Jump to content

Björdal

Nivå 9
  • Posts

    39
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Björdal

  1. Skulle jag kunna få fråga: vilken är FV undass historia egentligen? är det samma tjänst idag som för säg tio år sedan?
  2. Jesus-tittyfucking-christ! stämmer en fjärdedel av det där Panzer?
  3. OT: Ta en koll på vad DN toppar med idag så kommer du nog förstå; att en karriärofficer -högt uppsatt sådan- ertappas med upprepad kvinnomisshandel och våldtäkt är ju starkt negativt -framförallt för officerskåren. Så det är nog en naturlig "chock-reaktion" att ha disskussioner kring det; åtminstonde är det en god och förnuftig sådan.
  4. intressant synpunkt, se jag trodde annars att det fanns medvetna intentioner bakom allt. Men kanske jag som har läst för lite psykologi och för mycket filosofi... :P Vad det gäller undsäkc så inser även jag att de inte har tillgång till NSAs feta data-chrunchers, men att ha en anställd som aktiv eller passiv medlem på forumet vore väl inte helt oväntat. Det är åtminstonde vad jag skulle göra om jag vore dem. Men som sagt. nu är jag inte kompentent nog att göra säkerhetsanalyser . (Säg, A-assar, det måste väl finnas program som kan köra metasökningar på PhP BB odl? Hur lång tid tar det att cruncha ett forum med ett standard IBM kluster?) Vad det gäller namnen så har jag redan sagt att jag håller med dig, 12345. För övrigt anser jag att UndSäkC borde bli bättre på att göra reklam för sig. British Army Intelligence Corps
  5. Men Krook, det var ju precis det jag sa. Eller sa jag det inte tydligt nog? Låt mig då säga det igen: jag tror inte att vi behöver oroa oss för säkerhetsläckor från blivande undassar på ett publikt forum, då jag litar på att om det är något undsäkc inte anser att vi bör veta så vet vi inte det heller. Eller har jag högre tankar om det svenska underättelseskråt än vad jag borde? Vad det gäller uppträdande med namn och dylikt så håller jag givetvis med 12345 rent privatmoraliskt, men med tanke på den där fina bilden -som ligger fetingpublikt tillgänglig på www.mil.se (gör en sökning på "undsäkc" på mil.se så är den där bilden den första träffen du får)- så tycker jag att man inte bör angripa folk som har publicerat namn på undassar för att de riskerar rikets säkerhet, eller har jag missuppfattat UndSäkCs intentioner med bilduppläggandet, 12345? Återigen, för att undvika högerkrookar från vänster angående min uppfattning om sekretess, om det tex inte hade funnits bilder på hela gänget i fullt dagsljus på bänkar upställda och mint-doftande andedräkt, eller om alla brev kring UndAss tjänsten hade varit per rekommenderad post, eller om vi (vilket jag vet att Telewaffe-aspiranterna får instruktioner om) hade fått explicita instruktioner att ej göra sådant så hade jag naturligtvis hållt med även ur en säkerhetssynpunkt.
  6. Jodå. säkerhetstänkandet är defintivt något som prioriteras av undsäkc i alla led, därom råder inga tvivel. Känner du igen någon? Eller som bildens undertext säger "UndSäkplutonen 2004" (www.mil.se) Lägg därtill att inskrivningsbeslutet kom med vanlig post, att -som jag förstått det- delar av utbildningsmaterialet ligger publikt tillgängligt i .pdf format på nätet etc. etc. Inte för att vara ett asshole, men mer för att säga att vårt agerande är helt i linje med UndSäkCs eget. Dessutom är nog UndSäkC högst medvetna om detta forum och vad som sägs därpå, och borde tom hålla det under regelbunden bevakning för att täppa ev. läckor. Så du kan nog sova lugnt. Tack för infot om pluggandet dock
  7. Off: Pax för JINT! B) In: Okej. Hmm det där med slutövningen ska bli jäkligt intressant. Hoppas vi får röra oss lite ute i fält också.. vore ju tråkigt att missa all action.. Men men.. its a long way to Tiparary. Som sagt: bra svar.
