Jump to content

SOU och färgseende


Guest Rickard

Recommended Posts

Guest Rickard

Hej!

 

Jag tjänstgör just nu i firman som skyttegruppchef. Saken är den att jag har defekt färgseende, det är dock inget som har hindrat mig från att genomför samma tjänst under värnplikten, eller nu som anställd. Det jag dock undrar över är om mitt defekta färgseende diskvalificerar min från att söka SOU med inriktning markstrid eller motsvarande, måste jag ha fullgott färgseende för att bli specialistofficer eller är det bara vissa inriktningar som kräver det, ex. vissa tjänster inom marinen? Gäller detsamma för OP?

 

/Rille

Link to comment
Share on other sites

Jag minns att jag gjorde färgseendetest under testdag 1 detta året, oklart dock om det gällde alla profiler överlag. Vad jag dock minns är att jag sökte SOU jägargruppchef och skytte-/spaningsgruppchef, samt OP krigsvetenskap (+ nautik i andrahand). Frågan är ju om jag testades för att jag sökte nautisk profil, det kändes inte som att RM hade koll på vad jag faktiskt hade sökt. I värsta fall är det nog standardförfarande att testa allas färgseende. Med det sagt så har jag svårt att tro att det skulle vara utslagsgivande, så länge du håller dig inom armén.

Link to comment
Share on other sites

Jag är antagen till SOU, och har defekt färgseende. Man gör ett färgseendetest på uttagningarna, men för min del verkade det ju kvitta. Tror mest det kan vara de lite speciella tjänsterna som har sånna krav, typ KJ, pilot och så. Och som nån sa flottan har nog en del sånna krav också. Vanlig markstrid borde vara lugnt.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.



×
×
  • Create New...