Jump to content

Krook

BlåGul -1
 • Content count

  9,292
 • Joined

 • Last visited

 • Days Won

  52

Krook last won the day on September 1 2014

Krook had the most liked content!

Community Reputation

349 Excellent

About Krook

 • Rank
  C Kasern
 • Birthday January 1

Contact Methods

 • ICQ
  0

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  L1
 • Intressen
  The Simpsons och att vara den med "de röda glasögonen"

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Signal/Televapen
 • Utlandstjänst
  Ja
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Placering/Tjänst
  Annan Militär utbildning
 • Övrig militär verksamhet
  Officersutb, Utlandstjänst, mm

Recent Profile Visitors

3,816 profile views
 1. Det hade varit lämpligt att börja i den änden i stället för att rabbla utbildningsregementsnummer (dessutom utan datering). Utbildningsbetingelserna för ett artilleriförband i Mellansverige/Mälardalen är så dåliga att jag inte ens Allan Widman skulle komma på tanken. Närmaste lämpliga plats är i Kilsbergen.
 2. A1 Svea? och A5 Norrbotten? Tala i stället om i vilken ort du avser.
 3. Innan man börjar rabbla upp massa nummer på utbildningsplattformar bör man definiera vilket år man refererar till. Annars säger det ju inte ett smack. Vilket A1? Centrala Stockholm? A5 i Boden, där Artreg redan är grupperad i A5:s gamla kaserner. Varför tusan ska Lv5 uppsättas igen när det inte finns vare sig infrastruktur, terräng eller acceptans? Med mera, med mera. Kom inte i matchen nu
 4. Från Försvarsmaktens hemsida angående behörighet: Alltså inte krav på fullgjort gymnasium.
 5. Ny taktisk markradio?

  Mycket osannolikt att ni har RA145 i drift. 146 är mindre osannolikt.
 6. Nej, det har du fått om bakfoten. Flygvapnets huvudsakliga uppgift är INTE att skydda och hjälpa markförband.
 7. Vilken väg ska man gå för SOG?

  Att "gå med i SOG" är lite som att säga att man ska "gå med i Tre kronor" (svenska landslaget i ishockey). För att ha någon chans att ens komma på uttagningar så ska man ha blivit en duglig soldat (jmf elitspelare). Sök grundutbildning vid ett jägarförband, ta sen anställning vid det förbandet och skaffa dig en specialkompetens. Sen kan du söka för att göra uttagningstesterna.
 8. Jo men motiven som anges i flera svar bygger på geostrategi för försvar, dvs det som krigsförband står för. Just ingen har lyft några motiv kopplat till utbildning.
 9. Ni talar om utbildningsregementen som om de vore krigsförband. Det finns inga behov av fler utbildningsplattformar om inte insatsorganisationen ökas. OM en ny utökad insatsorganisation fastställs kan man börja diskutera var någonstans vilka personalkategorier bör utbildas. Det som bör komma i fokus då är utbildningsförutsättningar. Tex har inte Sundsvall några goda förutsättningar för att utbilda förband. Sollefteå har däremot bättre förutsättningar. Edit: Vi bör alltså diskutera vilka krigsförband som borde (åter-)upprättas. Sen kan vi peka ut lämpliga utbildningsplatser för dessa.
 10. Helikopterverksamheten kommer att utgå från T-baser så det blir övningar nattetid.
 11. Befattning för utlandssoldat

  EOD/IEDD ger bra odds för utlandstjänst.
 12. Att bli officer.

  Min info är kanske lite utdaterad då det är några år sen jag jobbade på OP, men i stora drag är det fortfarande samma läge gällande de frågor som trådskaparen ställde. Man bör också ha lite längre perspektiv än bara själva utbildningen. Det är ett tips från en coach som gått igenom det.
 13. The rumour was about them having a (couple) glass of wine, not loaded. As far as I know Mölle was in command of the part of OP Böllebank when they conducted the massive engagement. I've not heard anything about your last statement about Svenssons career. International Operations was not good for your career at all during that period i the Swedish army, on any level.
 14. There is a Facebook site for BA02: https://www.facebook.com/groups/6816429107/?fref=ts That would be my pick.
 15. I can assure you that there is no taboo known in this matter. There are not so many on SoldF that served in BA02 though.
×