Jump to content

C-J B

Nivå 9
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

About C-J B

  • Birthday 05/19/1988

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Kön
    Man
  • Placering
    Stockholm

Previous Fields

  • Grundutbildad inom
    Artilleriet
  • Utlandstjänst
    Nej, men vill/tänker söka
  • Detaljer Grundutbildning
    Gjorde militär grundutbildning som vädersonderingsoperatör/signalist på Sensorledningspluton som låg på Sensorkompaniet på A9 i Boden.
  • Placering/Tjänst
    Ledning/Samband

C-J B's Achievements

Nyinryckt

Nyinryckt (2/18)

0

Reputation

  1. Ok, kanske var lite luddig. Läkare utan gränser är intressant, men det är soldatlivet som jag först och främst är intresserad av och då fältlivet, inte vara instängd på någon camp. Ett av de bästa sätten att öka sitt värde när man söker är att ha någon slags specialkompetens har jag hört och då jag funderat på sjuksköterska skulle det vara intressant om man kunde få jobba som det i grönkläder. Vet att många sjuksköterskor jobbar på staber och trosskompanier, men jag har även sett sjuksköterskeplatser på MOTteam och skyttegrupper och även en på en spaningsgrupp i och med NBG 11. Är därför intresserad av att veta om det kommer att bli liknande tjänster för sjuksköterskor i och med yreksförsvaret eller om de kommer att bli sjukvårdartjänster istället. Just det där med att hjälpa locals med bland anntat sjukvård är för att jag tror att det är en del av lösningen att på lång sikt göra t.ex. Afghanistan till ett stabilare land
  2. Jag undrar om det är någon som vet hur det kommer bli med sjuksköterskor i och med det nya systemet. Kommer FM att anställa färdigutbildade civila sjuksköterskor eller kommer de att knåpa ihop en egen utbildning (vet att det inte är så troligt). Vill gärna arbeta mycket ute i fält och hjälpa till med hearts and mind när det går, helst på någon slags skyttegrupp och vara anställd som sjuksköterska och inte sjukvårdare. Eller kommer det bli att man bara anställer sjuksköterskor innan man åker ut på mission? Är inte utbildad sjuksköterska, men det är tänkt att jag ska börja studera till det så jag har en lång resväg framför mig och mycket kan ändras inom FM fram till dess.
  3. Det där med att du tycker det är svårare att komma till skott snabbt med rödpunktsikte är nog en vanesak. Som all materiel så måste man öva så det sitter i ryggmärgen, någon som är van med rödpunkt tycker förmodligen att det är svårare med öppna riktmedel. Just den Aimpoint som försvarsmakten använder är väl rätt bra (förutom batteriluckan som kan vara i vägen), men som det sagts tidigare i tråden så är den väl inte optimal för ksp på grund av att den inte är konstruerad för det.
  4. Är relativt nöjd, men skulle vilja ha hylsa för gradbetäckning på FU90 precis som på 90Lätt, kardborre på höger och vänster ärm och ett nytt regnställ (eller en helt ny uniform i gortex).
  5. Åkej, jag har inte sett de nya mynningsskydden (ännu) Under min GU, 93-94 utbildades vi dels på att inte ha pipan i munnen samt att inte slå den i ansiktet.... ;) Jag har inte riktigt greppat behovet av mynningsskydd, men samtidigt om man kan rädda någons tänder så... När jag gjorde lumpen så fick vi framförallt lära oss att använda mynningsskydd för att inte få skit i pipan och det har räddat mig ifrån att få en snöfylld pipa många gånger. Vi fick även se några bilder på ordentliga mun/tandskador så visst kan man rädda en del tänder (förutom på min pluton där folk hellre använde axelstödet i sina incidenter).
  6. Har precis läst igenom hela tråden, inklusive den om vagnchefens roll, och har egentligen inte blivit klokare på vilken av plattformarna som är bäst. Det jag har lärt mig är att något skumt med själva upphandlingen har hänt och att det borde bli en grundligare utrdening i denna affär. Så som jag förstått det så är AMVs stora fördel att den är beprövad, något som SEP tyvärr inte har och kanske aldrig kommer att bli.
  7. Jag vill inte på något som helst sätt undervärdera den amerikanska soldatens insats och visst är han värd uppskatning av försvarsministern, men egentligen gjorde han väl bara det som alla soldater får lära sig, att slänga på sig den viktigaste utrustningen och ut och bekämpa Fi. Skulle bli förvånad om någon valde att byta t-shirt till grön, ta på sig byxorna, på med kängorna, göra en liten fin rosett, etc...
  8. Jag skulle gärna vilja se den filmen och jag uppfattar det som att du, chpapa tycker att den är ganska så välgjord? Skulle man kunna klassa det som en dramdokumentär med tanke på att flera av skådespelarna är exbarnsoldater och filmen försöker visa hur livet kan vara för många av dess "soldater"?
  9. Köpte boxen när den kom ut, väldigt nöjd med mitt köp och redan sett den tre gånger och kan tänka mig att läsa boken bara för att serien är så bra. Gillar konceptet att det är lite som en roadtrip, fem killar i sin bil, reser runt, sjunger och talar om livet. Även intressant att få se en del av irakkrikget som jag inte var så insatt i, och så är det väldigt kul att man känner igen sig från lumpen med alla motsägande ordrar (ingen blev skadad i alla fall) och befäl som skriker på folk som är orakde i fält.
  10. Blir ju för trött när jag ser eftersnack. General Anders Brännström till Maj Britt Theorin när hon har missuppfattat vilken ROE Sverige har: "Utbilda dig, det ska vi gärna ta på oss!" Maj Britt Theorins sura svar på det: "Utbilda mig behöver ni inte göra, jag har 30-40 års av fredsarbete, det har inte DU, så lär mig inte det, för det kan jag!!!" Jag vet inte exakt vilka erfarenheter generalen har, men jag skulle nog säga att han också har 30 års erfarenhet av fredsarbet och liknande och att han faktiskt kan lära henne en del, hon har ju inte ens varit där.
  11. Samma k*rring jag störde mig på, Maj Britt någonting, men vad kunde man vänta sig av en före detta avrustningsambassadör (som jag har för mig att hon var).
  12. Som vanligt så pratades det mycket i mun på varandra och debatten var för kort. Som väntat så ville han Kalle Larsson från Vänstern att alla pengar skulle gå till bistånd och Sverige skulle inte ha någon militär där, sam tidigt som någon gammal tant som hette typ Maj Britt i princip sa att Sten Tolgfors ljög om att det fanns FN-mandatt på insattsen. Undra hur länge det skulle ta innan bistånden fanns i en krigsherres ägo om det inte fanns soldater där? Flera i panelen skulle behöva göra ett studiebesök för att se hur det är där och hur mycket bättre det blivit, men om någon stackars afghan säger att det blivit lugnare och säkrare för honom på grund av ISAF så påstar de väl att han också ljuger!
  13. Vad har Hatch Centurion och Hatch Xtak för nackdelar/fördelar jämfört med varandra? Xformen skyddar den sämre, men är mer flexibel, och ni som har använt den varianten har den stuckit för mycket i ögonen på någon? Vill gärna ha åsikter från folk som har använt båda varianterna, men alla svar är uppskatade!
  14. Är denna skapelse vanligt förekommande? Har stommen m-nummer eftersom den finns med i Säki eller är det bara själva grt delen? Är det några soldater som får utbildning på den i samband med kravallutbildning? OT: Mitt första inlägg och citatet blev helt fel hoppas ni har översende tills jag lärt mig
×
×
  • Create New...