Jump to content

Bravo One

Nivå 7
 • Content count

  281
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Bravo One

 • Rank
  Vicekorpral
 • Birthday 06/24/1976

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Intressen
  Friluftsmänniska som trivs bäst ute i det fria.<br />Överlevnad och primitiva tekniker.<br />Lite smått prylgalen<br />Nijmegen marschen (2004 och 2005)

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Ingenjör
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  Ing2 96/97
 • Placering/Tjänst
  Underhåll/Trafik
 • Övrig militär verksamhet
  Insats, Grp C
 1. Definitionen av "tortyr" och dess effektivitet.

  Om jag har förstått mina kontakter på TolkS rätt så utförs fångförhörsövningarna inte för att förhörsledarna ska lära sig att klämma ut information ur fångarna, utan för att fångarna ska lära sig hur ett fångförhör kan upplevas och hur man håller inne med den information man har. Förhörsledarna fyller alltså funktionen av b-styrka och uppträder därför inte som det är meningen att vi ska göra, utan som vi kan förvänta oss att fienden kommer att göra. Precis som eskil säger så är det soldater som får öva fångtjänst och inte soldater som övas till förhörsledare eller liknande om det nu är någon om uppfattat det så. För den som är intresserad av hur det kan upplevas att vara fånge hur man kan bli behandlad så är så är boken "Five years to freedom" av James Rowe som spenderade 5 år i vietnamesiskt fångläger. Han överlevde sin tid i fånglgret och kom tillbaka och skapade vad vi idag kallar SERE. Erfarenheterna från hans tid som fånge kan vi fortfarande se spår av i dagens SERE och fångtjänst. Tycker att boken ger en bättre bild av hur livet som fånge kan vara och att tortyr inte behöver innebära att man blir fysiskt misshandlad.
 2. Definitionen av "tortyr" och dess effektivitet.

  Vad klassar man som tortyr? Att med rent våld misshandla en person eller hot om våld, att utsätta personen för ljud och ljus, värme/kyla, stresspositioner o.s.v.? I min mening är detta också tortyr och det är inget ovanligt alls, det sker under fångförhörsövningar och det behöver inte alltid vara så snällt och gulligt som vi tror. Rädslan för att bli utsatt för tortyr är det som gör att man pratar. Informationen går oftast att kontrollera och ljuger du så bestraffas du. Det bästa man kan göra är som varje tonåring gör när de får frågan vart de varit och vad de gjort, lämna svar men ingen information.
 3. Kängor

  Kontakta Lundhags, de kan fixa ett par kängor som är anpassade efter dina fötter. De brukar vara väldigt bra att ha att göra med oc sen är de trots allt skomakare i grunden.
 4. Kök i Försvarsmakten

  Nu när försvarsmakten köper in och uppgraderar och byter ut allt gammalt, är det inte dags att byta ut snuskburken och jägarköket mot något mer modernt. Vet att vissa jägarförband använder sig av multifuelkök och mini trangia. Någon som vet om några fler kök som används eller om FM har någt på G?
 5. Snuskburkens historia

  Trangia har tillverkat brännaren till snuskburken, detta gjordes först av ett företag som hette Svea. Detta ombildades senare till 2 företag Optimus och Primus. Har dock ingen aning om vem som tillverkat själva burken.
 6. Det finns redan ett HV-kompani som jobbar på detta, så din ide är inte alls fel ute.
 7. Köpa Leatherman

  Kolla in Komplett.se de har en del modeller till ett väldigt bra priser http://www.komplett.se/k/kl.asp?bn=10634 Som exempel Leatherman Charge XTI för 995:-
 8. Kokcontainer

  ING2 använder sig en hel del av dessa kokcontainrar, hittade några bilder och lite info. http://www.ing2.mil.se/index.php?lang=S&c=news&id=28182 Prova att kontakta dem för mer info och bilder
 9. Försvarets dunsovsäck

  Är det någon som vet hur många minusgrader (eller plus) försvarets gamla dunsovsäck klarar. Har en liggandes här hemma och frågan är om man ska kasta ut den eller om den går att använda?
 10. Innerstrumpor.

  Ullfrotte strumpor har funkat knaon till allt från 30 C i Nijmegen til -20 i Norge. Strumpor är väldigt individuellt, för vissa funkar stålgrå perfekt.
 11. Nijmegen?

  Ok, tackar. Får bli nästa år. Känner en belgare som jag försöker få med på det här. Han låter rätt intresserad, så det lär nog bli så nästa år. 16 mil är ju ingenting... Nä, men skämt åsido kommer det bli en utmaning. Ska bli kul att se vem som stupar först, jag eller belgaren. Nog för jag är van att gå, men nu snackar vi verkliga distanser. Iof, 4 mil/dag ska man väl förhoppningsvis klara. /Tompa Se bara till att träna ordentligt innan du åker ner, blir sååå mycket roligare då. Det är ett jäkla röj på campen om kvällarna och självklart avslutas varje dag med att marschera in i öltältet för lite "sportdryck". Ett tips är att boka bord på stan sista kvällen och gå ut och käka iklädd M/87 och sedan dricka alldeles för många öl, man är jäkligt populär som militär därnere. Någon mer än jag som vart på klubben "Du kommer in men inte ut"? Kommer att gå med "Swedish highlanders" så det kommer märkas när vi kommer marscherande fram.
 12. Vilket enmanstält kör ni med?

  Använder mig av en hootchie/basha i kombination med ett sovsäcksöverdrag så håller jag mig torr. Dock så klassas väl detta inte riktigt som enmanstält.
 13. Frystorkat eller konserver

  Lite info för de som vill vara förberedda: http://www.civil.se/default.asp?Type=9&Item=463
 14. Underställ

  Något att tänka på närman köper underställ i syntet se till att de går tvätta i 60 grader annars blir de aldrig helt rena. Craft går t.ex. att tvätta i 60 grader utan problem
 15. Fältuniform FJS 02 allväder

  Kläderna gör bara 30% resten är kunskap om hur man ska använda dem. En person sa en gång: "Vadmal eller gore tex det spelar ingen roll, de funkar lika bra så länge man vet hur man ska använda dem rätt"
×