Jump to content

Aigore

Nivå 7
 • Content count

  669
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  6

Aigore last won the day on August 26 2013

Aigore had the most liked content!

Community Reputation

35 Excellent

About Aigore

 • Rank
  Sergeant
 • Birthday 06/13/1974

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kön
  Man

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Flygvapnet
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  Fältarbetare i närskyddspluton 1.NSKY F4, Frösön 1994 omg. 941
 • Placering/Tjänst
  Fältarbete/Amröj
 1. Aigore

  A-10 Thunderbolt II och dess ersättare

  B-1B var ju rätt bra i CAS rollen......enorm loitering tid och plats för mycket bomber, användes med stor fördel i afghanistan som jag förstått. Att uppträda med långsamma maskiner på låg höjd är väl idag förenat med självmord pga manpads. A-10 designades för ett annat slagfält i en annan tid med andra förutsättningar....
 2. Aigore

  Första Zumwalt-klass stealthjagaren sjösatt i Maine

  Tiden när örlogsfartyg var vackra är nu förbi....... den ser ur som de höll ritningen upp och ner när de började bygga
 3. Aigore

  FM Flygdag 2015

  Det var en grym tillställning!
 4. Aigore

  Framtidens luftfartyg ?

  Att transportera en stridsberedd pansarbrigad med all personal, underhållsfordon, ammunition, bränsle och manskap med 10 luftskepp vart som helst i världen i princip på en vecka är heltklart intressant.
 5. Aigore

  Framtidens luftfartyg ?

  Fördelen som strategisk transport är ju uppenbar....kan lyfta och transportera stort tonnage relativt fort och är inte beroende av infrastruktur vid lastning och lossning.
 6. SAAB kommer få betalt i data support och komjölk :P
 7. Inne på din linje där, ska det utbildas värnpliktiga så kan man lika gärna sätta upp några brigader till. Brigader som bara finns vid mobilisering är billiga och vi kan gott lagra lite utrustning till dom också. Behöver inte vara spjutspets förband men förmåga att vid behov sätta upp fler brigader är ju inget som man ska fnysa åt.
 8. Att befästa Gotland vore idagsläget bara vara ett dränage på de resurser som behövs för att uppnå, den nu berömda, basplatta av grundläggande personlig utrusting, servade fordon och allt det där. När det är uppnått kanske vi kan fundera på ett förmågelyft...de pinsamt små resurser vi idag skulle kunna gruppera på Gotland skulle vara av ringa betydelse om Ivan bestämde sig för att ta ön. Tyvärr kan ryssarna placera så stora stridskrafter på så kort tid på Gotland att varken politiker eller hemvärn kommer hinna reagera....
 9. Alltså rent krasst, som skattebetalare vill inte jag pressa ner mellan 40 och 50 miljarder årligen i något som inte längre kan uppnå dess syfte! Om Sverige inte är berett att pytsa upp de medel som behövs för att få det att fungera och ge stark effekt så är de övriga 40-50 miljarderna meningslösa och kan i praktiken ses som kapitalförstöring och slöseri. Man köper inte en ny bil utan motor för att göra det billigare, för det vore fullständigt meningslöst att betala för något som "nästan" fungerar.
 10. Aigore

  F-35 Lightning II - Joint Strike Fighter - JSF

  En nätt liten slant........ drabbar ingen fattig i alla fall :P
 11. Aigore

  SAAB bygger nytt skolflygplan

  Friskt vågat men skiter det sig så gör det ont......Får hoppas de verkligen lär jänkarna att pressa priserna och bli effektiva med mindre medel för att det där ska gå i hamn....
 12. Det är ju Mellotider! Då kan man väl inte tänka på så jobbiga saker som krig heller? Nä, mys och gulligull ska det vara och absolut inga dramatiska nyheter...räcker med att höra om hur elak IS är ibland och hur synd det är om tiggarna....då kan vi sucka en stund innan vi återgår till de viktiga sakerna här i livet som Mello, bantning och kändisskandaler......om jag inte ser eller hör något så händer inget ont LALALALALALALALALALALALA!
 13. Inte helt oväntat :P Bra för Argentina...då kan man lägga pengarna på något annat
 14. Äh, går ju inte å quota.. @ Yohn Vi behöver likförbannat mer artilleri hellre än en ubåt till....ubåts förmågan har vi medan artilleriet är borta, det måste byggas upp från grunden. Vi har beställt 24 Archer men vi har inte 24 Archer och det kommer dröja innan de blir operativa fullt ut. och 24 Archer är innihelsike lite artiller hur kompetent systemet än är! Eftersom vi har skrotat ALLA haubits 77B så är det bulk vi behöver...det behöver inte vara det senaste. MLRS är väl inget jag skulle köpa i första hand men beggers can´t be chosers...vi får ta vad vi kan få. Vi behöver artilleri.... så är det bara. Vi behöver massa annat också........ :P (Jag är inte emot fler ubåtar, tro inte det...ju fler desto bättre men det finns andra saker som har högre prio än fler ubåtar just nu) Finland är lysande pragmatiska i sin materiel anskaffning...De köper det som ger mest effekt för så lite pengar som möjligt, att köpa begagnat behöver inte betyda dåligt.
 15. vill man egentligen samarbeta med Indien om något? speciellt då stridsflyg? att man sedan '84 utvecklat ett stridsflygplan och bara har 14 färdiga till dags dato betyder att antingen är de väldigt noggranna eller otroligt ineffektiva!
×