Jump to content

regstrup

Nivå 9
 • Content count

  81
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

2 Neutral

About regstrup

 • Rank
  Menig 1kl 2
 • Birthday 04/15/1968

Contact Methods

 • Website URL
  http://

Profile Information

 • Kön
  Man
 • Placering
  Danmark
 • Intressen
  HJV - medlem av det danska Hemvärn sedan 1990

Previous Fields

 • Grundutbildad inom
  Foreign Service
 • Utlandstjänst
  Nej
 • Beredskapsförband / Registerförband
  Nej, tillhör inte något sådant
 • Detaljer Grundutbildning
  Utbildat HJV BEVASS i 2005 (Flygplatsskydsvakt) av Flygvapnet (Royal Danish Airforce). Deltagit i kursen Air Base Security 2006 och Bassäk 2007 i Uppsala
 • Placering/Tjänst
  Säk/MP
 • Övrig militär verksamhet
  Utbildat närförsvarssoldat i det danska Flyvestationskorpset
 1. Med den nya försvarsavtal, så kommer Danmark att anskaffa SM-2 til sina fregatter. Man kommer också att starte upp ett projekt om anskaffning av SM-6.
 2. Jag har lite speciale märken från utländske förband, som jag har bytet mig till. Men det är inget, som jag skulle någonsin bära, da jag inte har gjort mig förtjänt till dom. Jag skulle inte heller bära t.ex. en t-shirt med US Army på, då jag inte heller har gjort tjänst tillsammans med personel från US Army. Det väljer jag av respekt för dom, som har det. Men om andra väljer det är up till dom, så länge att dom inte ger uttryck för, att dom har rät att bära dom.
 3. regstrup

  Vilket skick är rysslands väpnade styrkor i?

  Våra militär är jo svagere än Sveriges, så jag förstår inte, varför det turkiska militären har större förhoppning till Danmark än USA ???
 4. regstrup

  Hur man avslöjar en MÖP

  Att ha tre par militärkängor i hallen är det väll intet uvanligt i
 5. regstrup

  Gå med i norska försvaret?

  Ja, så är det. Jo lägre nummer du drar, des större chans är det för, att du ska göra din värnplikt. Men det är ganska många, som vill göra värnplikten frivilligt och så är det färre, som tvingas göra värnplikt. Det danska försvaret tar altid först dom, som vill göra värnplikten frivilligt. Om det inte finns nog af frivilliga, så tas dom, som har dragit dom lägsta nummer i ''tombolan''.
 6. regstrup

  Gå med i norska försvaret?

  Jag vet inte, hur det är i Norge, men i Danmark får du först göra värnplikt (GMU) på 4 månader. Sen kan du söka HRU (Hærens Reaktionsstyrke Uddannelse) på 8 månader, som är en korttidskontrakt, där det är meningen, att du skal skickas på utlandstjänst. Sen kan du söka fastanställning.
 7. regstrup

  Gå med i norska försvaret?

  Nä, så är det faktisk inte. Det går bra, om du är nordisk medborgare och förstår dansk. Det finns det flera exempel på, som också är med här på forumet Försvaret har nu inte mera några problem med att hitta danskare, som vill våra soldat, så det har blivit svårare för nordiska medborgare att få söka dansk värnplikt och få anställning.
 8. regstrup

  Gå med i norska försvaret?

  Jag skulle mera kalla dansk värnplikt "frivillig" än selektiv, då dom flesta värnpliktiga reellt är detta. Det är inget problem för andra skandinaviska medborgare att ansöka att få göra dansk värnplikt, även om dom inte är dansk medborgare. Har även hört om en engländer (med danska rötter), som har fått anställning i det danska försvaret. Det finns en del svenska medborgare i t.ex. den danska arme, som har gjort förstagångstjänst och nu är fast anställt, "legosoldat" om du vill
 9. regstrup

  Stridssäck 2012

  Är det inte samma säck, som Fältbutiken säljer ? http://www.faltbutiken.se/snigeldesign-50l-uppdragssack-12
 10. regstrup

  Vad hände med Piranha fordonen

  Jag vet, vem du tänkar på
 11. regstrup

  Vad hände med Piranha fordonen

  Någon som vet, va som hände med den Piranha 1, som flygvapnet hadde i Boden och körde utbildningstest med ?
 12. Angående Norge och Danmark så är det ju i dom operativa förbanden helt upp till den enskilde. Dvs var och en köper sin egen personliga stridsutrustning. Ibland med undantag för hjälm och kroppsskydd. Ja, med lönen som den svenske soldaten och officeren har så är det ju tur att han får ut sin utrustning och slipper köpa den. Men du kanske menade att våra två närmsta grannar i väster har möjligheten att köpa sin utrustning men får även ut ett ''standard-kit''? /karninhake Det danska försvaret har inte än inköpt fickor till den nya stridsutrustning, så soldaterna får själv inköpa dom för egna pengar, om dom inte vill använda dom, som dom har från den gamla stridsutrustning. Men så har det varit länge inom det danska försvaret
 13. Multicam är inte anskaffat primärt för användning i dansk terräng. Multicam är det bästa kompromiss för användning i utlandet, där det danska försvaret tror, att dom komma att vara på mission. Sen är multicam faktisk inte så dålig till dansk terräng, som man skulle tro. Om man ligger på skogsbotten eller går blandt väkster eller på fält, da är den inte sämre än M-84. Det är faktisk bara, om man står framför en lövskog eller granskog, att den är mera synlig än M-84. Men hur ofta gör man det i en taktisk läge ?
 14. Karrimor har kanske, va du behöver: http://store.karrimor.com/rucksacks/sf-rucksacks Har själv en SF Predator 30 i multicam, som jag använder i hemvärnstjänst. Tycker om, att den inte är så bredd över ryggen och den går att komprimera ganske mycke. Har också bara hört bra om SF Predator Patrol 45, som också går att komprimera mycke.
×