Jump to content

Skjuta upp mönstring


Recommended Posts

Fick reda på nyligen att jag skall mönstra den 31e januari, och är just nu sjuk. Dom tjänsterna jag är intresserad av kräver 6-7 på konditionstestet. Det jag undrar är om det är värt att be om att få skjuta upp mönstringen ett par månader för att försäkra mig om att få detta resultatet på cykeln? Eller riskerar jag att tjänsterna redan är upptagna då?

 

mvh

 

(Edit, ser nu att jag la tråden fel. Ursäkta mig)

Edited by vedor
Link to comment
Share on other sites

Som jag har förstått det så ska de inte spela någon roll. "Rätt person på rätt plats" eller vad det nu heter. som jag hört så konkurerar man med alla i samma årskull om platserna.

 

Sen tror jag att du definitivt tjänar på att vara frisk och hunnit återta kondisen du tappat när du va sjuk innan du mönstrar. Du har ju iaf ingen chans att få tjänsten om du kommer dit och får en 5:a hur tidigt du än mönstrar.

Link to comment
Share on other sites

Hah, jag sköt upp min mönstring på grund av knivig situation och tillslut när jag skulle få ny tid fick jag istället brev om att jag inte skulla mönstra. Det fanns för få befattningar kvar sa de. Mönstrade dock ändå och har nu gjort halva min tid som bevakningsgruppchef. Kanske inte vad jag tänkt mig från början men jag får i alla fall göra lumpen. Så, risken att de flesta befattningar är upptagna kan inträffa, det gjorde det för mig. :dribble:

Link to comment
Share on other sites

Om du inte väger över 80 så borde du klara 7 genom att vara rätt otränad, så du kanske inte behöver skjuta upp...

 

Mvh

 

Hur mycket svårare blir det på konditionstestet om man väger över 80kg då? Jag väger nämligen precis över 80kg. Får man cykla längre helt enkelt då eller?

Link to comment
Share on other sites

Du kan skjuta upp den "för att du ska träna" hur mycket som helst, det gjorde jag. Just för att jag ville träna också! men skjut inte upp den tills det år du fyller 20, det gjorde jag också, då finns det en lag som säger att du inte får mönstra längre och då måste du krångla på och Kräva en tid av dom. Men gå inte dit krasslig eller så, får då kanske du inte får cykla alls :-P

Link to comment
Share on other sites

Min brorsa pluggade utomlands ett år o behövde inte mönstra då. tror det går om man har en anledning som dom på pliktverket "köper"...

 

 

Bodde utomlands tills jag tog studenten och hade min mönstring uppskjutet tills jag flyttade tillbaka till Sverige. Som sagt, har du en bra anledning ska det gå, det är bara att ringa Pliktverket's kontor där du skall mönstra.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...