Jump to content

Jobba i Norge?


JCS

Recommended Posts

Man kan tydligen bli miljonär (nåja, nästan...) på att jobba som undersköterska i Norge! I Sverige drar man väl in typ 16 000 i månaden som det, medan man i oljelandet i väst får in ca 35 000 + div tillägg :D !

 

Nån som har några erfarenheter av att jobba hos lillebror?

 

 

 

Edit: stavfel...

Link to comment
Share on other sites

Har inte jobbat i Norge men har spenderat en del tid där eftersom min fästmö bor där.

Trevligt land men dock dyrt att bo i, matpriserna är hutlösa.

Bensin är också dyrt trots all oljan.

Annars så är det som i Sverige.

Glöm dock inte att tracka dem för den norska hockeyn, Kim Larsen och Mette-Marit! :D

Link to comment
Share on other sites

Du får komma ihåg att det kostar mycket mer att leva i norge med

 

Trevligt land men dock dyrt att bo i, matpriserna är hutlösa

 

Men är det inte mest i Oslo som det är så fantastiskt dyrt att bo i? Själv funderade man ju på en lugn fjord nånstans norrut...:D

Link to comment
Share on other sites

Jag skulle vilja lova att som utbildad undersköterska eller skjuksköterska, finns det ganska många länder som skulle tänkas ge dig en guldkantad anställning jämfört med sverige. ;)

Link to comment
Share on other sites

I dagens Metro är det en artikel om att den Norska sjukvården lockar svenska sjuksköterskor till de stora sjukhusen & erbjuder en sommarlön på upp till 60.000 kr inklusive fria resor & fri bostad! Genomsnittslönen för en svensk sjuksköterska ligger på 22.500 kr/månad. (Bemanningsföretaget som sköter rekryteringen heter Achima Helse för den som är intresserad)

 

Källa: Metro

 

// Armywoman

Link to comment
Share on other sites

Dessutom betalar man grymt lite i skatt om man e svensk o jobbar i Norge... Jobbade ett år i Oslo, betalade 25% i inkomstskatt... men egentligan ska man bara betala 15%, så då får man tillbaks dom 10% man betalat för mycke i skatteåterbäring... e bättre än julafton när den kommer... :lol:

Link to comment
Share on other sites

Tror kanske att man ska ta just 60 000 med en nypa salt...sannolikt är det inräknat en hel del OB och övertid i det. Det är nog lite som om FM skulle försöka locka till officersyrket med löften om 40-45 mackor i månaden för löjtnanter.

 

EDIT: Hittade länk.

Link to comment
Share on other sites

Jobbade också ett tag i Norge, har däremot inte fått tillbaka på skatten o så fort jag ringer o frågar om dt hela så vet dom ingenting o förstår ingenting. Giriga trots alla oljepengar.

Du skulle vel ha fått svar fra ligningskontoret ditt om du fikk tilbake eller måtte betale penger i begynnelsen av mai. Selv måtte jeg betale 8800 i restskatt.

 

:dong:

Link to comment
Share on other sites

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.×
×
  • Create New...