Jump to content

Egypten som semester.


Maverick

Recommended Posts

Hurghada har jag bara varit i av de två. Bra dykning. Men det tror jag nog att det ska vara överallt där. Snorklingen vet jag inte lika mycket om, men du kan nog ta och dyka lite också. :D

 

Vattnet är underbart! :worthy:

Inte som här i vänern där man bara ser ca 0,5 meter vid goda förhållanden och sämre lite djupare. Nej men Egypten tycker jag är trevligt. Kan ta en dagstur till konungarnas dal etc om man är intresserad. Känns som om Hurghada skulle vara lite mer säkert.

 

Men säg vart man inte stöter på med irriterande försäljare? ;)

Link to comment
Share on other sites

Jag passar på att tipsa om Oman Salalah. Otroligt vatten. Inte lika påträngande försäljare som i Egypten. Allt är ganska avslappnat och vad det gäller din flickvän/fru så är det inga problem för henne att bevistas på stranden. Det är heller inga som helst problem att hitta egna stränder att vara på. Om jag hade haft semester och ville dyka fiska så är det inget snack om att jag skulle tagit mig dit.

 

Min egypten erfarenheter är väl begränsade. Har nog inte sett dom rätta delarna har enbart åkt upp och nerför Suezkanalen 7-8 gånger och legat i hamnen vid medelhavet. Inte så upplyftande. Angåeednde min vistelse i Oman så var det också med en båt. Vi var inte där i så många timmar men fan vad jag gillade det.

Link to comment
Share on other sites

Hurgada!

Arabia är ett hemskt roligt hotell! Dom har mycket trevlig personal där.

 

Ochså vill jag tipsa om att gjöra ett "special price" med en JallaJalla(taxi)chaffis på ungefär 100-200 pund på att åka till närliggande städer.

Det finns en nån mil norrut med en extremt vacker hamn, men minns inte namnet, tyvärr.

 

Oh ja, snorklig är värt det, men inte som man ser på teve. Men visst såg man några clownfiskar(Nemo-Fisken) och annat, har lite bilder om du vill se. Lägg till min MSN isåfall.

[email protected] (säg att du kommer härifrån, annars så är jag bara otrevlig :P

 

 

Edit: Om ingen förstog. Ja, inte jag heller :P

Link to comment
Share on other sites

Maverick ... om du kollar flygstolar på det Ungerska bolaget Malev ( http://malev.hu/bp/eng/index.asp ) så kan du hitta flyg ifrån Köpenhamn för runt 2800 kr tur&retur.

 

Gillar du dykning så är väl de flesta ställen helt okej , Hurghada, Sharm osv.

 

Gillar du fridykning t.ex så kan jag starkt rekommendera Dahab , där finner du bl.a Lotta Eriksson (som bor där nere) och deras fridykningskurser. nåra km Norr om Dahab så finns den världsberömda dykplatsen Blue Hole . Sedan vimlar det av kända dykplatser längs kusten norrut ifrån Dahab.

 

Lite Länkar på köpet:

http://www.blueholeproject.com/

http://lexicorient.com/egypt/dahab03.htm

http://www.dahab-info.com/

http://www.desert-divers.com/

http://www.divesitedirectory.co.uk/dive_si..._blue_hole.html

http://www.lottaericson.com/lotta.html

http://www.freedivedahab.com/

http://www.7heavenhotel.com/

http://www.fridykning.se/arkiv/dahab1.html

http://www.fridykning.se/arkiv/dahab2.html

http://www.fridykning.se/arkiv/dahab4.html

http://www.fridykning.se/arkiv/dahab5.html

 

Diving Centers:

 

Desert Divers

Emperor Divers

Red Sea Rangers

Red Sea Relax Resort

Zizinia

 

Diving Tour Operators:

 

blue o two

Sunshine Diving

Zizinia

 

 

Mvh Andy

Link to comment
Share on other sites

Då måste jag vara lite motsträvig och i stället säga Sharm El Sheik. Alla gånger bättre än Hurgada enligt min sambo som jobbat som dykinstruktör på det förstnämnda men även varit en del på det andra. Båda är förvisso bra men dykningen är mer varierad och undervattenslivet mer "äkta" och "nära" i Sharm. Allt enligt henne i alla fall

 

Och jo, hon försöker få mig att börja, men jag vet inte... vatten är ju så... blött 8-/

Link to comment
Share on other sites

Har du redan bokat resan? Hittade inte tråden förrän nu tyvärr. Jag har bott i Hurghada i ca 1 år och har väl en del tips. Mitt första tips är att du ska överväga att åka till Sharm....

Hurghada har faktiskt blivit vald till den 7:e fulaste staden i världen, nu är detta ett par år sedan men iallafall...Staden var från början bara e liten fiskeby men växte lavinartat efter att dykarna kom dit till att som nu bli en flera mil lång men endast ett par kilometer bredc stad längs Röda havet. Många av hotell är lyxiga resorts, befolkningen som jobbar där kommer mestadels frn Kairo och Luxor. Staden i sej har inte så mycket att komma med, en ganska fattig basar och ett par sköna barer.