  8. Lite samma här; Simkunnighet: god Dykningserfarenhet: ?? Att kunna se en människa i svenska vatten, fyra meter under ytan... tja det är väl lite önsketänkande? Men visst är det kul att leka i bassäng :P EDIT: rolig sak det där.. hehe kan vi inte skicka in en bild på den till "Pimp My Ride"? EDIT II: nån som vet vart undass, class of 2005 gjorde sin slutövning?
  9. Hmm intressant. Jag har nämligen också ibland sådana problem; är det orsakat av din operation eller har det att göra med synskärpa ( ser 1.5 på båda ögonen)?
  10. Försök att sätta er in i hans situation istället för att försöka applicera hans tänkande på er verklighet (och/eller vice versa). Det finns ett antal människor som kan bli vad som helst (dvs har kunskapen och personligheten att kunna formas till vad som helst). Detta antal är dock färre än de som kan teoretiskt sett bli vad som helst (har teoretiskt sett kunskapen och möjligen vad som helst). Några av dessa vet från tidigt stadium vad de vill göra i livet. Andra vet att även om de egentligen kunde göra annat så har de ett kall, självpåtaget or otherwise. En del av dessa vet dock nästan inte alls vad de ska göra, eller i vilken ordning; frågorna och möjligheterna ter sig långt fler än de definitiva svaren (ja, som nej). I andra gruppers ögon, kan deras situation te sig märklig, deras stundom flackande fokus ses som en svaghet i person, deras resonemang "udda" och deras problem något av "lyx-problem". Dock finns det inte något sådant som "lyx-problem" (då alla problem är sujbektiva och alla subjektiva problem bör värderas lika). Ej heller är detta nödvändigtvis ett tecken på svaghet i person. Istället är det personer som inte kan kväva sina drömmar, sina möjliga verkligheter, genom blotta tanken, utan måste få pröva sig fram själva. Givetvis får detta inte gå ut över andra, men så länge det inte gör det, så är de lika fria att pröva sina vingar för den tilltagande stormen som någon annan. Anser man inte detta, anser jag att man har grava problem i sin människosyn. Att man vidare understår sig att beskylla ärlighet för arrogans, är oförskämt och rent plumpt. Skäms. "Om vetande bör man uttala sig försiktigt"
  11. hehe.. jag har feting-inte körkort. Har väl övningskört en handfull gånger (skyller allt på IB)... PAX FÖR SHOTGUN!
  12. Stämmer bra det. *tryin to be special//fancy pants* Nämen den verkade lagom seriös och användbar för min smak. Jag ska kanske skriva intagningsprov/intervju i höst till ett visst utländskt universitet (om jag får som jag vill), och då tänker jag inte ha en powerpoint-pres om T72an som det senaste jag gjorde på akademisk väg ;) Hur ligger vi till med den fysiska träningen då? Personligen är jag mitt uppe i mina slutprov (klar den 20e) så därefter får det väl bli intensiv-träning på lokala löpbanan samt gymmet. (honka-fucking-dory)
  13. För att föra olofs talan (på eget bevåg): man är intresserad av en viss utbildning som man måste extra-söka till, sen får man inte den platsen och blir iställen väldigt sugen på Handels. Då verkar inte MP lika lockande längre.. tydligen
  14. International Baccalaureate, Katedralskolan, Uppsala Ang armé undass: tja vi har väl en antagen här som kan svara på frågan? Vad det gäller universitetet så tog jag Balkan-kursen som förstaval och hjärna och beteende som andra.
