Jump to content

Piloten som inte höll tyst


Fu Johanson

Recommended Posts

Guest J-Star

Jag tycker det är underligt att en hel artikel dedikeras åt honom och hans starka kritik/anklagelser utan att någon av de anklagande bereds tillfälle att svara.

 

/J

Link to comment
Share on other sites

Jag tycker det är underligt att en hel artikel dedikeras åt honom och hans starka kritik/anklagelser utan att någon av de anklagande bereds tillfälle att svara.

 

/J

Lite underligt kanske,men ändå lite retroaktiv rättvisa. Det ligger mycket i det han sagt och skrivit. Frågan är hur mycket Richholtz strid för sin sak har påverkat dagens flygsäkerhetstänkande inom Sverige. Den har INTE varit opåverkad, detta går att utläsa ur haverirapporter.

 

Att diskutera hans mental hälsa här är inte rätt mot varken Richholtz eller någon annan person eller myndighet. Det finns alltid två sidor och båda gör fel. Att han blev utfryst är helt klart och att ämnet fortfarande är infekterat och blödande också tydligt, det vet jag av egna erfarenheter.

 

Under en fas i arbetet runt CFIT/GCAS tog min kollega upp ett haveri i relativ närtid där orsaken var av tvivelaktig( vissa faktorer KAN ha spelat in) art med en FV anställd och råkade nämna Richholtz i förbigående. Allt samarbete med den personen upphörde och vi ansåg, om ej dock bevisbart, att han försökte motarbeta oss i fortsättningen. Det var mindre bra gjort av min kollega, men extremt dåligt gjort av FV-mannen ifråga.

 

Flygvapnet har nu idag en mycket bra flygsäkerhet, dels genom gällande regler dels genom väl genomarbetade stridsflygplan. Feedbacken från FV till industrin gällande detta kan dock bli mycket bättre. Faktum är att den största delen av Saabs flygsäkerhetssamarbete kommer från SHK och för tilfället USAF ( som har betydligt sämre statistik) och in svenska Flygvapnet. Detta är nog inte ett så stort problem som det låter då det är positivt att vidga vyerna och vara objektiv ( SHK kritiserar högt och lågt).

 

Heder åt Richholtz, han må inte ha räddat sig själv, men flertalet andra :baskerFN:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...