I Sharm el Sheik som ligger på Sinai halvön så har president Mubarak sitt sommarrresidens, staden är välskött, de har en tendens att vara mycket vänligare i Sharm osv. I Sharm är också möjligheterna att få simma med delfiner ganska mycket större.

Har ni funderat något på utflykter och vad ni ska göra mer än att softa?

Detta som jag nu skrivit är ju bara det som poppat upp i skallen, kom gärna med mer frågor om du undrar nåt!

Mitt tips som sagt, Sharm el Sheik. Ni borde inte missa pyramiderna heller....

 

Hurgada!

Det finns en nån mil norrut med en extremt vacker hamn, men minns inte namnet, tyvärr.

 

Måste vara El Gouna du menar, ett hotellområde med bara 4- och 5 stjärniga hotell. Uppbyggt och ägt utav en snooooooorrik egyptier. Visst ganska vacker hamn men i övrigt ganska trist och helt utan nån känsla tycker jag.

Fan, jag insåg precis att jag låter sjukt mossig och trist..... :(

Link to comment
Share on other sites

Har tillbringat 6 dykresor i Naama Bay/shark Bay och en i Hurgadha. Välj Shark Bay. Toppendykning, ta en taxi upp till Dahab och prova dyk där också, rekommenderar varmt denna sida av Egypten. Hurgadha däremot är ju ren katastrof vad gäller dykning (min uppfattning).

Kom bara ihåg, du behöver inte göra några djupdyk för att upptäcka det fantastiska under vattenytan. Håll dig mellan 4-10 meter så kommer en helt ny värld att öppna sig framför dig. De 6 resorna jag har gjort till Naama gjorde jag i mars månad varje gång, varmt men ändå inte för varmt.

B) B)

Link to comment
Share on other sites

Fan också.. Nu blir man inte LITE ambivalent :D

 

Skall framförallt snorkla... Har haft problem med öron och liknande så jag är osöker på om jag klarar att ta dykcert (eller framförallt läkarundersökningen ,-) )

 

Hade i princip nästan bokat Hurghadia detta då Sharm tyvärr har dåligt med flyg från sverige... Men får kanske omvärdera det igen i alla för mångfa verkar förorda Sharm...

 

*suckar*

Link to comment
Share on other sites

Off topic !

Lag VM i fridykning pågår just nu nere i Makadi Bay:

 

Herbert satt precis nytt världsrekord i fridykning grenen CWT 111m

 

Svenska Damlandslaget har alla fått godkända CWT dyk och ligger nu på en 2a plats inför de 2 poolgrenar som återstår.

Link to comment
Share on other sites

Okej.. ny vända på resebyrån...

 

verkar vara svårt att hitta något vettigt i Sharm. Antingen lite sämre hotell(men också billigare) eller att flyga med Apollo från Sthlm (bara resan upp dit och hem kostar 2000-3000 sek). har dock bokat det sista alternativet d det börjar bli ont om lats fly och annant...

 

hur är det utrikesterminalen däruppe är dygnet runt öppen va?? så man kaan sova några timmar där på natten...

Link to comment
Share on other sites

@ Maverick ... varför inte boka en billig flygstol till Cairo bara , för att sedan transportera er vidare inrikes därnere och sedan boka boende på plats?

Link to comment
Share on other sites

Nja..

Har en kickback på 15000 liggaande inna på mitt jobb... .-) Denna sskall plockas ut på ett smsutt sätt... Därav en faktura fråmn ett och samma ställe som nskvärd del :D

 

Jaha... nu kom BJK och rörde till världen och sa att mana BARA måste åka till El Gouna.... Ytterligare ett stäle att välja på....

Känns som att man skall ta och singla slant snart ;-.)

Link to comment
Share on other sites

Sambon låter hälsa att du valt rätt. Hotellet är enligt henne helt ok, men inte i klass med de bättre i Sharm som i sin tur är RIKTIGT bra. På det där arabiska viset....

 

 

*LER* Okej... Tycker dock detta vardet bästa av de 3 vi valde på :D Ochom e bästa i sharm ligger i nivå med de bästa man kan hitta i arabv'rlden så har jag ändå int råd med dem :/

Link to comment
Share on other sites

  • 3 months later...
Jaha... nu kom BJK och rörde till världen och sa att mana BARA måste åka till El Gouna.... Ytterligare ett stäle att välja på....

Känns som att man skall ta och singla slant snart ;-.)

El Gouna hette det ja!

Aja, nu har du redan åkt men. Ha en trevlig resa!

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Så...

Hemma efter 1 vecka i Shatrm...

Kan bara säga att snorklingen var underbar... Sedan.. Gillade jag skarpt staden och livet....

Så nu blir det ett Padi OWD innan vi drar ner igen.. Å´ngrar lite att jag inte tog certet där nere men kännde inte för att lämna sambon i 3 dagar..

Dock blev det förlovning vid Blue hole....

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...