  15. Jorå Spooks är rätt underhållande. Spännande och inte lika hjärndött och verklighetsfrämmande som tex "The Agency" eller "Alias". Dock är "Brottskod: Försvunnen" och "Vita Huset" oslagbara. Vad det gäller kurserna så ser jag det såhär: [1]Datorer och programmering TDB1 Låter enkelt. Har programmerat i C++ förut. [2]Meteorologi och klimatologi Låter vid en första anblick rätt flummigt och helt onödigt. men sen slog det mig att det aldrig kan vara till nackdel (även fast underättelser om väder lär komma från folk som läst mer än 5 poäng) att kunna lite om hur vädret funkar, sett från ett rent taktiskt perspektiv. [3]Kärnfysik för nyfikna Låter inte svårare än Fysik B :P [4]Hjärna och beteende ....
  16. intressant diskussion vi har.. känns som om en riktigt grym gruppdynamik. Mitt förslag är att alla som ska rycka in låter var man ha sin nyfikenhet orörd och lämnar ev. uppläxning åt högre befäl. Kan vi inte bara ha lite trevligt istället? Nån som kollade på "Spooks"? Babylon Upon Thames
  17. jag skulle vilja ha något jag känner att jag har användning för senare: dvs politik, filosofi, psykologi eller ekonomi. "Säkerhetspolitisk analys: Östeuropa 10 poäng". låter väl hyfsat. eller kanske "Centralasien: konflikthantering och regional säkerhet 5 poäng"? Nationalekonomi A skulle väl inte heller vara några problem iof. Nån som är på?
  18. Låter ju lagomt. När vi var där på ex-mönstring vill jag minnas att metrologi 5p var en ganska ... "välrenomerad" kurs :P asyriologi är en annan heting.. om den nu fortfarande finns dvs. sen kan man ju också göra vettiga saker och typ plugga nån mer seriöst grej, typ "Hjärna och beteende" 5 poäng.. men då kanske man måste ta sig till tentorna också.
  19. tackar och bockar. Jo, det var väl på tiden. nu måste väl tom jag erkänna att ex-mönstr tråden kändes en aningens urvuxen. Mer info vore ju kul. Gillar sånt. *papper, papper, halleluja....* vilka från forumet har kommit in nu då? Jag, Lindström, Yoss och?
  20. @Lindström: hehe... några sidor lyckades jag beta av iaf Va? behövde man inte betala för bussen? Flickan från Boden var före mig i busskön och behövde prompt betala.... Dessutom står uppsalastadstrafik/uppsalabuss inte med bland busslistan. hmm..
  21. Färdig med extramönstringen har jag ett par generella råd: ta det lugnt, håll huvudet kallt, det är inte så farligt. Själva mönstringen har i denna tråd tidigare beskrivits och jag kan bara bekräfta att den beskrivningen mer eller mindre stämmer. Så här direkt efteråt så tycker jag att det för min del gick helt okej, och mina lyckönskningar till de som ska mönstra imorgon, onsdag. P.S ta med en bok (det blir en hel del dötid) Edit: Vad det gäller bussen så måste man betala den själv. (man kan senare få ersättning av staten om man så vill, men spar då kvittot). Anledningen är att Uppsalabuss inte är en del av UL (Länstrafiken) och således inte "har något med saken att göra"
  22. Personligen råkade jag vara sjuk under tiden då Folk & Försvar hölls i sälen (och såg då på sändningarna via SVT24), och mellan KBM, ÖB och Säpo och även bland politikerna verkade det finnas ett konsensus kring att utveckligen bör drivas "från MUST till UST" till en viss grad. Det talades mycket om hur "pooling" skulle hjälpa till i Sveriges kamp mot terrorism och så vidare. Detta med tanke på kostnadseffiktiviseringar, och att hotbilden mot Sverige idag är av en sådan natur att dess militära och civila aspekter konvergerar, förefaller UST sannolikt . Och vem vet, kanske även UST-rekrytering....
  23. jag sade inte att just du hade spekulerat, och jag vet att du låg inne då. Hur det kan råda tveksamhet kring vad en undass gör vet inte jag heller, men helt uppenbart så gör det det ändå.
×
×
  • Create New...