Jump to content

Dricksflaska 90


Dennon

Recommended Posts

Om det är plastfärpen du menar så är det lock för ventilen som sitter där. I ventilen så kan du fästa slang från skyddsmasken så du kan dricka med den påtagen.

Har man ingen camelback/source/motsvarande så skulle jag rekomendera att ha flaskan åtkomligt så du lätt kan ta ner och upp den själv. 

Jag säger åt mina soldater (för så är jag lärd) att du dricker inte ur flaskan. Det vattnet är till för att fylla annat vätskesystem, att ge till hund, sårvård, matlagning, osv. Och då kan flaskan sitta där den är minst ivägen. Jag brukar ha den på ryggsäcken. (i hällorna på sidan)

Ryggsäcken är ett bra alternativ även om man bara har flaskan och är ute på inte så ansträngande strapats. Enkelt att be någon ta ur den ur fodralet om man inte kan ta av sig väskan. Enkelt att ta av väskan och dricka vid ett stopp.

 

Så tänker jag :)

Link to comment
Share on other sites

Själv bär jag den alltid på mig, då jag vill ha vatten tillgängligt. Antingen direkt i bältet, genom att använda karbinhakefästet som sitter fast på flaskan, eller i stridsutrustningen, då i fodralet.

 

Vattenflaskans funktion behöver också ses i relation till hur du använder vätskesystemet. En variant är att använda vätskesystemet tillsammans med stridsutrustningen, medan vattenflaskan sitter i fodral på stridssäcken. 

 

Tänk på hygienen. Om du dricker ur flaskan så kommer bakterier att så småningom att samlas, speciellt runt korken. Motverka detta genom att diska flaskan eller låta den torka ut då och då. Och häll inget annat än vatten i den. Gillar du att blanda sportdryck och annat, skaffa en 0,5 L nalgeneflaska eller liknande för ändamålet. 

 

 

 

 

 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Restore formatting

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.×
×
  • Create New...