Jump to content

GSS/T eller HVIP eller båda


Guest GSS/T

Recommended Posts

Än är mycket oklart beträffande GSS/T och det är besvärande att det är olika information från olika förband. Är medlem i HVIP nu men har funderingar på att gå upp till GSS/T.

 

Vid förfrågan till förband så svarar de att det inte går att har två insatstjänster samtidigt (vilket är självklart). Men enligt ett förband kan det kanske finns andra sätt att kombinera tjänsterna.

 

Hur skulle det gå till? Vore det inte lite konstigt att man övar och tär på resurserna på ett förband man inte kommer tjänstgöra med om det blir insats (HVIP)? Eller ska man se det som att man gynnar kollektivet genom att man förbättrar sina kunskaper? Självklart kommer man inte erhålla ersättning från HVIP om man är GSS/T.

 

Men är det önskvärt att fler HV går över till GSS/T?

Med tanke på den måttliga ersättning man får för GSS/T är det kanske tveksamt att folk byter?

Hur resonerar beslutsfattarna i frågor som dessa?

Link to comment
Share on other sites

"Vid förfrågan till förband så svarar de att det inte går att har två insatstjänster samtidigt (vilket är självklart). Men enligt ett förband kan det kanske finns andra sätt att kombinera tjänsterna."

 

Efter att personligen ha frågat rikshvch, så kunde man vara anställd GSS/T samtidigt som man "klev ner" till extra Hv-soldat. Detta sker pga att GSS/T:s krigsplacering tar ut krigsplaceringen hos Hv.

 

 

"Hur skulle det gå till? Vore det inte lite konstigt att man övar och tär på resurserna på ett förband man inte kommer tjänstgöra med om det blir insats (HVIP)? Eller ska man se det som att man gynnar kollektivet genom att man förbättrar sina kunskaper? Självklart kommer man inte erhålla ersättning från HVIP om man är GSS/T."

 

Är väldigt intresserad av källa. För det jag har fått förklarat så får extra Hv-soldater sina 3500.-/7000.- + SGI.

 

 

"Men är det önskvärt att fler HV går över till GSS/T?

Med tanke på den måttliga ersättning man får för GSS/T är det kanske tveksamt att folk byter?

Hur resonerar beslutsfattarna i frågor som dessa?"

 

Hur många dagars tjänstgöring har GSS/T per år?

Hur ser lönen ut per år inkl övningsdygn/OB/sem.ers/skatt/etc?

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...