Jump to content

Whitetiger

Nivå 9
  • Posts

    14
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Whitetiger

  1. ja, biljetter kom idag. Tåg till LKP, men det finns ingen anslutningsresa till Kvarn. Antar att resan är matchad med ev buss från LKP eller det löses på annat sätt.
  2. Är det någon som har koll på vilken nivå stridsutbildningen med skarp ammunition ska ligga på? Stridspar? pluton? Och beskrivningen på vapentjänst innehåller bara Ak5C, ksp. Övriga vapen samt färdighet på att utbilda på dessa bör falla under YBKn eller?
  3. Antagen som Spec.off/Lätt.inf Muckbetyg X-9-9 Borde vara på tiden RekryC spottar ur sig någon form av utbildningsbeskrivning eller åtminstonde vad man bör kunna lösa för uppgifter när man är klar. Någon som kan bringa klarhet i frågorna; utbildning på MSS?, skolstart?, "hemmaregemente"? Grattis till alla förresten!
  4. Som åskådare från B-sidan var det kul att se hur man valde att lösa uppgifterna som dök upp. Genom att vara utrustad med taskig attityd och mängder med fraser av typen f**k you så fick vi vid vår checkpoint vid Lernacken i malmö på fredagen ett antal officerare att bli riktigt sura. I slutändan löstes det hela med att vi helt sonika mejades ner med AK och Strv122. Bra agerat av vpl men det skakades på huvudet åt befälens agerande från blågult håll. Däremot kom den aggressiva attityden bättre till användning på lördagen då vi på B-sidan skulle försvara ett fabriksomr. Vi gjorde tappert motstånd men vad gör man mot en hel bataljon?...väl kämpat!
  5. Whitetiger

    IA06

    Som medlem i IA06 är det ju klart att man vill användas fullt ut, men jag var och är väl medveten om att det bara är att acceptera att man blir skickad till ett "tråkigt" missionsområde eller bara sitter av tiden utan insats. Men det visste jag ju när jag gick med så...thats life
  6. Någon som har en uppfattning om hur specialiserad ett specialistbefäl kommer att vara? Gäller områdena specifika saker som Strf/strv eller kan det omfatta ex markstrid eller ledningssystem? Kommer det finnas en möjlighet att gå från specialist till generalist under karriären? Onekligen låter det lockande!
  7. Ja det beror ju på vad du tänker packa i väskan. Det är skillnad på bomull och bly
  8. Gör ett försök med länk till Sydsvenskan: FN säger nej Artikeln säger inte så mycket i övrigt om vem och hur det var tänkt att lösa uppgiften, blev ganska förvånad faktiskt! Men jag ser det krasst att desto mindre Sverige engagerar sig i en ny mission i Kongo, desto större chans att det blir Sudan. Vi på IA06 har ju inga båtar
  9. Enligt Sydsvenskan så ska FNs representant i Kongo hammnat i luven med FN i NY och Sverige skall ha kommit i klämm på något sätt där, vilket resulterat i att den amfibiska styrkan på 230 man kanske inte blir skickad. En styrka som enligt tidningen har varit under planering i ett år. En kritik mot Sverige var också att vi inte vill skicka trupp till de områden som FN vill utan de som Sverige vill, dvs att vi inte är så hörsamma mot FNs behov.
  10. Whitetiger

    IA06

    Tänk på att det är en journalist som skrivit artikeln, elitsoldater i rubriken drar nog ögonen till sig...men man undviker inte heller att använda yrkessoldater i texten så helt "politiskt korrekta" försöker de inte vara. Ang. minskyddet så kanske det inte är så konstigt att tillverkaren av stf90 vill propagera för C-versionen
  11. Sammanfattningsvis ja!. Man har i uppgift att söka hus efter vapen, dokument och allt annat som är illegalt/ misstänkt. Man får dessutom lite extra kött på benen när det gäller bilsök. Gruppen leds av en sökgruppchef och till sitt förfogande har denne en scribe, dvs en sold som håller koll på söket, skriver händelselogg, bokför ev fynd, ritar kartor etc. och ett antal sold plus lite extra utr för att lösa uppgiften. Sökoperationerna planeras av bataljonsleningen och det är viktigt att de har koll, vilket jag som söksold märk att de inte har i alla lägen.
  12. Framtidssoldaten MARKUS med öh..en plast AK5c ? http://www.mil.se/photo.php?id=113799&nid=32177
  13. Whitetiger

    IA06

    Ja, då var man antagen. Befnr 2410. Soldater med befnr 2411-2418 kan ju höra av sig....
×
×
  • Create New...