. Även om jag är otroligt motiverad och förväntansfyld så har jag här några frågor jag hoppas kunna få besvarade:
    
   1. Vad har P7 för rykte om sig? Är det en bra utbildningsplats för sin framtida karriär inom FM. Hört och läst mycket om andra förband men det är relativt tyst om P7..
    
   2. Ska tjänstgöra som spaningssoldat i mekaniserad bataljon efter utbildningen. Är detta ett fysiskt krävande jobb som FM påstår? Är det en tjänst där man får ligga ute i några dagar på o-plats o.sv..
    
   3. Finns det någon här som har erfarenheten av att ha bytt förband. Låt säga att den bytt från en vanlig tjänst mot en jägartjänst och kan berätta hur det gått till?
    
   Jag har nämligen haft som mål otroligt länge att ta mig in hos jägarna på K3. Men efter att ha sökt två gånger utan att nå rätt nivå på intelligenstestet(Resten i topp) så känner jag att jag först och främst vill få in en fot i FM och arbeta där. Så får jag i ett senare skede försöka söka mig mot detta mål(om jag nu inte stormtrivs som spanare).
    
   Vore otroligt tacksam för svar från alla förhoppningsvis framtida kollegor!
    
   MVH// Engmar
    
    
×
×
 • Create New...