Jump to content

SWEDE 1970

Nivå 9
  • Posts

    23
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by SWEDE 1970

  1. många på min tid sökte sig till Hvungdom för mycket "combat".Och det var det.Befälen tyckte det var skoj att låta oss ha stridsutb.Men som sagt det var en helt annan mentalitet då.Det var oxå en hel del mer undomar på den tiden som var med i HVu eller FBU ( jag var med i båda).
  2. I slutet på 80 talet så hade vi stora slutövningar med alla ungdomsavd FBU i stockholmsregionen.Det var ett enda stort slag.Fullt krig mellan de olika avd.Lösplugg,knallskott,lys,AK4,K-pist m/45 och ksp 58.Det förekom även en del handgemäng under övningarna.Allt med instruktörernas medgivande.
  3. Ser fram emot fint väder och trevliga kurskamrater samt kompetenta instruktörer.Hoppas det blir en givande kurs.
  4. Det är helt okey att svinga en bira eller två i uniform efter tjänstetid.Men man bör ha lite koll på hur mycket man intar.Beteendet är väl det största problemet.
  5. Första jägarkomp I22 90/91 Så målade våra skarpskyttar vargens två främre tänder röda med godkännande av befälen.Vissa befäl var emot medan vissa var för denna modefiering.
  6. Civilt:Fältskjorta m/90 störtskön på jobbet. Militärt:Min leatherman tool, oumbärlig till all sorts verksamhet.
  7. Trevligt, jag är från stockholm/haninge från början bor nu i skåne.Väl mött på kursen vemtogmittnamn.
  8. Insatsplut/komp är en del av HV. Det är redan nog med rivalitet och "vi och dem"-tänk inom organisationen. Tror inte det skulle vara bra att ge bränsle till det. Det var inte riktigt menat att det skulle bli ett bränsle till den diskutionen om insats/Vanligt HV,Det jag menade var att Hv har blivit modernare så vi borde modernisera även namnet.Det kanske gör det lättare att se oss som en militär org.
  9. Nä det är inget som jag är intresserad av.Det får ju i huvudsak inehålla stridsuppgifter.Så att man inte bara har en enda stor vuxen scout avdelning.
  10. Politikerna har slagit ner på ÖB:s förslag att halvera Hv.Många partier tycker att NSS verkligen behövs idag,kanske även måste blir större.Det låter som goda nyheter. Men man får väl vänta och se.
  11. Inga problem med pipan nedåt på ryggen nu när det finns mynningsskydd.Det är betydligt bekvämare än att ha pipan uppåt.
  12. 5:e Hvbat har fått ut dom ,vissa Hv män får ut dom vid introutb.
  13. 51.HvInsats helsingborg Har fått ut Strv 2000 Strs 2000 Bärsäck 2000 Stridshandske Comtags Skyddsglasögon Knäskydd
  14. Vill man mot förmodan visa upp sina gamla förbandstecken så sy fast dom på persedelpåsen,inte HV uniformen. Utbildningstecken ja, förbandstecken nej. Kan man inte ta det så lämna in uniformen.Jag är fd jägare från I 22 Kiruna stoltheten sitter i hjärtat inte på uniformen.
  15. Jag såg på tv4 nyheterna i morse och dom gick väldigt hårt åt FM beskyllde dom för både det ena och det andra,det verkar som att det är en hetsjakt på FM nu för tiden.Denna olyckan är en väldigt tragisk händelse,men det är inte så ofta som det händer. Jämför med byggindustrin så sker det betydligt fler dödsfall där än i FM.
  16. SWEDE 1970

    Namnband

    Beställde mina namnband i persedelshopen på P 7 Revingehed 25 kr stycket,leveranstid mellan 2 veckor och 2 månader.Men har man inte bråttom så är det ett bra alt.
  17. Jag ska på Hvgrpch kurs 1 falsterbo v 27-28 någon annan som skall dit?
  18. Nu när HV har insatskomp så varför inte ta fasta på det i rekrytering samt namnbyte.Det finns alldeles för många som bara går med i HV för en specifik uppg,vissa vill bara träna hunden och vill helst inte släpa runt på ett vapen under övningarna. Se till att få ett namn med förankring i verksamheten så att folk kan identifiera sig med HV uppgifter,det är ju inte ett Hemvärn länre.
  19. Du är hjärtligt välkommen till 5 bat 51 insatskompaniet,vi behöver folk
×
×
  • Create New...