Jump to content

Gelly

Nivå 9
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Kön
    Man

Previous Fields

  • Grundutbildad inom
    Kavalleriet
  • Utlandstjänst
    Nej
  • Detaljer Grundutbildning
    Luftburna bataljonen, K3
  • Placering/Tjänst
    Luftburen

Gelly's Achievements

Menig

Menig (3/18)

0

Reputation

  1. Du skickar en separat ansökan om varje missionsområde, med tre möjliga alternativ i varje ansökan. Två missionsområden => 6 möjliga tjänster att söka. Gäller 3 ansökningar per missionsområde fortfarande? Blir förvirrad med tanke den blå boxen som säger max 3 ansökningar samtidigt som jag inte hittar någon info om att det skulle vara per missionsområde. //Gelly
  2. Nu är jag part i målet men jag försöker ändå. Majoriteten på K3 är proffessionella och ödmjuka killar, men visst finns det nötter. Någon gång har man till och med vart vart tvungen och be folk från andra förband om ursäkt för personer som känner att de måste övertyga världen om jägares förträfflighet. Enligt min uppfattning brukar det vara de sämre soldaterna som uppvisar dessa egenskaper (inte alltid, men oftast). Jag gissar att K3:s förbandsanda är ganska speciell, även om jag inte upplevde den som negativ, snarare lätt komisk. Visst är det "Jägare-hårdast-kärvast-elit" -snack, men på de flesta håll upplever jag att det sägs det med lätt självironi och glimten i ögat (framförallt officerare som inte är kavallerister i grunden). Tydligt är det hursomhelst att den inte är bra för vissa personer och det är tyvärr dessa som övriga lägger märke till. Om de är fler eller färre än förut vet jag inte. Det här är min uppfattning, finns med största säkerhet andra som tycker annorlunda. Slutligen angående jägarbågen: Ja de luftburna får jägarbågen. (kanske möjligen ibland, för vissa, med lite betoning på får, vad vet jag )
  3. 100-110 liter beroende på förband. Du behöver dock inte köpa nån sån bara för att träna. Vilken mindre ryggsäck som helst som är skön och det går i en 30 kg duger gott.
  4. Så har FM förmedlat det tidigare. De kan ha gjort om synen i och med att Försvarsmakten avser att ha anställda soldater. Eller också har någon gjort fel. /K Ok. Hur är (var?) de två specialistgraderna tänkta att användas. Skulle de enbart vara knutna till specifika befattningar eller skulle man även kunna börja som OR-3 och senare stiga i grad inom sin befattning?
  5. Taget från FS18-tråden. Jag hade fattat det som att OR-3/4 skulle vara specialistgrader och gruppbefäl skulle bli OR-5. Har jag missuppfattat det hela eller har någon förändring skett?
  6. Du skall skicka till VHS, vilket står när du fyller i anmälan. Antagningen 833 82 Strömsund
  7. Och Vadsbo och ÖN skulle inte kunna ha en egen S/T enhet? Vad jag har hört så kommer det på LBB att utbildas två skytteplutoner och en "specialpluton" (nåt S&T liknande) nästa år. Vad gäller LBB skall det dock sägas att det förmodligen var de sista rena Lednings, Underhålls och Sjv-plutonerna som utbildades i år. Och med tanke på hur många värnpliktiga som man planerar ta in i framtiden är frågan om inte Vadsbo helt tar över LBB och Liv ansvarar för V&I motsv. Kan nog stämma, låter ok ialf. Då borde ju de resultera i att det blir färre värnpliktiga till LBB? Nja, i det här fallet är det antalet värnpliktiga som bestämmer organisationen, inte tvärt om. En eventuell frånkoppling av Livskvadron skulle ske om antalet värnpliktiga var såpass få att det inte fanns någon anledning grundutbilda luftburna på två skvadroner.
  8. Och Vadsbo och ÖN skulle inte kunna ha en egen S/T enhet? Vad jag har hört så kommer det på LBB att utbildas två skytteplutoner och en "specialpluton" (nåt S&T liknande) nästa år. Vad gäller LBB skall det dock sägas att det förmodligen var de sista rena Lednings, Underhålls och Sjv-plutonerna som utbildades i år. Och med tanke på hur många värnpliktiga som man planerar ta in i framtiden är frågan om inte Vadsbo helt tar över LBB och Liv ansvarar för V&I motsv.
  9. Där ser man, då har det ändrats sen föregående kull.
  10. Maila Pliktverket och fråga. På förekommen anledning skall dock tilläggas att svaret kanske inte överensstämmer med var du i slutänden hamnar.
  11. Även om du inte klarar alla moment så riskerar du inte att bli bortplockad. Syftet med infohelgen är snarare att få bort skadade, omotiverade och folk med allmänt dålig inställning än att skicka hem den som inte gör tillräckligt många armhävningar. Så så länge de inte har sagt något annat så är du inne.
  12. Även om du rycker in som FH705 kan du MUCK:a som FH805/FH905 om du inte fått någon nivå 7 tjänst. Så antalet som är det från början spelar inte någon roll.
  13. Problemen uppstår på allvar när folk i viktiga befattningar försvinner mitt under utbildningen. Det bästa är om de hoppar av innan (infohelg t ex).
  14. Får förtydliga mig lite. I själva antagningsprocessen spelar det ingen roll om den är skattad eller inte, sen är det möjligt att det står i papprena som du säger. Diskussionen kom upp när jag själv mönstrade och detta var vad de sa då. I övrigt ber jag om ursäkt att jag var otydlig innan. /Gelly
×
×
  • Create New...