Jump to content

Slasken

Nivå 9
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

About Slasken

  • Birthday 06/16/1983

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Profile Information

  • Placering
    Kungälv
  • Intressen
    Bandy och all annan idrott, kompisar, träna, musik

Previous Fields

  • Detaljer Grundutbildning
    Som Amfibieplutonsbefäl med huvudtjänst min på Amf4 03/04.
  • Övrig militär verksamhet
    Har väl planer på att gå med i HV.

Slasken's Achievements

Menig

Menig (3/18)

0

Reputation

  1. Där hamna jag med, sökte det i första val. Dock hade det vart kul att få veta lite mer då jag inte heller vet sådär värst mycket. Ja då kommer vi "vara ihop" från vecka 336 då. kul!
  2. Amerikanerna hade ansökt och fått tillstånd, en hel del av de som ingår i deligationen bar vapen. På Säve flygplats stod också två fullt beväpnade amerikanska helikoptrar, bereda dygnet runt att hämta presidenten var han än befann sig i Göteborg.
  3. Det håller nog, jag åt leverpastej i guldburk som jag hittade i källarskrubben från 1989, var skitgott på det rostade brödet....
  4. Men ökar inte själva dagsersättningen från dag 300? Nix, det ändrades förra året typ, nu har alla 66 spänn om dagen, rätt igenom hela utbildningen...
  5. Jag går bygg, har rätt okej betyg , ser det som en fördel att läsa något praktiskt då man trots allt läser en hel del "vanliga" ämnen och sen får man en del erfarenhet av att arbeta och inte bara sitta i skolbänken. Jag har ju mer på schemat än ex. kompisar som går nv/sp. Detta berättade jag för psykologen och fick bra betyg där och rycker in som Pb amf i juni. Spelar nog ingen roll vad du läser menade jag med detta!
  6. Är det inte min- dyk du menar... ??? Har aldrig hört att Amf får söka A- dyk.....
  7. Tack så mycket, nu blev jag lite klokare Får hoppas man trivs så bra som jag förväntar mig och att det där "basåret" existerar så kanske jag en dag kan vara antagen på YOP. Tack igen!
  8. Okej, schyst svar. Låt mig sammanfatta så jag blir helt klar med vad du menar.... Jag ska göra lumpen (PB Amf) om jag trivs jättebra, söker men kommer inte in på grund av Matten, befälen kanske säger typ: okej vi tror på dig som officer du får platsen efter du fixat matten... förstår du vad jag menar?? Man får platsen, fixar matten och sen är det bara att sätta igång på YOP. Funkar det så?? Annars är det ju risk att man efter ett år på komvux har glömts bort..... :(
  9. Så om man bara läst matte A på gymnasiet (plus alla övriga ämnen såklart) men inte matte B. Kan man då inte bli antagen till officershögskolan?? Eller när börjar man utbildningen efter muck?? Har man chans att i såfall läsa upp matte B på typ komvux och sen ha lika stor chans att bli antagen eller har man bara en chans??
  10. Hemvärnet borde nog se över sina medlemmar...... Har ett "trevligt" minne från ett par hemvärnsgubbar som vid detta tillfälle var tre stycken, uppskattningsvis runt 25 år gamla. Tror det var våren -95, jag var runt tolv år gammal och jag och min jämngamla kusin fick följa med min far som då var officer på övning ute på Känsö i Göteborgs skärgård. Jag vet att Pappa sade till oss att spring ni runt och lek och utforska ön men akta er för hemvärnet som då också hade "övning". Efter att ha kutat runt en stund sprang vi ner till vattnet där vi såg dessa tre män stå och pilla med vapen. Nyfiken som man är som grabb gick vi ju fram och dem var vänliga och vi fick gärna titta på. 1 minut senare var den enes vapen (M/45) klart för skjutning, han drog några skott (lösa.....) ut mot havet. Sen kommer det värsta........... Han stoppade ner pipan i vattnet och tömde magasinet samtidigt som han gapskrattade och sade typ " ser ni vad fräckt det bubblar....ha ha ha" Strax efter det tog de två andra upp sina vapen och sköt lite hejvilt....... Sen byttes magasin och killarna sade till oss: Kom här så får ni prova.... självklart ville vi skjuta... tömde nästan magasinet..... då det bara hördes ett vrål uppe från berget..... resten kan ni räkna ut själva. Ni förstår själva vad folk har för bild av HV. Tyvärr!
×
×
  • Create New...