Jump to content

oldfuks

Nivå 9
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by oldfuks

  1. Capt; Jag vet inte, jag tror! Jag har diskuterat ämnet med en hel del Hv-män runt om i landet och bildat mig denna uppfattning. Detta är inte en fråga om negativism, utan helt enkelt ett försök av mig att skapa mig en ännu bredare bild av vad militärt intresserade människor i landet tror. Hårdfakta i ämnet finns nämligen inte att tillgå. Vad tror du själv?
  2. Jaha, trodde att alla briljanta hjärnor som figurerar här skulle kunna ge mig någon vägledning. Men, men vem är jag att vara chef om jag inte kan ta mina egna beslut. Godnatt och på återhörande.
  3. Tack för upplysningen 106! Tangsjö, hur f-n kan det vara OT när det är jag som startat tråden? Nåja, min intressanta fråga kvarstår; kommer det "vanliga" Hv finnnas kvar om två år? Jag tror inte det, av den enkla anledningen att vanliga hemvärnsförband inte har tiden, tanken, möjligheten att "hänga med". Insatsplutonerna får utrustning, pengar, uppmärksamhet - blir halvproffs - utöver detta nada/föreningsverksamhet. Har jag fel?
  4. Vadfan betyder OT? (har naturligtvis kvalificerat mig som stofil bara genom att fråga). Tangsjö, du kan nog hitta rätt mycket olika typer av Hv beroende på var i Sverige du kikar.
  5. OK, ursäkta en rookie i debatten. Men, mina erfarenheter säger mig att klimatet förändras snabbt. Det som var sant för en tid sen är det kanske inte längre.
  6. Om man är seriös med vad man håller på med i Försvarsmaktens namn så ser man inte ut som en skitsäck. Mina direktiv är reglementsenligt i alla allmänna sammanhang - funktionellt i fält. Enkelt. Oldfuks
  7. Godkväll! Jag är plutonchef i Hv (och även lite annat). Söker relevant information (och gärna högst personliga teorier- alltid intressant) gällande Hv:s vidare framtid i relation till dom Hv-insatsplutoner som ska sättas upp. Nu pratar jag inte om den bristfälliga information som finns att tillgå på FM:s Internet-sidor utan mer jordnära upplevelser som kan finnas där ute hos er. Jag har egna teorier och visioner som jag gärna redovisar längre ner i tråden, men först vill jag höra era! Finns "vanliga" Hv om 2 år? Kommer insatsplutonerna att utvecklas och överleva? Låt höra! Oldfuks
  8. På den tiden? Ta käl på fi med sandpåse övas regelbundet i HV
  9. Detta var en komisk tråd! Tips: placera alla nya märken i fältmössan (syns bäst) - förr eller senare stöter ni på någon ärrad yoff som kan ge er hastig vägledning
  10. Intressant tråd. Jag tycker att allt eget tänkande bygger på någon form av plikt. Något viktigt att förhålla sig till. Allmän värnplikt rules!
  11. HV bör (genom FMs försorg) ges kompetens att stridsutbilda våra "icke-stridande" bundsförvanter. Skrota idén om att sammanfoga friv. hursomhelst Utbilda i den organisation som är lämplig - vidareutbilda sedan dom som har intresse för militär verksamhet (de andra har jag svårt att se vad dom har i HV att göra) - och skapa fungerande enheter!
  12. Jag är helt övertygad om att frivilligverksamhet och stora enheter/enheter med olika intressen eller mål är en helt omöjlig kombination. Helhetsutbilda hemvärnsplutoner (inte bara insats), HV:s huvudsakliga stridsenhet. Inkludera rekrytering/utbildning av lämpliga sjukvårdare, bilförare, hundekipage osv och låt dessa bli en del av plutonen från första början. Som det nu har blivit pratar vi inte samma språk inom friv.
×
×
  • Create New...