Jump to content

hener

Nivå 9
  • Posts

    15
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by hener

  1. Kimster: Bra bilder. Så det var du som är ansvarig för storbildsskärmen som kom i vägen varje gång jag skulle ta det avgörande fotot? Danne: Snygga bilder (som vanligt). Har du haft med bilder i Svensk Flyghistorisk Tidskrift vid några tillfällen? Danne, Robban75: Det var tydligen Petter Svart jag avsåg. Jag såg bara vänstersidan på nära håll och det satt bara någon slags kompanimärke (kugghjul) på stjärtfenan på den sidan. När man såg Svarte Petter-märket på högra sidan i Robbans foto så klarnade färgvalet. Målningen måste väl vara en kärleksfull referens till när flygutbildning bedrevs vid femte divisionen i Uppsala? Får se om jag lyckas krympa några av mina bilder och ta mod till mig och visa någon på forumet.
  2. Det var ingen som lyckades få någon bra bild på den svartmålade SK60:an? Mina egna blev inget bra. Någon som vet storyn bakom densamme?
  3. Den svarta färgen antyder att det skulle kunna vara 5:e divisionen om nu någon sådan fanns på F6 vid tillfället. (Om det var hans eget märke och han flög vid 1:a divisionen så stämmer ju inte detta). Rovfågeln påminner om facktecknet för flygförare se http://www.militarlagret.com/marken/swe-kl...s/F-13G_jpg.htm och speciellt fältflygare, se http://www.silvervingar.se/Marken.html (scrolla ner en liten bit).
  4. Såg Marit Bergmans konsert på Kulturkalaset.
  5. Gjorde 15 månader som KB Stab på dåvarande P10 Strängnäs (1993-94) Varför sökte ni just dit ? Jag sökte inte dit. Jag ville till flygvapnet. Var det kanske du som kom till inskrivningsförättaren och hade NADA aning om vad du ville ?, blev du nöjd med det du blev tilldelad ? Jag ville bli befälsuttagen och helst inom flygvapnet. På den tiden hade jag siktet inställt på att bli RO i flygtrafikledning. Detta sa jag till förättaren men då han såg mina siffror så sa han att A-barn ska inte sitta och fisa i ett flygledartorn de ska vara i skogen, och sedan erbjöd han mig PB MPJ vid F6 Karlsborg eller KB Skytte vid I13 Falun. Jag sa att det spelar ingen roll för jag tänker ändå satsa på RO-spåret. Då satte han mig på I13. Var du den som kände dig tvingad dit du kom ?, blev det bättre (kanske dum fråga då de som vista här är pro-lumpen) När studenten närmade sig insåg jag att I13-tjänsten skulle göra att jag missade två år på högskolan och jag beklagade mig för SYO-konsulenten som direkt ringde upp pliktverket och började förhandla om ny tjänst och då blev det 15 månader i Strängnäs i stället. Inryckning två dagar efter studenten och MUCK en vecka efter jag börjat på högskolan. (Det var antagningsstopp inom flygledarutbildningen under den här tiden.) Vad är du mest nöjd med under tiden du låg inne, kompisar ? Att befälen på P10 siktade på en hög lägstanivå och jag tycker att vi gjorde mycket bra ifrån oss jämfört med andra förband under gemensamma övningar. Annars tyckte jag att KadS var suveränt bl.a. dök Brigch U. Henricsson upp under en övning (nyss hemkommen från Bosnien). (KB hade efterstegsutb på P10 vid den tiden) Att gå Högvakt under Vattenfestivalen var också utmanande och skoj. Vad skulle du säga för att få unga killar och tjejer söka dit du låg? Well, P10 är ju nerlagt numera och jag är fortfarande svagast för flygvapnet men pansarfordon är också ganska fräcka. Som en parentes så kan man konstatera att om jag behållit min tjänst vid I13 så hade jag legat inne då lottorna sköts ned av en Fk i Falun.
  6. P10 1993-94, 15 mån, stf Stabsplutch, Stabskomp, MekBat2, MekB10
  7. Mina UPL-vagnar (Stripbv 3021) hette Lemmen och Grin-Olle och dessa namn hade anknytning till de som huserade i vagnarna (Batch och stf Batch). Om jag minns rätt så var vagnarna på stridvagnskompaniet döpta efter massmördare (Charles Manson, Jack the Ripper o.s.v.).
  8. Lite mer av sammanhanget vore bra för att kunna komma med vettiga förslag på översättning. Land och vad de senare pratar om i samtalet.
  9. JA 37 Viggen så klart. Ljudet, utseendet och så kan den ju t.o.m. backa (på marken).
  10. Jag tycker att en del av de äldre divisionsmärkena inte har åldrats så väl även om t.ex. snobben (Olle Blå) håller än. Jag röstar på nya Gustav Blå.
×
×
  • Create New...