Jump to content

dbman26

Soldater
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by dbman26

  1. Sannorlikheten för att NBG11 skall sättas in bedömmer jag som mycket liten. Det är ett flertal institutioner som skall fatta beslut om att NBG skall sättas in operativt. Men OM NBG sätts in så är det mest sannolika en insats i Afrika.
  2. Ursäkta att jag verkar lite förvirrad men är det någon som ännu fått något definitivt besked om antagning till NBG11 och kommer det beskedet i form av brev, mail eller telefon?
  3. Kan rekomendera "Etui Holmström". Liten och mycket väl genomtänkt sjukvårdsväska.
  4. Jag talade med en av initiativtagarna bakom Kav-j plutonen i dag. Enligt honom är avsikten med plutonen att personalförsörja Hv genom en riktad rekrytering. Plutonens stridsuppgifter, enligt honom, avviker inte på något sätt från övriga Hv. Förhoppningen var att även andra förbund och föreningar inom Försvarsutbildarna hjälper Hv med personalförsörjningen genom att rekrytera personal från sina funktionsområden. Kav-j plutonen var ett sätt att fånga upp och ta tillvara på kompetenta vpl från Kav-j och liknande förband. Om personerna inledningsvis fick ingå i en enhet där alla medlemmar bar på liknande grunderfarenheter förväntades detta öka deras intresse för Hv. Detta gör det även enklare att utnyttja och underhålla medlemmarnas kunskap och erfarenheter inom FM. Personer från icke Kav-j förband var också välkomna, det var ingen stängd rekrytering. Däremot kommer tempot kanske vara lite högre i samband med utbildning och övningar. Mer information om verksamheten skulle ges i samband med mötet den 10:e.
  5. Mycket intressant att detta skapar debatt. Som jag förstått det hela så ligger utvecklandet av en Kavalleri och Jägarpluton inom NS helt i linje med FMs nya inriktning och det är inte frågan om någon form av "hitta-på-föband".
  6. Hej. Jag har nu funnit en del intressant information om Nationella Skyddsstyrkornas Kavalleri och Jägarpluton. Detta verkar som ett mycket intressant koncept. Om någon har mer information så får ni gärna posta det till denna tråd. Intresserade av medverkan i den frivilliga Kav-J plutonen som sätts upp i de Nationella Skyddsstyrkornas regi, tillsammans med Kav-J förbundet, skall om möjligt närvara vid ett informationsmöte på Amf 1, Berga. I samband med mötet kommer ytterligare information att delges angående personalförsörjningen, planeringen och förutsättningar. På mötet närvarar bataljonchefen och medlemmar ur Kav-J förbundsstyrelse. Både soldater och befäl, värnpliktigt/reservofficerare, rekryteras till organisationen. Det finns i skrivande stund ingen särskild kravspecifikation gällande militär bakgrund eller fysisk förmåga avseende ett deltagande. Dock förutsätts plutonens blivande medlemmar besitta en grundläggande kunskap och lämplig erfarenhet inom de olika funktioner som Kavalleri- och jägarförbundet representerar. Utöver en manöverpluton kommer det troligen erbjudas enstaka befattningar inom kompanistabsfunktionen. För övrigt gäller de Nationella Skyddsstyrkornas krav på vandel och avtalsenlig tjänstgöringstid. Tid: Lördagen den 10 oktober, kl 1200. Var: Västerhaninge station Klädsel: Fältuniform M/90 eller oömma kläder/skodon (ej stridsutrustning) Program: 1200 Lunch (utspisning vid ankomst till Berga) 1230 Nationella Skyddstyrkor i framtidens försvar 1300 Studiebesök, Övningen - Marina Nationella Skyddstyrkor 1500 Frågestund 1600 Återfärd till Västerhaninge station Anmälan görs via mail som finns på Kavalleri och Jägarförbundets hemsida www.kav-j.se
  7. Jag såg på Kavalleri och jägarförbundets hemsida (www.kav-j.se) att dom kommer att sätta upp en pluton inom hemvärnet. Informationen är något knapphändig men det framgår att det kommer att vara någon form av rekryteringsdag på Berga i oktober. Någon som vet något mer?
×
×
  • Create New...