Jump to content

Hitman

Nivå 9
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Contact Methods

  • Website URL
    http://

Previous Fields

  • Grundutbildad inom
    Frivilligorganisation
  • Utlandstjänst
    Nej
  • Placering/Tjänst
    Anonymt

Hitman's Achievements

Nyinryckt

Nyinryckt (2/18)

0

Reputation

  1. Militärbrallor. Var köper man? Behöver något billigt, välimpregnerat och slitstarkt. Finns det en hett rekommenderad MÖP-hemsida med sådana? Finns de att köpa i Stockholmstrakten?
  2. Kängor att springa i. Någon som har tips? Tränar mycket i skogen och nu blir det snö och blask och vanliga orienteringsskor går inte upp ovanför vristen. Jag ska springa 5-10 km åt gången. Någon som känner till vandringskängor som funkar att löpa med? Något som man bör tänka på vid val?
  3. Det handlar om att ta in så mycket kunskap som möjligt. Att information blivit gammal spelar ju ingen roll, för på kursen så lär jag mig ju det som gäller just nu. Att veta vad som funnits förut, läsa olika sorters resonemang osv. är enda sättet att få fördjupad kunskap. (Om man inte har en privatlärare, typ.)
  4. Om jag vill verka inom underrättelse i Hv, är då underrättelselotta den enda lösningen eller finns det andra vägar? Ni två verkar vara insatta. En annan fråga: Är underrättelsefunktionen i Stockholm utspridd på olika kompanier eller är den samlat centralt?
  5. Jovisst kommer litteraturen under kursen. Men jag vill förbereda mig och bli bra på det! På en kurs finns det så mycket annat att tänka på, man är trött och har ingen tid att läsa. Det är nu som jag har tid och tillgång till bibliotek och internet!
  6. Tjena! Jag ska gå frivilligkurs i stabs- och sambandstjänst och lära mig om de radioapparater, kryptomaskiner, kartor, förkortningar osv. som används i Sverige och i utlandstjänstgöring. Har någon något tips på litteratur/sajt på området? Det är Ra 180 som används, tror jag, men vad gäller tablåer, karttjänst, signalskydd, skydda tele- och datainfo och så, har jag ingen aaaaning. Jättetacksam för tips!
  7. Tjena! Jag har en fråga om avtal genom hemvärnet. Jag har inte gjort lumpen, men vill ingå avtal. Om jag har förstått det hela rätt måste jag vara medlem i en frivilligorganisation och genom den ingå avtal med hemvärnet. Är det någon skillnad om jag ingår avtal genom lottorna, FVRF, FRO osv.? Vad är skillnaden för mig? Tacksam för svar!!! (På expeditionerna ser de ju bara till sina egna intressen – inte mina!)
×
×
  • Create New...