Jump to content

Mindre glad överraskning.


Recommended Posts

Tror krysspejl refererade till en artikel om att Statens Pensionsverk glömt (!) fakturera försvaret för förtidsavgångarna under de senaste ~fem åren...

Om sant är det ganska mycket (obudgeterade) pengar det rör sig om.

Hittar dock inte artikeln idag så det skulle kunna vara en anka.

Är det bara jag som får upp en tom sida?
Samma här, det var kanske det som var "Mindre glad överraskning."????
Link to comment
Share on other sites

Jag var inne och läste på den tidigare i morse, så den har funnits.

 

Har suttit och Googlat på lite olika varianter av "pension", men den verkar inte vara cachad, någon skärmdump hittar jag inte.

Link to comment
Share on other sites

Försvarsmakten har helt överraskande fått en räkning på över en halv miljard kronor. Det är pensionsavgifter för officerare som gått med förtida pension under åren 2000 - 2004 som nu belastas Försvarsmakten.

 

- Det känns märkligt att få en räkning upp till fem år i efterskott. Vi har dessutom inte längre någon möjlighet att begära anslagskompensation för den här kostnaden. Något vi skulle ha haft om vi fått veta om det i tid, säger Försvarsmaktens ekonomidirektör Lars Eriksson.

 

Det är Statens Pensionsverk, SPV, som har missat att fakturera kostnaden. Då det i december 2005 blev känt att Försvarsmaktens skulle debiteras kostnaden så har Försvarsdepartementet försökt att lindra konsekvenserna för Försvarsmakten.

 

Resultatet av förhandlingarna med Finansdepartementet är att Försvarsmakten får högst fem år på sig att betala beloppet som angivits, med vissa reservationer, till 541 miljoner kronor.

 

Regeringen fattar beslut om avbetalningsplanen idag, torsdag. Utgifterna kommer att belastas den ordinarie förbandsverksamheten.

 

- Beslutet kommer inte medföra några direkta åtgärder för pågående verksamhet innevarande år eller den planerade för 2007, förutsatt att Försvarsmakten får disponera sitt anslagssparande inom anslaget Förbandsverksamhet. Konsekvenserna från och med 2008 går inte att förutsäga ännu då vi inte är klara med vårt budgetunderlag, säger chefen för förbandsverksamheten, generalmajor Jan Salestrand.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...