Jump to content

Bra program om "hjälten"


Guest

Recommended Posts

Nu kan ni lära er saningen om mannen som alla vänsterflummare går runt med på T-shirten

 

21:00   Che Guevara

Che Guevara. Berättelsen om Che Guevara, revolutionären från Argentina som gick med i Fidel Castros gerilla i Mexiko och hjälpte till att iscensätta den kubanska revolutionen. (47071653)  

 

På Discovery idag

Link to comment
Share on other sites

Jaha, då vet man det.... Misslyckad revolutionär som inte lyckades med nåt... Förutom att saba Cubas ekonomi som bankchef och industri minister..... Ansvarig för avrättningar på 100-tals personer i revolutinärs rättegångar.....

 

Nu vet man vad de står för som går runt med såna tröjor....

Link to comment
Share on other sites

Guest Lord Good

Vaddå lyckades inte med nå't? "hjälpte till att iscensätta den kubanska revolutionen" skrev du ju själv. Det var väl en rejäl prestation. Jag hörde en historia om hur Ernesto blev riksbankschef. Fidel frågade sina närmaste om någon var "economista" , ekonom. Ernesto som var läkare svarade "jag" varpå Fidel gjorde honom till riksbankschef. Che sa efteråt att han trodde Fidel frågade vem som var "communista". sedan har han också skrivit Motorcycle Diaries, en klassisk hojåkarbok.

Link to comment
Share on other sites

@Nilkas, du förväntade dig väl inte att discovery skulle servera dig ett opartiskt program?

Che var kommunist, alla kommunister är ju onda enligt den rådande världsordningen, alltså måste han framställas som ond, misslyckad och inkompetent annars så rubbas ju världsordningen för en kommunist kan inte vara lyckad och kompetent.

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...