Jump to content

HotelAlpha

Nivå 8
 • Content count

  210
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About HotelAlpha

 • Rank
  Vicekorpral
 • Birthday 03/19/1975

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  Karlstad

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Kavalleriet
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  MPJ,1995, K1
 • Placering/Tjänst
  Säk/MP
 • Övrig militär verksamhet
  3.MP-kompaniet(MP01/MP02)HV Stf-Plutch
 1. HotelAlpha

  Automatkarbin 4 C/D - Skarpskyttevapen

  Det jag tycker är surt är att endast 5000 köpts in och att det inte blir fler p.g.a. budget. Borde köpas in till alla.
 2. HotelAlpha

  Automatkarbin 4 C/D - Skarpskyttevapen

  Problemet är att dom som mest behöver den då inte får, bara för att dom har kort kolven... Finns inte tillräckligt för att dela ut mysmtrl, säger jag som chef/instruktör som gärna skulle ha en själv. Min uppfattning är att inga chefer alls kommer få den, endast soldater.
 3. HotelAlpha

  Automatkarbin 4 C/D - Skarpskyttevapen

  Är väl brist på kort kolven som jag förstår det, är nog för många som upptäckt hur stor skillnaden blir redan med den för dom flesta.
 4. HotelAlpha

  Automatkarbin 4 C/D - Skarpskyttevapen

  i dom anställda förbanden skall skarpskytten ha Ak4d, i Hemvärnet gäller skyttar som är kortare än 170cm eller som markant skulle förbättra sitt skytte med nya kolven. Chefer är bortprioriterade då dom ej ska verka som skytt i första hand. Detta är senaste infon från min grupp iaf.
 5. HotelAlpha

  Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Fortfarande inte så att Pb8 ska ersätt några fordon i Sot, har ni hyrbilar beror det på att ni saknar tilldelning av ngn annan sort, då är det väl bättre att FM inskaffar det som Sot SKA ha istället för Pb8. KompL på Bevakning ska få en Ledningsbil enligt listorna, vi får se hur det funkar...
 6. HotelAlpha

  Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Har absolut " tittat " där bak, ser fortfarande inte problemet med en fältlastad skyttegrupp. Stridspackning, vapen, am, vatten osv får plats, tross och förläggningsmtrl på släpet. Hundburen funkar ypperligt att lasta i om hund ej medförs... SoT har mig veterligen inga PB8 så då är det problemet löst... Det som stör mig mest är att man inte får åka baklänges i ledningsbilen trots att platsen är bakåtvänd(stolen måste vändas framåt vid färd..)
 7. HotelAlpha

  Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Vad är det som är begränsande bak??
 8. HotelAlpha

  Litteratur för Militär Sjukvård sökes

  Inte då, uttdrag ur SäkI G från idag. Med sjukvårdsutbildad personal avses personal tillhörande följande grupper sjukvårdare utbildad enligt kursplan Sjukvårdare strids sjukvårdare utbildad enligt kursplan Stridsjukvårdare hemvärnssjukvårdare med sjukvårdsutbildning eller motsvarande kompetens Annars skulle Hv få stora problem....
 9. "selektiv mobilisering" (P-mob och aktivering) och flera beredskapsgrader finns redan idag, liksom utlandsobligatorium. /K Inte för Hv, tror inte på utlandsobligatorium. Men nya beredskapsgrader kommer nog införas, idag är det ju Hv-larm som gäller...
 10. Åtminstone lokalt har vi lite av det tänket, vi låter GrpCh agera instruktör så mycket som möjligt för att kunna använda vid styrketillväxt. Lite gammalmodigt tänk kanske men det har hängt med sen långt tillbaka
 11. HotelAlpha

  Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  finns ingen hund i gruppen, känns de inte nödvändigt med hundbur i bilen eller hur. Och om gruppen tillförs hund? I vår pluton har vi 1 hundekipage per grupp, dit gruppen åker följer även dom med. Blir också bra mycket lättare om man slipper tänka på om gruppen som ska rulla iväg har buren inmonterad eller inte(hur lång tid tar ur/in-montering?).
 12. HotelAlpha

  Framtidens eldhandvapen för FM

  Så länge railsen är standard borde väl tillbehör inte vara ett problem??
 13. HotelAlpha

  Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Varför ska det inte vara hundbur i fordonen?? Det finns ett ledningsfordon för Plut.ledning och Komp.ledning, det går att ta ur 2 sätet och därmed få plats för i värsta fall 2 bårar(fästa i golvet). Dessa fordon har varit ute på förband INNAN slutversion bestämdes, där gjordes ett antal ändringar för att passa ett Hv-förband.
 14. HotelAlpha

  Hemvärnets Personbil 8 (PB 8)

  Lycka till med att få bort vilotiderna för förare, det finns ju en anledning till att dom tillkommit. Med 2 fordon i gruppen skall 2 förare ha sin sammanhängande vila.. Med 2 fordon dubblas bränsle och servicekostnader. Vill gärna också se det fordon som kostar mindre än 150 000:- ink moms som håller 10 år i militär verksamhet.
 15. Jag har insyn i insats och har även lite erfarenhet utanför Hv att jämnföra med,,, Är även själv en " stridspitt " som tycker att striden är den roligaste biten att hålla på med trots att jag är på bevakning. Med rambofasoner menar jag bl.a annat omotiverat stora amm. insatser(helst auto), nyttjande av Tgb som stridsfordon , hjälmunderlagen neddragna över ansiktet i publika miljöer för att inte bli igenkända och psykisk penalism mot soldater som inte lever upp till elittänket. Nu ska jag inte generalisera för mycket, det finns bra soldater hos insats också och vi har ett bra samarbete med vårt syster kompani i bataljonen(inga problem att lösa av vid objekt där) men den stämning som är rådande och som tyvärr verkar breda ut sig är inte bra.
×